Hamarosan rendelhető a Lenovo új VR headsetje

forrás: Prím Online, 2023. május 31. 20:08

A kiemelt nemzetközi piacokon (többek között Magyarországon is) júniustól rendelhető a Lenovo vállalatok számára kifejlesztett új ThinkReality VRX all-in-one virtuális valóság (VR) headsetje. A magával ragadó, kényelmes, vékony kialakítású, hat mozgási szabadságfokú (6DoF) VR-megoldást a Snapdragon XR2+ Gen 1 processzor vezérli, színes, nagy felbontású átviteli képességeket biztosítva a kevert valóság alkalmazásokhoz. A ThinkReality VRX-et egy teljes körű, végponttól végpontig terjedő szolgáltatáscsomag is támogatja, amely biztosítja a szervezeti projektek sikerességét és megtérülését.

A ThinkReality VRX várhatóan 2023 júniusától lesz elérhető a kiemelt nemzetközi piacokon. A Lenovo a TruScale-en keresztül Device as a Service (DaaS) finanszírozási és szolgáltatási modelleket kínál az XR-megoldásokhoz a vállalati hatékonyság növelése érdekében. A lehetőségekről az érdeklődők a ThinkReality VRX weboldalán a Lenovo helyi értékesítési képviselőjétől kaphatnak tájékoztatást.

 

 

VR a vállalat számára tervezve

 

A kifejezetten vállalati felhasználásra tervezett Lenovo ThinkReality VRX-et úgy alakították ki, hogy minden helyzetben a munkavállalók tökéletes VR-megoldása legyen. A kiterjesztett valóság (XR) eszközök új digitális funkciói és a valósághű megjelenítéssel a munkaerőt szinte nem korlátozza az idő és a tér. Az XR-technológiák a hatékonyság javításától a munkavállalók képzésén és a virtuális együttműködésen át a tervezési és mérnöki feladatok 3D-ben történő kiterjesztéséig minden eddiginél fontosabbak a vállalkozások életében, annak érdekében, hogy a munkavállalók számára fejlődési lehetőségeket biztosítsanak.  

 

"A Lenovo ügyfelei megbízható, rugalmas és bővíthető átjárókat keresnek a növekvő vállalati metaverzumhoz. Üzleti szintű megoldásokra van szükségük a virtuális környezetekben és a hibrid környezetben való munkavégzés új realitásaihoz" – mondta Vishal Shah, a Lenovo XR és Metaverse üzletágának ügyvezetője je. "A Lenovo ThinkReality VRX-et úgy terveztük meg, hogy a VR-megoldás a lehető legideálisabb legyen a tréningekhez és a magával ragadó 3D környezetben folytatott együttműködésekhez, mert ez a munkavégzés jövője."

A ThinkReality VRX-et a vállalatok igényeire szabott speciális kialakítással, higiénikus anyagokból tervezték a hosszú élettartam és megbízható működés érdekében. A készülék az ellátási lánc és gyártási folyamatok védelme érdekében a vállalati szintű biztonsági követelményeknek is megfelelő támogatást kapott. 

 

Az új VR-headset viselete több fejlesztésnek köszönhetően még kényelmesebb, akár a hosszabb munkamenetek során is. Az innovatív pancake-optikával megőrizte karcsúságát, a nagy kapacitású akkumulátort jobb súlyelosztással telepítették. A ThinkReality VRX továbbá olyan egyedi szellőzőrendszerrel rendelkezik, amely a kijelzőről származó hőt a készüléket viselő arcától távolabb vezeti.

 

 

A ThinkReality VRX a Lenovo ThinkReality XR megoldások portfóliójának része, amely a vállalati alkalmazások és tartalmak globális szintű telepítését és kezelését támogató felhőalapú szoftverplatformot tartalmaz. A ThinkReality VRX-et más vezető mobileszköz-kezelő (MDM) platformok is támogathatják. A Lenovo XR-megoldásai közé tartozik a ThinkReality xR Services is, amely gyártófüggetlen, végponttól végpontig terjedő, kiemelkedően magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt az ügyfeleknek a stratégiatervezéstől egészen a megvalósításig.

 

A ThinkReality VRX a Lenovo kereskedelmi XR-megoldások hardverportfóliójához tartozik, amely tartalmazza a ThinkReality A3-at, legsokoldalúbb vállalati felhasználásra valaha tervezett kiterjesztett valóság (AR) okosszemüveget. A Lenovo ThinkReality számos megoldást kínál a vállalatoknak, legyen szó a VR használatával történő tanulás élményének, a közös munka hatékonyságának növeléséről, vagy akár a munkafolyamatok átalakítása érdekében valós forgatókönyvek AI-képes digitális leképezéséről az AR segítségével.

 

 

Az XR-alkalmazások nyílt ökoszisztémája

 

A Lenovo felismerte, hogy a vállalati metaverzum kiépítéséhez átjárhatóságra és a legjobb hardver- és szoftvergyártók közös erőfeszítéseire van szükség. Ennek érdekében a vállalat elkötelezett az iparág vezetőivel való együttműködés mellett, hogy előmozdítsa az XR-megoldások elterjedését és befogadását, átalakítsa az emberek munkavégzési-, és tanulási szokásait és az egészségükről való gondoskodást. A vállalatoknak és szervezeteknek a Snapdragon Spaces XR Developer Platform és az OpenXR-alapú SDK segítségével lehetősége nyílik a ThinkReality VRX számára történő fejlesztésre. A nyílt Snapdragon Spaces ökoszisztémával a fejlesztők úttörő szerepet vállalhatnak az innovatív élmények megteremtésében, amelyek a térbeli számítástechnika következő generációját határozzák meg.

 

A Lenovo számos XR-fejlesztővel dolgozik együtt önállóan és a Snapdragon Spaces platformon keresztül, hogy az élvonalbeli alkalmazások a ThinkReality VRX-en elérhetők legyenek. A legnépszerűbb vállalati VR-felhasználási módok napjainkban a hard és soft készségek immerzív oktatása, valamint a 3D-környezetben történő együttműködés.

 

A Lenovo ThinkReality számos fejlesztővel működik együtt a Snapdragon Spaces-en keresztül, és folyamatosan bővíti ökoszisztémáját.

A hard készségekkel kapcsolatos képzések (például a szerszámok használata és a munkafolyamatok elsajátítása) elengedhetetlenek a gyártási, autóipari, egészségügyi és egyéb műszaki szakmákban betöltött pozíciókhoz. Az immerzív tanulás költséghatékonyabb, biztonságosabb és eredményesebb, mint a hagyományos, veszélyes felszereléseket és drága erőforrásokat igénylő képzések. 

 

A soft készségeket fejlesztő képzések a modern munkaerőt támogatják, akár a kommunikációs készségek erősítésében, az empátia gyakorlásában vagy a szakmai ismeretek bővítésében. A digitális szerepjátékok és más képzési szituációk számos területen elősegítik a csapattagok és szervezetek sikereit, akár az értékesítési készségek, ügyfélszolgálat fejlesztésében, akár a vállalti vagy vezetői kultúra erősítésében. 

 

A virtuális terekben történő találkozás és együttműködés a következő vállalati felhasználási terület, amely képes átalakítani az emberek munkáját és üzleti tevékenységét. A drága, szén-dioxidot termelő utazások csökkentése és a termelékenység fokozása 3D modellekkel vagy digitális ikermodellekkel a csapatokat és az ügyfeleket segíti a hatékony együttműködésben az új digitális platformokon.

 

A Lenovo ThinkReality a közeljövőben további együttműködéseket jelent be vezető XR-fejlesztőkkel. A vállalati XR-megoldásokat létrehozó fejlesztők további információkért fordulhatnak a ThinkReality-hez.

 

ThinkReality VRX főbb műszaki adatok:

 

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A BenQ új gamer projektorai példátlan részletgazdagságot nyújtanak a játékosoknak

A BenQ, a világ vezető DLP 4K projektormárkája, és a digitális életmód eszközök innovátora két vadonatúj 4K HDR okosprojektort hozott a piacra Európában az AAA konzolos játékokhoz, amelyeket arra optimalizáltak, hogy a játékosok példátlan szintű in-game audiovizuális részletekben merülhessenek el otthonuk bármely helyiségében.

2023. szeptember 28. 19:40

Megérkezett Magyarországra a csúcstechnológiát és a divatot ötvöző HUAWEI WATCH GT 4

Már Magyarországon is kapható a Huawei legújabb okosórája, a kifinomult dizájnnal, illetve innovatív egészségügyi- és fitnesz funkciókkal felszerelt HUAWEI WATCH GT 4. Az új okosóra számos technológiai újítással járul hozzá az egészségfigyeléshez: a szívverés szabályosságának mérésétől a részletes pulzus-elemzésen át a pitvarfibrilláció kockázatának észleléséig még átfogóbb információkat ad a szív egészségéről.*  Emellett az okosóra már alvás közbeni légzésfigyelésre és kalóriakezelésre is képes. Az órát a nagyközönség október 7-én délelőtt személyesen is megtekintheti a MediaMarkt budaörsi áruházában. 

2023. szeptember 28. 14:19

Új Xiaomi AIoT eszközök a nemzetközi piacokon

A Xiaomi bemutatta legújabb csúcstechnológiás okoseszközeit, köztük a Xiaomi Watch 2 Pro okosórát és a Xiaomi Smart Band 8 okoskarkötőt. Az új eszközöket úgy tervezték, hogy könnyen összekapcsolhatók legyenek a nemrégiben bemutatott okostelefon-termékcsalád, a Xiaomi 13T készülékeivel. Az új, innovatív termékek az egészségi állapot és a sportteljesítmény folyamatos nyomonkövetésével, változatos kényelmi és hatékonyságnövelő szolgáltatásokkal épülnek be felhasználóik mindennapjaiba.

2023. szeptember 27. 15:47

Itt a Sandberg legújabb 2 az 1-ben zseblámpája és powerbankje

A Sandberg bemutatta legújabb 2 az 1-ben zseblámpáját és powerbankjét, a Survivor Torch Powerbank 5000-t. 

2023. szeptember 26. 20:17

Nem csak a nappaliban, hanem ipari csarnokokban is felbukkan majd az Apple Vision Pro

Közel négy hónapja mutatkozott be az Apple Vision Pro, és egyelőre nincs új hír a fejlesztés háza tájáról az akkor megismert paramétereken túl. A kiterjesztett és a virtuális valóság szemünk előtt való keverésére képes, fejen hordható eszköz szórakoztatóipari és irodai környezetben való felhasználásáról már sok szó esett, ugyanakkor az eszközben rejlő üzleti és ipari lehetőségekről egyelőre alig lehetett hallani. A Delta Systems Kft. fejlesztői összegyűjtöttek néhány olyan szemléletes példát, ahol nem csak látványosságként, hanem üzleti előnyt teremtő termelőeszközként is funkcionálhat a jövőben az Apple csodaszemüvege.

2023. szeptember 26. 15:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38