Extrém körülményekre fejlesztett nagy felbontású dómkamerákat az Axis

forrás: Prím Online, 2018. augusztus 14. 18:33

Az Axis Communications két új, nagy felbontású, kültéri használatra szánt dómkamerával bővítette csúcsminőségű Q35-sorozatát. 

Az eszközök még gyenge fényviszonyok között és extrém fizikai környezetben is stabil teljesítményt nyújtanak, így az új Q35-modellek széles körben alkalmazhatók a kritikus infrastrukturáktól kezdve a köztéri, reptéri megfigyelésen át egészen az egészségügyi vagy élelmiszeripari létesítmények biztosításáig.

 

 

A csúcsminőségű 1/2-hüvelykes szenzorokkal szerelt Q35-modellek az Axis legfejlettebb képfeldolgozó megoldását alkalmazzák. Míg az AXIS Q3518-LVE kamera 4K felbontást biztosít, a rozsdamentes acélházba helyezett AXIS Q3517-SLVE 5 megapixeles felbontása pedig még a leggyengébb fényviszonyok mellett is kiemelkedő képminőséget nyújt – másodpercenkénti 30-as frame-rátával. Az eszközök támogatják az Axis OptimizedIR megvilágítási megoldását, valamint a sokak számára már jól ismert Forensic WDR, illetve Lightfinder technológiákat. Az új modellek természetesen az Axis díjnyertes Zipstream tömörítő technológiáját is támogatják, amely a teljes képminőség megőrzése mellett akár ötven százalékkal is képes csökkenteni a felvételek tárolásához, illetve továbbításához szükséges tárhely- és sávszélesség-igényt.

 

Az AXIS Q35-kamerákat úgy tervezték, hogy a legdurvább külső körülményekkel szemben is ellenállók legyenek, így az eszközök stabil működése mínusz 50 és plusz 60 Celsius-fok közötti tartományban biztosított. 

 

Az AXIS Q3517-SLVE kamera szélsőséges tengeri környezetben is alkalmazott rozsdamentes acél burkolatot kapott, így ellenálló az olyan korróziós hatásokkal szemben is, amelyet a magas sótartalmú, párás levegő vagy különböző vegyszerek okoznak.

 

Az AXIS Q35-LVE/SLVE kamerák IK10+ védelmi besorolással rendelkeznek, illetve az eszközök – a fejlesztés során végzett tesztek szerint – akár 50 Joule-nyi fizikai behatásnak is ellenállnak. A kamerák emellett egy külső „sokkhatásokat” detektáló funkcióval is rendelkeznek, így riasztást is képesek küldeni abban az esetben, ha fizikai támadás érné az eszközöket. A kamerák az elektronikus képstabilizációs (EIS) képességeknek köszönhetően még intenzív rázkódás esetén is stabil képet adnak.

 

 

A Q35 modellek további funkciói és jellemzői:

  • proaktív védelmet biztosító, gyárilag telepített AXIS Motion Guard, AXIS Fence Guard és AXIS Loitering Guard analitikai funkciók
  • dinamikus képtartalmak (például időjárási „overlay”) használata a felvételek képi többletinformációinak megőrzése érdekében
  • a bemeneti portokra külső szenzorok is köthetők, így riasztások vagy egyéb beavatkozások válnak elérhetővé, ha pedig az érzékelővel való kapcsolat megszakad, a kamera riasztást küld az üzemeltetőnek
  • a kimeneti portokra külső eszközök csatlakoztathatók, így a kamera segítségével fényforrások vagy ajtózárak is működtethetők
  • áramkimaradás esetén a redundáns áramforrás vagy PoE biztosítja a kamera megfelelő tápellátását
  • a rugalmas kábelkezelés megkönnyíti a telepítést, valamint az opcionális kapcsolatok és hasznos eszközök segítségével olyan funkciók válnak elérhetővé, mint a szintbeállítási asszisztens, az automata elforgatás, a távolsági zoomolás és fókuszálás

 

A csúcsminőségű Q35-sorozat új kiegészítőinek segítségével a felhasználók számára garantált a megbízható működés akár a legnehezebb külső körülmények között is, legyen szó fény-, időjárási vagy egyéb környezeti viszonyokról – mondta Petra Bennermark, az Axis Communications globális termékmenedzsere. Kiemelkedő képminőségüknek köszönhetően a Q35-kamerák ideális választásnak bizonyulnak akkor is, ha például emberek, tárgyak vagy járművek azonosításához keresnek megoldást az üzemeltetők, miközben a gyárilag telepített analitikai funkciók maximálisan támogatják a proaktív megfigyelést.

Kulcsszavak: Axis dómkamera

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Áttörést jelentő kísérlet az ABB távvezérelt személyszállító kompjának autonóm működtetésében

Távirányítással kormányozták a jégosztályú személyszállító komphajót, a Suomenlinna II-t a Helsinki kikötője közelében lévő tesztterületen, annak bizonyítására, hogy a mai technológiai megoldásokkal a hajók emberi felügyelet alatti irányítása bárhonnan megvalósítható.  

2018. december 10. 18:43

Az LG néhány tippje megkönnyíti az ajándékbeszerzést

A Karácsony közeledtével sokaknak okoz nehézséget a tökéletes ajándék megtalálása. Az utolsó pillanatra hagyott ajándékbeszerzés gondjait az LG most egy csapásra eloszlatja, hiszen a család minden tagjának ajánl egy olyan ajándékot a fa alá, amivel egészen biztosan nem fogunk mellé lőni.

2018. december 10. 15:21

Három új technológiát mutatott be a HONOR

A mai napon a vezető okostelefon e-brand, a Honor három úttörő világelső technológiát jelentett be a cég globális éves médiatalálkozóján, a H Queen's művészeti központban, Hong Kong-ban. A GPU Turbo sikere után a Honor nem csupán egy, hanem három világelső technológiával – a 48 megapixeles főkamerával, a Honor All-View kijelzővel és a Magic Turbo-val – lepte meg a telefonipart.

2018. december 10. 13:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Okos karácsonyi ajándékok

Huszonkét 5G távközlési hálózat kiépítésére szerződött eddig a Huawei

2018. november 23. 11:02

Windows 10 Professional olcsón és ingyenes kézbesítéssel

2018. november 8. 16:27

eTrends Monitor: a készpénzmentes fizetés már népszerűbb a netezők körében

2018. október 8. 10:12

Videót vetít, kezet fog, ölel, táncol a robot

2018. szeptember 21. 14:07
cloudappsportal.com