Hazánkba is megérkezett az LG legújabb fülhallgatója

forrás: Prím Online, 2021. október 20. 11:18

Immár Magyarországon is kapható az LG Electronics (LG) teljes mértékben vezeték nélküli fülhallgató-családjának legújabb tagja, az LG TONE Free FP8, amely ideális választást jelent az aktív, energikus életmódot folytatók számára. Az új modell még kényelmesebb fülbe illeszkedést, még fejlettebb Meridian-hangzást, erőteljes aktív zajszűrést és a higiénikus használatot garantáló UVnano baktériumölő hatású*  töltőtokot kínál.

Mivel az LG TONE Free termékcsalád esetében az illeszkedés és a kényelem az egyik legfontosabb szempont, az LG az egyik vezető ergonómiai formatervezési laboratóriummal együttműködve több száz alany fülét elemezte. Így született meg a korábbi modelleknél 4,4 milliméterrel rövidebb fülhallgatószárral rendelkező Arc Design, amely tökéletes egyensúlyt és illeszkedést biztosít, így stabilan helyezkedik el a fülben.**  

 

Az LG TONE Free termékcsalád újdonsága a Meridian Audio Headphone Spatial Processing: e technológia révén a fülhallgató használója úgy érzi, hogy a hangzás minden irányból körbeveszi. Egy másik új fejlesztés a 3D Sound Stage, amely érzetre bővíti a hangteret azzal, hogy a sztereo hangforrást felskálázva, annak lebontott elemeit a tér különféle pontjaiban helyezi el. A nagyobb, továbbfejlesztett meghajtók, valamint a nagyobb rugalmasságot és mozgástartományt lehetővé tevő, szilikonszegéllyel ellátott membránok révén az új TONE Free modell erőteljesebb basszust szólaltat meg anélkül, hogy ez a hangzás tisztaságának vagy részletgazdagságának rovására menne.

 

 

A fülhallgatónként három beépített mikrofonnak köszönhetően telefonáláskor tisztább a felhasználó hangja és a környezeti zajok is kevésbé zavaróak. Az új, ún. suttogó üzemmód használatával a jobboldali fülhallgatót a szájhoz közel tartva, külön mikrofonként lehet használni, így akkor sem sérül a privát szféránk, ha például egy zsúfolt metrókocsiban akarunk hívást fogadni vagy indítani.

 

 

Az új modellt aktív zajszűrő technológiával is ellátták, ami képes semlegesíteni azokat az alacsony frekvenciájú hangokat, amelyeket a füldugók passzív zajszűrője nem tud teljes mértékben blokkolni. A beépített mikrofonok érzékelik és a felhasználó által nem hallható ellenfázisú hanggal semlegesítik a környezeti zajokat, így tisztán élvezhetővé válnak a podcast vagy a zene hangjai.

 

 

Ez a készülék is az iparágban egyedülállónak számító, UVnano töltőtokkal érkezik, amely töltés közben a beépített UV-C LED fénnyel tisztítja meg a fülhallgatókat: a vizsgálati eredmények alapján mindössze 5 perc alatt 99,9 százalékkal csökken a baktériumok száma a fülhallgató hangszóróhálóján***. Az orvosi felhasználásra alkalmas anyagból készült fülpárnák továbbá csökkentik a bőrirritáció kockázatát is a hallójáratban.**** 

 

 

Az LG legújabb, teljesen vezeték nélküli fülhallgatója azzal is a felhasználók kényelmét szolgálja, hogy szélesebb körű kompatibilitást, egyszerűbb csatlakoztathatóságot és maximális tartósságot nyújt. 

 

Az LG TONE Free FP8 töltőtokkal együtt használva akár 10 óra lejátszási időt biztosít két töltés között, ami összesen 24 órás használatot tesz lehetővé. Egy ötperces gyorstöltéssel pedig egy teljes órányi zenehallgatási idő nyerhető.

 

 

A TONE Free alkalmazással párosítva a fülhallgató még többre képes, hiszen így kezelhető az equalizer, személyre szabható az érintéses vezérlés, bekapcsolható a környezeti hangzás üzemmód, és elérhető a Find My Earbuds funkció, amely segít megtalálni a fülhallgatót, ha az elveszett. Az alkalmazás LAB funkcióval is rendelkezik, ahol a felhasználók olyan speciális beállításokhoz férhetnek hozzá, mint a suttogó vagy a játék üzemmód.

 

Az új LG TONE Free FP8 fekete és fehér színekben már hazánkban is elérhető.

 

_____________

*  Az UVnano egy összetett szó, mely az UV szóból és a mértékegységéből, a nanométerből tevődik össze.
Független tesztek bizonyítják, hogy az UVnano töltőtok a hangszóró hálóján lévő Escherichia coli, Staphylococcus aureus és Klebsiella pneumonia baktériumok 99,9%-át elpusztítja mindössze 5 perc töltési idő alatt.

**  Együttműködés Ázsia egyik vezető tudományos és műszaki egyeteme, a POSTECH ergonómiai formatervezési technológiai laboratóriumával.

***  Független tesztek szerint az UVnano töltőtok a töltés során öt percen belül a fülhallgatókon lévő Escherichia coli, Staphylococcus aureus és Klebsiella pneumonia baktériumok 99,9 százalékát eltávolítja. Az UV LED funkció csak töltés közben működik.

****  A szilikon fülpárna alapanyaga Silpuran, mely megfelel az ISO 10993 és az USP Class VI követelményeinek. Az eszköz vagy annak bármely része nem abból a célból lett tervezve és gyártva, hogy bármilyen egészségügyi problémát megakadályozzon vagy kezeljen; ez nem egy orvosi eszköz, és nem használható orvosi eszközként vagy annak kiváltásra.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új audio termékekkel készül a LAMAX a karácsonyra

Több új modelljét is a napokban vezette be a magyar piacra a LAMAX. Vezeték nélküli fülhallgatói között már megtalálható a Dots2 Touch és a Trims1 is; Bluetooth hangszóróinak kínálatát pedig a Sounder2 Minivel és a Sounder2 Max-szal bővítette.

2021. november 24. 20:14

CES innovációs díjat zsebelt be a TCL csúcstévéje és úttörő robotporszívója

A TCL Electronics, a globális TV-ipar egyik kulcsszereplője és vezető szórakoztatóelektronikai cége bejelentette, hogy két terméke is bekerült a CES 2022 Innovation Awards díjazottjai közé. A TCL 8K OD Zero X925 PRO Mini LED TV elnyerte a tekintélyes Best of Innovation díjat, a Sweeva 6500 robotporszívó pedig az Innovation Awards kitüntetettje között szerepel.

2021. november 19. 13:56

Robbanásbiztos megoldások az intelligens gyártáshoz

Az Ipar 4.0 térképen a veszélyes területek továbbra is fehér foltként jelennek meg számos gyártási műveletben. A robusztusságra és a robbanásvédelemre vonatkozó követelmények magasak, a terület túl szerteágazó, a csatlakoztathatóság pedig gyakran korlátozott. A Pepperl+Fuchs ECOM Instruments márkájának gyújtószikramentes okoseszközei azonban még a veszélyes területeken is paradigmaváltást hoztak. Az SPS - Smart Production Solutions rendezvényen (2021. november 23-25.) az ECOM Instruments a 7A csarnok330-as standján mutatja be, hogyan lehet áthidalni a szakadékot a veszélyes területek biztonsági követelményei és az intelligens gyár adatéhsége között.

2021. november 17. 13:55

Az LG új autós infotainment-rendszere az elektromos Renault Mégane E-TECH modellben debütál

Az új, 2022-es elektromos Renault Mégane E-TECH modellben debütál az LG Electronics (LG) okosautós infotainment-rendszerének (Auto In-Vehicle Infotainment, IVI) legújabb generációja. Az LG fejlett rendszerével felszerelt lenyűgöző személyautót a világ legnagyobb mobilitási konferenciáján, a 2021-es müncheni IAA MOBILITY-n láthatta első ízben a közönség.

2021. november 14. 15:56

Black Friday a Mio-nál

Készen állsz az év legnagyobb akciójára? A Mio idén sem hagy cserben, sőt, minden eddiginél szélesebb kínálattal vesz részt a 2021-es Black Friday napokon! Ha menetrögzítő kamera vásárlásán gondolkodsz, nem érdemes tovább várni, hiszen több mint 5000 termékhez juthatsz hozzá, akár 40% kedvezménnyel! 

2021. november 13. 13:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12