Elkészült az Anda Present B2B webshop rendszere

forrás: Prím Online, 2018. szeptember 29. 09:11

A Virgo Csoport szakembereinek több ezer órányi tervező és fejlesztőmunkája során készült el az Anda Present reklámajándék-értékesítő és -tervező platformja. 

A különböző országok piacaira célzott, tíz portált magába foglaló rendszer alapvetően viszonteladókat szolgál ki, és legfontosabb célja egyrészt, hogy a vállalat sales csapatának munkáját hatékonyabbá tegye, másrészt, hogy a felhasználók gyorsabb, élménydúsabb vásárlói folyamatot kapjanak. Ehhez olyan különleges funkciókat kínál, mint az online emblémázó szolgáltatás.

 

A céges reklámajándék piac egyik meghatározó szereplője az Anda Present Csoport az e-kereskedelmi fejlesztések területén jelentős tapasztalatokkal rendelkező Virgo Csoportot kérte fel B2B webshopjának megújítására, illetve számos új fejlesztés kidolgozására.    

 

 

A feladat

A fejlesztőcsapat elsődleges célja az Anda Present webshopjának megújítása, működésének felgyorsítása volt. A feladatokhoz olyan kiegészítő elemek társultak, mint a külföldi piacokra célzott portálok elkészítése, vagy az online emblémázó funkció megalkotása. Extra kihívást jelentett a fejlesztők számára a cég vállalatirányítási rendszeréhez (Navision) történő csatlakozás megteremtése, az egyes piacokon esetleg eltérő raktárkészletek nyilvántartása, valamint a B2B terület sajátosságából eredő egyedi árképzések kezelése.

 

A fejlesztőmunka

A portálrendszer dizájnját a Virgo-FPS csapata készítette. A szoftverfejlesztő munka alapját a Virgo Csoport saját flexibilis e-kereskedelmi portál motorja, a Virgo Corbis adta. A 3 backend fejlesztő, 2 frontend fejlesztő és 1 tesztelő alkotta fejlesztőcsapat több mint kétezer órányi fejlesztőmunkával alkotta meg a tíz portálból álló rendszert. A projekt egyik munkaszervezési érdekessége, hogy a szakembergárda nagy része a fejlesztőcég balatonfüredi irodájának munkatársaiból került ki.

 

A vállalatközi online kereskedelem több sajátossággal rendelkezik. Egyrészt az ilyen portálok terhelése némiképp eltér a kiskereskedelmi webshopokétól, hiszen főleg munkaidőben, reggel 8-tól kora délutánig zajlik a kereskedés. Másrészt a dizájn minden esetben visszafogott, csupán támogató szereppel bír, a lényeg a minél gyorsabb és minél hatékonyabb információátadás és ügyintézés.

 

A portál külön érdekessége – és fejlesztői szempontból jelentős kihívást jelentő eleme – az online emblémázó rendszer. Ennek segítségével a felhasználók a kiválasztott termékekre ráhelyezhetik a logót és/vagy feliratot, látványtervet készíthetnek, sőt azt véglegesítve a komplett emblémázási rendelést is leadhatják. A rendszer számos grafikai fájlformátum kezelésére képes, és többféle beállítás (pl. a logó pozicionálása, a nyomási technológiának megfelelő színválaszték összeállítása) elvégezhető vele. 

 

„Jól vizsgázott a Virgo fejlesztőcsapata. Agilisan kezelték a feladatok menet közbeni változását, illetve jól megoldották a rendszer legfontosabb funkcióját adó – web-to-print megoldásokra emlékeztető – emblémázó és látványtervező alkalmazás fejlesztését. Az elején picit több utazást jelentett számomra, hogy a csapat Balatonfüreden dolgozik, de olyan jó szakmai és személyes kapcsolat alakult ki velük, ami bőven kárpótolt” – mondta András Richard, az Anda Present Group marketing- és beszerzési igazgatója. 

 

„Nagyon élveztük ezt a munkát, és sokat tanultunk belőle. Különösen hasznos volt számunkra, hogy a projekt első lépéseinek egyikeként elvittek minket egy gyárlátogatásra, ahol személyesen is láthattuk a cég tevékenységét, és jobban megérthettük azokat a folyamatokat, amelyek a mi munkánkat is befolyásolták” – mondta a Gaál Tamás, a Virgo Systems product ownere.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A vállalati felhasználók körében is egyre népszerűbbek az összehajtható telefonok

A Samsung bejelentette, hogy a vállalati felhasználásra értékesített Galaxy Z Fold és Galaxy Z Flip okostelefonok száma globálisan több mint kétszeresére nőtt az előző évhez képest. Az összehajtható okostelefonportfólióra szerződött vállalati ügyfelek A teljes évet tekintve várhatóan 16 millióra emelkedik majd a világszerte vállalati partnereknek kiszállított összehajtható telefonok darabszáma, amely 73 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. 

2022. december 8. 20:12

A Dell Technologies kutatása szerint a cégeket több katasztrófa érte idén, mint a korábbi években

A Dell Technologies legújabb megoldásaival tovább erősíti vezető iparági szerepét az adatvédelmi eszközök és szoftverek*1 terén, hogy segítsen az ügyfeleknek megvédeni az adataikat a helyszínen, a publikus felhőszolgáltatóknál és az edge-en. A Dell PowerProtect Data Manager egyszerűen használható fejlesztésekkel támogatja a multi-cloud adatvédelmet. A Dell fejlesztései a mesterséges intelligencián alapuló Zero Trust-architektúrák bevezetésével segítik megvédeni a cégeket a kibertámadások egyre növekvő veszélyeitől.

2022. december 8. 18:36

20 éves Magyarország legnagyobb boltszámú kereskedelmi rendszere

2002-ben írt alá szerződést egységes, integrált kereskedelmi rendszerének kialakításáról és bevezetéséről a CO-OP Hungary Zrt. a KFKI-Laurel konzorciummal. A projekt a maga 10 milliárd forintos becsült költségével akkoriban nemcsak idehaza, hanem a kelet-közép-európai régióban is óriási volumenűnek számított. A legkiterjedtebb magyar kiskereskedelmi lánc, a Coop mintegy 1500 boltjába vezette be a Laurel a megoldást, amely így méretében és komplexitásában is vetekszik a világ vezető integrált rendszereivel.

2022. december 8. 17:04

Két monitor egy állványon

A felhasználók monitorok felé támasztott igényei igen változatosak lehetnek az ergonómia és a felhasználói élmény szempontjából is. A hagyományos monitorállványok megfelelő beállítása gyakran problémás és időigényes folyamat, pedig a megfelelő magasságban és szögben elhelyezett képernyővel vagy képernyőkkel jelentősen javítható a felhasználó munkavégzés közbeni testtartása, ez pedig a hatékonysága mellett hosszabb távon a jóllétére is pozitív hatással lehet. 

2022. december 8. 15:41

Két nemzetközi díjat is eredményezett a Hungrana és az SAP együttműködése

16 országból érkező digitalizációs vállalatfejlesztési projektek versenyében Digitális Úttörő kategóriában fődíjat (grand winner) és kiemelt helyezést (winner) is kiérdemeltek a Hungrana Kft-nél végrehajtott SAP modulbevezetések. A közép-kelet-európai régió országai számára kiírt SAP Quality Awards nem csupán a német szoftveróriás „háziversenye”, hanem az SAP rendszereket használó ügyfelek számára igazodási pont is jövőbeni fejlesztéseik magabiztos elhatározásához.

2022. december 8. 14:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55