Fotózási és videózási tippek a HONOR-tól a téli szezonhoz

forrás: Prím Online, 2023. január 26. 12:39

A hideg téli hónapokban is számtalan lehetőség nyílik kiváló minőségű fényképek és videók készítésére. Az okostelefonok fejlődésének köszönhetően már nem csak a profi fényképezőgépekkel lehet lélegzetelállító felvételeket készíteni, hanem zsebünkben elférő készülékeinkkel is – akár otthon vagyunk, akár elutazunk sportolni valahova. 

A jó képekhez jó eszköz kell, a HONOR 70 fejlett kamerarendszere pedig kiváló lehetőség arra, hogy méltó módon őrizzük meg téli pillanatainkat. 54MP-es szuper érzékeny főkamerája, valamint 50MP-es széles látószögű és makró kamerája biztosítja azt, hogy a tájak, az épületek, az állatok és az emberek részletei is élesen látszódjanak a felvételeken. A hideg környezethez remekül illeszkedik a készülék alapértelmezett “Cool” filtere, de valamennyire visszafogottabb fotókat lehet lőni a “Pure” nevezetűvel – a “Mono” feketefehér stílusa pedig szintén tökéletesen illik a téli tónusokhoz. Ha pedig videóznánk, akkor makulátlan felvételeket készíthetünk, akár 4K-s felbontással is. Ilyenkor kiemelten ügyeljünk arra, hogy stabilan tartsuk az eszközt – ez garantálja ugyanis azt, hogy kristálytiszta maradjon a kép.

 

Nem szabad figyelmen kívül hagynunk azt sem, hogy készülékünket meg kell óvnunk a hidegtől, főleg, ha téli sportoláshoz vagy túrázáshoz visszük magunkkal. Ha lehetséges, használjunk olyan tokot, amely védi a telefont a széltől, a hótól és a nedvességtől, és persze ne felejtsük el a fóliát sem, amely a képernyőt kíméli a karcolásoktól.

 

 

A téli fotózás és videózás egyik legizgalmasabb eleme – ami egyben legnagyobb kihívása is – a fényviszonyok változása. A napfény általában gyengébb a hideg hónapokban, így a készülékünk exponálási segédletei nélkülözhetetlenek lesznek a megfelelő expozíció eléréséhez. A HONOR 70 robosztus beállításaival és azok módosításával, valamint a megfelelő exponálási idő kiválasztásával elkerülhetjük a túl- vagy alulexponált felvételeket.

 

Ha már átlátjuk a körülményeket, akkor kezdődhet az igazi szórakozás: a hó és a jég ugyanis csodálatos fényvisszaverő tulajdonságokkal rendelkezik. Kihasználhatjuk ezeket az aspektusokat, és olyan felvételeket készíthetünk, amik igazán egyediek. A téli táj így teljesen új megközelítéssel elevenedhet meg fotóinkon és videóinkon. Hasonló meghatározó tényezők a mesterséges fények, mint a füzérek vagy a gyertyák. Ugyan a karácsonyi díszek már sok helyről lekerültek, több elem fennmaradhat a városokban, falvakban vagy szállodákban, illetve magunk is kísérletezhetünk otthoni eszközeinkkel. Akár romantikus, akár zord, akár meghitt, akár komor hangulatot szeretnénk, a természetes és mesterséges megvilágítás ebben partnerük lehet.

 

Emiatt is fontos, hogy mindig vigyük magunkkal a telefonunkat, még akkor is, ha csak rövid sétát tervezünk, hiszen a legjobb lehetőségek gyakran váratlan pillanatokban jelennek meg. Bátran kísérletezzünk és merjük megfogalmazni az ötleteinket a téli fotózás és videózás során. Legyünk éberek, figyeljük opcióinkat és ismerjük meg környezetünket, illetve telefonunkat: ezekkel együtt pedig igazán lélegzetelállító alkotásokat készíthetünk.

Kulcsszavak: okostelefon HONOR

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

HONOR Magic5 Lite: luxus, strapabíróság és innováció

A HONOR Magic5 Lite testesíti meg a HONOR elköteleződését abban, hogy strapabíró kialakítással és stílusos formatervezéssel lássa el kiváló minőségű okostelefonjait. Az alábbiakban bemutatjuk a HONOR Magic5 Lite magával ragadó, ívelt képernyőjét, lenyűgöző állóképességét, valamint azokat a szigorú teszteket, kutatási és fejlesztési (K+F) erőfeszítéseket, melyek mind hozzájárulnak ehhez a teljesítményhez.

2023. március 30. 19:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08