Hazánkban is kapható a Huawei vadonatúj, futóknak kifejlesztett okosórája

forrás: Prím Online, 2022. március 13. 16:54

A Huawei Technologies Fogyasztói Üzletága bejelentette a vállalat első kifejezetten futóknak készült okosóráját, a HUAWEI WATCH GT Runnert, amely jövő szerdától hazánkban is kapható lesz. A legújabb okosóra nemcsak okos asszisztense, hanem egyúttal virtuális személyi edzője is lesz használójának. A környezeti és egészségügyi adatok rögzítése alapján a HUAWEI WATCH GT Runner tudományosan is megalapozott, hatékony edzéstervet tud készíteni. Az új okoseszköz a korábbi modelleknél hatékonyabb pulzusmérést, precízebb helymeghatározást és számos egyéb fitnesz- és egészségügyi funkciót kínál.

A Huawei a népszerű WATCH GT 2 és WATCH GT3 modelljeit követően kifejezetten futóknak készült okos segédeszközt mutatott be, amelyet mostantól a futás magyarországi szerelmesei is kezükbe vehetnek, hiszen az eszköz március 16-tól a hazai üzletekben is kapható lesz. 

 

Továbbfejlesztett egészségügyi funkciók és még precízebb helymeghatározás 

A HUAWEI WATCH GT Runnert számos új technológiával szerelte fel a gyártó. Ilyen az új HUAWEI TruSeen 5.0+ pulzusmérő technológia, amely pontos, dinamikus pulzusszám- és véroxigénszint (SpO2) figyelést kínál. Az erőteljes interferencia- és zajcsökkentő kialakítás miatt az okosóra jobban megbirkózik a szabálytalan mozgás okozta zajjal, és javítja a pulzusmérés pontosságát edzés közben, legyen szó jóga, aerobik vagy ugrálóköteles edzésről. A HUAWEI WATCH GT Runner az öt fő műholdrendszernek és a beépített GNSS pozicionáló chipnek köszönhetően még pontosabb a helymeghatározásban is. 

 

 

Professzionális elemzőrendszer: edzéstervek és indexek

A nagy teljesítményű hardver és a precíz monitorozási funkciók mellett a HUAWEI TruSport futóedző-rendszer segítségével minden futó kihozhatja magából a legjobb teljesítményt. A rendszer mélyreható elemzést nyújt a felhasználóknak, átfogó képet adva a többi között olyan adatokról, mint az edzés intenzitása, az edzés mennyisége, vagy a regeneráció ideje. Az új futóképesség-mérő rendszer, azaz a Futóképességi-index (RAI – Running Ability Index) pedig lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy objektíven értékeljék futóképességüket. 

 

A legtöbb futó számára a futóteljesítmény számszerűsítése bonyolult folyamat. A HUAWEI TruSport edzésprogram segítségével az okosóra a korábbi pulzusszám, tempó, távolság, gyakoriság és egyéb többdimenziós adatokkal kalkulálva az aktuális futóteljesítmény alapján számítja ki a futóképességi-indexet. A HUAWEI WATCH GT Runner mindemellett egy futóképességi-indexre és edzésterhelésre összpontosító intelligens dinamikus beállítási tervvel is rendelkezik. Ez lehetőséget ad arra, hogy a többi között a fáradtsági szint, az edzési index vagy az aerob/anaerob edzés erőssége alapján, a futók behatóbban tudják elemezni saját állapotukat, és módosíthassák edzéstervüket az eredményeik javításáért. 

 

Testreszabható futótervek

A Huawei által kifejlesztett Egyéni Időszakos Edzésprogram („Periodical Science Training Programme”) legfontosabb jellemzője, hogy a felhasználók személyes fizikai adataik és futási előzményeik, valamint az edzésre vonatkozó céljaik alapján testreszabhatják a futóterveiket a HUAWEI Health App alkalmazásban. Az okoseszköz rögzíti és elemzi az edzési adatokat, azonosítva az alapidőszakot, a terhelési időszakot, a konszolidációs időszakot és a mérséklődő időszakot a felhasználó aktuális atlétikai képességének és céljainak megfelelően, majd beállítja az edzés intenzitását és fokozatosan növeli az edzésmennyiséget, hogy javítsa a felhasználó futóképességét.

 

 

Areodinamikai kialakítás, könnyű súly

A HUAWEI WATCH GT Runner okosóra könnyű és kopásálló, mégis művészi megjelenéssel bír. A versenyautók légbeömlő rácsai által ihletett stílusos dizájn a gyorsaságot és a szenvedélyt hivatott jelképezni, ugyanakkor gyakorlati jelentősége is van a kialakítás ezen részletének: az üreges órafül izzadságálló és légáteresztő, ami kényelmesebb viselést eredményez.

 

Az új okosóra légkönnyű anyagok felhasználásával készült: nagy szilárdságú polimerszálas óratestből, valamint ultrakönnyű kerámia előlapból és titánötvözet órakoronából áll. Az óra súlya mindössze 38,5 g, így futás közben alig észrevehető súllyal bír. 

 

A HUAWEI WATCH GT Runner óralapja alapértelmezetten olyan adatokat mutat, mint például az edzésterhelés, a futóképességi-index (RAI – „Running Ability Index”), a várható felépülési idő és az időjárás. A felhasználók ugyanakkor az adatok kijelzését igényeik szerint testreszabhatják. Emellett az okosórához pulzusmérő öv is csatlakoztatható a még professzionálisabb futóadatok eléréséhez. A futáshoz kapcsolódó adatok továbbá megoszthatók harmadik féltől származó alkalmazásokkal is a HUAWEI Health App-ban. 

 

Intelligens asszisztens egész napos használatra

A HUAWEI WATCH GT Runner a gyártó többi viselhető okoseszközéhez hasonlóan nagy teljesítményű akkumulátorral rendelkezik: 14 napos akkumulátor-üzemidőt biztosít intelligens módban általános használat esetén, és akár 8 napos akkumulátor-üzemidőt fokozott igénybevétel esetén. 

 

Az okosóra zenelejátszást is biztosít fülhallgatóval vagy hangszóróval, valamint nagyméretű tárhellyel rendelkezik, amely akár 500 dal tárolására is alkalmas. Ezenkívül az eszköz egész napos egészségfigyelést tesz lehetővé, beleértve a pulzusmérést és az eltérő szívritmus-figyelmeztetést. A HUAWEI WATCH GT Runner-en HarmonyOS 2.1 operációs rendszer fut, amely gazdag alkalmazásökoszisztémát támogat, beleértve az utazást, a játékot, az életmódot, a szórakozást és a munkát.

 

A HUAWEI WATCH GT Runner ajánlott fogyasztói ára 109.990 forint, az eszköz a Huawei webáruházában és viszonteladóinál lesz elérhető. Mindazok, akik 2022. március 31-ig vásárolják meg az órát, 12 hónapos Premium tagságot kapnak az adidas Running és adidas Training alkalmazásokban. A 12 hónapos adidas Running és adidas Training Premium igénylést a vevők a HUAWEI ügyfélszolgálatánál tudják megtenni. A Huawei webáruházában történő vásárlás esetén az aktivációs kódot a gyártó a termékkel együtt kézbesíti.

Kulcsszavak: Huawei okosóra

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

Naponta három és fél órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt egy felmérés szerint az amerikai válaszadók, gyakran az alvás rovására. A rossz alvásban sok tényező játszhat szerepet, azonban a probléma széles körű: a Huawei és az Ipsos tavalyi kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta. Idén március 15-én tartják az Alvás világnapját, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok okozta problémákra és a megoldásukra. Ez utóbbihoz a viselhető okoseszközök alvásfigyelő funkciója nagy segítséget nyújthat, amelyek a részletes elemzés mellett javaslatokat is adhatnak a minőségi alváshoz.

2024. március 11. 17:43

2024-ben 75 iF Design Díjat nyert el a Samsung

A Samsung összesen 75 díjat nyert a rangos német, nemzetközileg is elismert International Forum (iF) Design 2024 dizájnversenyen. A vállalat két Arany Díjban részesült – a Samsung OLED TV (S95C), valamint a Galaxy Z Flip5 Maison Margiela kiadása*  kapta meg az elismerést. A Samsung televíziók, okostelefonok és egyéb készülékei mind a 9 kategóriában –, beleértve a Termék és Felhasználói élményt is – díjat érdemeltek. 

2024. március 4. 14:37

Elképesztő! Így üldözi Max Verstappent a világ leggyorsabb drónkamerája

Max Verstappen már teszteli az Oracle Red Bull Racing legújabb modelljét, a 2024-2025-ös Formula-1 versenynaptárra fejlesztett RB20-at – de nemcsak a kiváló pilóta, hanem a médiacsapat is készül az új szezonra. Ralph „Shaggy” Hogenbirk, a Dutch Drone Gods tervezője és drónpilótája egyedi építésű modelljével csatlakozott egy körre a silverstone-i pályán.

2024. március 1. 10:10

A Galaxy Buds széria legújabb frissítése magával ragadó, intelligens hangzást kínál

A Samsung közelmúltban megjelent Galaxy S24 termékcsaládja a Galaxy AI erejével új lehetőségeket teremtett a kultúrák közötti kapcsolatteremtésre. A biztonságos, készülékeken elérhető mesterséges intelligenciával a felhasználók jelenleg 13 nyelven hidalhatják át a kommunikáció során felmerülő nyelvi akadályokat. A Galaxy Buds fülhallgatókat érintő legújabb frissítések még zökkenőmentesebbé tehetik ezen okosfunkciók használatát.

2024. február 29. 14:28

Az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészséget helyezi fejlesztései fókuszába idén a Huawei

Prémium kategóriás zászlóshajó termékeivel jelentkezik a Huawei fogyasztói üzletága az idei barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC). Olyan, nagy érdeklődésre számot tartó, a divatot és csúcstechnológát ötvöző terméket mutatnak be, mint a HUAWEI Mate 60 RS ULTIMATE DESIGN okostelefon, a HUAWEI FreeClip vezeték nélküli fülhallgató és a HUAWEI WATCH GT 4 okosóra. A Huawei tavaly megszilárdította pozícióját a viselhető prémium okoseszközök piacán: 2023 végére több mint 150 millió okosórát szállított le. A vállalat tovább növeli kutatás-fejlesztési beruházásait. Idén három fontos iparági kihívást, az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészség kezelését érintő innovációkra összpontosít.

2024. február 28. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05