Erősíteni kell a nők szerepét az ICT szektorban

forrás: Business Online, 2019. március 8. 10:54

A világ egyik vezető globális ICT szolgáltatója számára a munkahelyi sokszínűség és a nemek egyenlőségének támogatása nem egy jól hangzó szlogen csupán, hanem a mindennapi gyakorlatban érvényesülő kötelező alapelv. A Getronics női esélyegyenlőségért való elkötelezettségét jól bizonyítja Deborah Exell globális humántőke és változási igazgató 2018. májusi kinevezése, illetve Irene Veldstra Benelux államokért felelős igazgató jelölése a DataNews által meghirdetett „Az év női ICT szakembere” díjra. Ugyanebbe a sorba illeszkedik a Getronics által életre hívott „Nők a technológiában” címet viselő program is.

„A nők sajnos hagyományosan alulértékeltek és alulreprezentáltak az üzleti életben, és ez különösen igaz az informatika és a telekommunikáció világára. Mi a Getronics-nál változtatni szeretnénk ezen, ezért kiemelten támogatjuk a nőket. Célunk, hogy követendő példákat állítsunk, pozitív mintákat mutassunk az ICT szektor iránt érdeklődő fiatal nők számára, ezzel is segítsük őket áttörni a bevett sztereotípiákon” – hangsúlyozta Deborah Exell, a Getronics globális humántőke és üzleti átalakulások igazgatója. „A Getronics egy olyan vállalat, ahol hiszünk abban, hogy az üzlet és a siker lényege a nálunk dolgozó munkatársakban és általában az emberekben rejlik. Éppen ezért nálunk, a Getronics-nál a női esélyegyenlőség nem egy elvont távoli cél, hanem a mindennapi munkánk gyakorlati és magától értetődő része – legyen szó akár munkaerő-felvételről, képzésről, előléptetésről vagy bérekről és juttatásokról.” 
 
 
A 2018. augusztusában „Nők a technológiában” címmel elindított kezdeményezésével a Getronics ambícióik megvalósítására, képességeik maradéktalan kibontakoztatására bátorítja a nőket a többnyire még ma is férfiak által dominált ICT világban. A program számos olyan gyakorlati elemet tartalmaz, amelyek segítik a nők vállalaton belüli rövid, közép és hosszú távú előrejutását:
  • coaching program;
  • munkacsoportok és regionális kerekasztalok a kezdeményezés előre mozdítása, a stratégia továbbfejlesztése és az új tehetségek megtalálása érdekében;
  • eseményeken való részvétel;
  • együttműködések egyetemekkel és más szervezetekkel;
  • a „Nők a technológiában” 2020-as stratégiai kidolgozása.
„Célkitűzésünk, hogy a vállalatok üzleti átalakulásának meghatározó globális partnerévé váljunk. Ezért számunkra magától értetődő, hogy saját példánkon is megmutassuk ennek az átalakulásnak az előnyeit. Szeretnénk pozitív mintaként szolgálni a jövő munkahelyei számára a vállalaton belüli csökkenő férfi-dominancia és a növekvő sokszínűség tekintetében is” – mondta el Nana Baffour, a Getronics csoport elnök-vezérigazgatója. „Mindez egybevág vállalatunk sokszínűségről vallott szemléletével, amely mindig is a Getronics egyik erősségét adta. Nyitottak vagyunk a különböző megközelítések és nézőpontok megértésére, hiszen ez nemcsak személyes szinten gazdagít, de üzleti értelemben is hozzásegít, hogy szolgáltatásainkkal kivételes felhasználói élményt tudjunk nyújtani ügyfeleink számára.”
 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05