Extrém körülményekre fejlesztett nagy felbontású dómkamerákat az Axis

forrás: Prím Online, 2018. augusztus 14. 18:33

Az Axis Communications két új, nagy felbontású, kültéri használatra szánt dómkamerával bővítette csúcsminőségű Q35-sorozatát. 

Az eszközök még gyenge fényviszonyok között és extrém fizikai környezetben is stabil teljesítményt nyújtanak, így az új Q35-modellek széles körben alkalmazhatók a kritikus infrastrukturáktól kezdve a köztéri, reptéri megfigyelésen át egészen az egészségügyi vagy élelmiszeripari létesítmények biztosításáig.

 

 

A csúcsminőségű 1/2-hüvelykes szenzorokkal szerelt Q35-modellek az Axis legfejlettebb képfeldolgozó megoldását alkalmazzák. Míg az AXIS Q3518-LVE kamera 4K felbontást biztosít, a rozsdamentes acélházba helyezett AXIS Q3517-SLVE 5 megapixeles felbontása pedig még a leggyengébb fényviszonyok mellett is kiemelkedő képminőséget nyújt – másodpercenkénti 30-as frame-rátával. Az eszközök támogatják az Axis OptimizedIR megvilágítási megoldását, valamint a sokak számára már jól ismert Forensic WDR, illetve Lightfinder technológiákat. Az új modellek természetesen az Axis díjnyertes Zipstream tömörítő technológiáját is támogatják, amely a teljes képminőség megőrzése mellett akár ötven százalékkal is képes csökkenteni a felvételek tárolásához, illetve továbbításához szükséges tárhely- és sávszélesség-igényt.

 

Az AXIS Q35-kamerákat úgy tervezték, hogy a legdurvább külső körülményekkel szemben is ellenállók legyenek, így az eszközök stabil működése mínusz 50 és plusz 60 Celsius-fok közötti tartományban biztosított. 

 

Az AXIS Q3517-SLVE kamera szélsőséges tengeri környezetben is alkalmazott rozsdamentes acél burkolatot kapott, így ellenálló az olyan korróziós hatásokkal szemben is, amelyet a magas sótartalmú, párás levegő vagy különböző vegyszerek okoznak.

 

Az AXIS Q35-LVE/SLVE kamerák IK10+ védelmi besorolással rendelkeznek, illetve az eszközök – a fejlesztés során végzett tesztek szerint – akár 50 Joule-nyi fizikai behatásnak is ellenállnak. A kamerák emellett egy külső „sokkhatásokat” detektáló funkcióval is rendelkeznek, így riasztást is képesek küldeni abban az esetben, ha fizikai támadás érné az eszközöket. A kamerák az elektronikus képstabilizációs (EIS) képességeknek köszönhetően még intenzív rázkódás esetén is stabil képet adnak.

 

 

A Q35 modellek további funkciói és jellemzői:

  • proaktív védelmet biztosító, gyárilag telepített AXIS Motion Guard, AXIS Fence Guard és AXIS Loitering Guard analitikai funkciók
  • dinamikus képtartalmak (például időjárási „overlay”) használata a felvételek képi többletinformációinak megőrzése érdekében
  • a bemeneti portokra külső szenzorok is köthetők, így riasztások vagy egyéb beavatkozások válnak elérhetővé, ha pedig az érzékelővel való kapcsolat megszakad, a kamera riasztást küld az üzemeltetőnek
  • a kimeneti portokra külső eszközök csatlakoztathatók, így a kamera segítségével fényforrások vagy ajtózárak is működtethetők
  • áramkimaradás esetén a redundáns áramforrás vagy PoE biztosítja a kamera megfelelő tápellátását
  • a rugalmas kábelkezelés megkönnyíti a telepítést, valamint az opcionális kapcsolatok és hasznos eszközök segítségével olyan funkciók válnak elérhetővé, mint a szintbeállítási asszisztens, az automata elforgatás, a távolsági zoomolás és fókuszálás

 

A csúcsminőségű Q35-sorozat új kiegészítőinek segítségével a felhasználók számára garantált a megbízható működés akár a legnehezebb külső körülmények között is, legyen szó fény-, időjárási vagy egyéb környezeti viszonyokról – mondta Petra Bennermark, az Axis Communications globális termékmenedzsere. Kiemelkedő képminőségüknek köszönhetően a Q35-kamerák ideális választásnak bizonyulnak akkor is, ha például emberek, tárgyak vagy járművek azonosításához keresnek megoldást az üzemeltetők, miközben a gyárilag telepített analitikai funkciók maximálisan támogatják a proaktív megfigyelést.

Kulcsszavak: Axis dómkamera

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Ericsson és a Swisscom elindította az első európai kereskedelmi 5G hálózatot

Az Ericsson és Svájc legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója, a Swisscom bekapcsolták Európa első nagyszabású, kereskedelmi 5G-hálózatát, támogatva a kereskedelemben kapható okostelefonokat. A hálózat és az ahhoz tartozó 5G szolgáltatások Svájc 54 városában érhetők el, köztük a legnagyobb lélekszámú településeken, Zürichben, Bernben, Genfben, Baselben, Lausanne-ban és Luzernben. 

2019. április 25. 17:30

Svéd nagyvállalatok fognak össze, hogy közép-kelet-európai startupokat támogassanak

A Svéd Nagykövetség védnöksége alatt négy svéd nagyvállalat fogott össze és hirdette meg a MATCH Startup Programot.  Ennek keretében a közép-kelet-európai régió innovatív startupjai személyesen mutathatják be termékeiket és szolgáltatásaikat az Ericsson, az ABB, a SIGMA és az AQ Anton döntéshozóinak június 14-én, Budapesten. 

2019. április 25. 15:59

Szedjük ráncba az üzleti folyamatokat

Már platformszolgáltatásként is elérhető a Micro Focus Solutions Business Manager. A vállalat nemrég jelentette meg a folyamatkezelő rendszer legfrissebb kiadását, amellyel egyidejűleg a megoldás most már PaaS (Platform-as-a-Service) formában is elérhető. Az eszköz segítségével a szervezetek számos különféle üzleti területen kezelhetik és követhetik nyomon folyamataikat, jelentősen javítva ezzel a hatékonyságot.

2019. április 25. 15:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04

Van kedvenc webáruházad?

2019. április 9. 12:46

Elindult a jelentkezés a Nagy Digitális Kalandra

2019. április 2. 08:54
cloudappsportal.com