Érintőképernyős külső SSD-vel támogatja az adatbiztonságot a Kingston

forrás: Prím Online, 2022. május 27. 12:58

A memóriatermékek és technológiai megoldások értékesítésében globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bemutatta titkosított termékcsaládjának legújabb tagját, az IronKey Vault Privacy 80 External SSD-t (VP80ES). Ez a Kingston első innovatív, érintőképernyős és hardveres titkosítású, operációsrendszer-független külső SSD-je.

A „drag & drop” fájlátvitellel működő IronKey VP80ES használata egyszerű, akár az okostelefon feloldása. A könnyen kezelhető színes érintőképernyővel, FIPS 197 szerint tanúsított XTS-AES 256 bites titkosítással rendelkező SSD az adatbiztonság mellett a felhasználóbarát működésről is gondoskodik. A meghajtó digitálisan aláírt firmware-e ideális védelmet nyújt a felhasználók számára a Brute Force és BadUSB jellegű támadásokkal szemben, legyen szó kis- és középvállalkozásokról (KKV-k) vagy tartalomkészítőkről. Katonai szintű biztonsági megoldásaival az internetes és felhőszolgáltatásoknál jóval alkalmasabb a fontos vállalati adatok, dokumentumok vagy nagy felbontású képek és videók védelmére. 

Az egyszerű használat és a hardveres titkosítás mellett a VP80ES további adatbiztonsági funkciókat is kínál, például több jelszó (adminisztrátori/felhasználói) beállításának lehetőségét, PIN-/passphrase-módot és konfigurálható jelszószabályok alkalmazását. Az adminisztrátori opcióval numerikus PIN- vagy passphrase-mód közül lehet választani, konfigurálható jelszószabályok állíthatók be, és olyan további biztonsági lehetőségek is választhatók, mint a felhasználóval megosztott jelszókísérletek maximális száma, 6-64 karakteres minimális jelszóhossz, alfanumerikus jelszószabályok, automatikus időkorlát a meghajtó lezárásához, véletlenszerű érintőképernyő-elrendezés és Secure-Erase funkció a fontos fájlok maximális védelméhez. Az adminisztrátori jelszóval visszaállíthatók az adatok és a hozzáférés a felhasználói jelszó elfelejtése esetén. A még nyugodtabb működés érdekében a VP80ES Brute Force jellegű támadások elleni crypto-erase funkciója alapértelmezett módon törli az adatokat a meghajtóról, ha 15-ször egymás után téves adminisztrátori vagy felhasználói jelszót adnak meg.

 

A jelszó elfelejtésétől sem kell tartani: a „szóköz” karakter használatával szólista, emlékezetes idézet vagy kedvenc dalszöveg formájában, könnyebben megjegyezhető a passphrase. Egyébként a VP80ES meghajtó a mobileszközökhöz hasonló módon, PIN-pad segítségével oldható fel. A sikertelen bejelentkezési kísérletek száma és a kapcsolódó frusztráció csökkentése érdekében a „szem” gombra koppintva bevitel közben is láthatóvá válik a beírt jelszó. A VP80ES csomagjában neoprén utazótok és két USB 3.2 Gen 1 adapterkábel is található a USB Type-C vagy Type-A csatlakozást támogató számítógépekhez és egyéb eszközökhöz. Így a meghajtó ideális eszköz a kényelmes és produktív mobil munkavégzéshez, amikor az adatok és tartalmak védelmére van szükség útközben.  

 

„Mivel egyre többen dolgoznak otthonról és a vállalati tűzfalakon kívülről, szeretnénk meglévő titkosított USB-meghajtóinkat kiegészítve, nagyobb kapacitású, katonai szintű biztonságot nyújtó, felhasználóbarát lehetőségeket kínálni a kis- és középvállalkozásoknak. Az IronKey Vault Privacy 80ES pontosan ezt nyújtja felhasználóinak. A színes érintőképernyő, a számtalan biztonsági funkció és a kompakt kialakítás révén a felhasználók szó szerint a saját kezükben tarthatják az adataikat” – mondta Oscar Escayola Kaloudis, a Kingston EMEA-régióbeli flash üzletágának vezetője.

 

A Kingston IronKey Vault Privacy 80 külső SSD 480 GB, 960 GB és 1920 GB kapacitású változatban érhető el. 3 éves korlátozott garancia, ingyenes technikai támogatás és a Kingston legendás megbízhatósága jár hozzá.

 

 

A Kingston IronKey Vault Privacy 80 External SSD jellemzői és specifikációja:

  •   FIPS 197 szerint tanúsított XTS-AES 256 bites titkosítás a fontos adatok védelméhez: Beépített védelem a BadUSB és Brute Force jellegű támadásokkal szemben, Common Criteria EAL5+ szerint tanúsított biztonságos mikroprocesszor. 
  •   Könnyen kezelhető, egyedi érintőképernyő: A könnyen kezelhető, felhasználóbarát színes érintőképernyő megkönnyíti az adatok védelmét.
  •   Több jelszó (adminisztrátori/felhasználói) beállításának lehetősége, PIN-/passphrase-móddal: Több jelszó állítható be az adatok visszaállításához adminisztrátori hozzáféréssel.
  •   Konfigurálható jelszószabályok: A jelszómegadási kísérletek számának kezelése, 6-64 karakteres minimális jelszóhossz, a jelszóban található számokra és betűkre vonatkozó szabályok. 
  •   Kibővített biztonsági lehetőségek: Állítható automatikus időtúllépés a meghajtó lezárásához, az érintőképernyő elrendezésének randomizálása, és Secure-Erase funkció az összes jelszó és titkosítási kulcs törléséhez. 
  •   Kettős read-only (írásvédett) üzemmódbeállítás: Kétszintű „read-only” védelem a megtámadott rendszerek irányából érkező kiberbiztonsági fenyegetésekkel szemben.
  •   Interfész:USB 3.2 Gen 1 
  •   Csatlakozó: Type-C 
  •   A csomag tartalma: neoprén utazótok, USB 3.2 Gen 1 C-to-C kábel,

USB 3.2 Gen 1 C-to-A kábel

  •   Kapacitás: 480 GB, 960 GB, 1920 GB
  •   Sebesség: Max. 250 MB/s, olvasás és írás
  •   Méret: 122,5 mm x 84,2 mm x 18,5 mm 
  •   Üzemi hőmérséklet:0°C-45°C
  •   Tárolási hőmérséklet:-20°C-60°C
  •   Kompatibilitás: USB 3.0/USB 3.1/USB 3.2 Gen 1
  •   Garancia/támogatás:3 év korlátozott garancia
  •   Kompatibilitás:OS-független: 

Microsoft Windows, macOS, Linux, Chrome OS, illetve bármely USB-tömegtár eszközöket támogató rendszer

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05