Home office kérdés: lapostévé vagy projektor?

forrás: Prím Online, 2020. november 26. 12:21

A háztartások egyre jobban felfedezik, a vállalkozások viszont kevéssé élvezik a projektorok nyújtotta vizuális élményeket. Ennek megfelelően a home office terjedése felemásan hatott a gyártók bevételeire. Pedig a projektor egy bizonyos képméret felett üzleti felhasználás esetében is ár-érték arányt nézve egyértelműen olcsóbb megoldás a modern televízió készülékeknél.

Az otthoni munkavégzés terjedésével párhozamosan egyre több család otthonában jelennek meg a projektorok, hiszen az amúgy is nagy tévérajongóknak számító magyaroknak több idejük jut filmnézésre. „Örömmel tapasztaljuk, hogy élénk a kereslet az otthoni használatra szánt modellekre” – mondja Nagy Kornél a projektor piacot vezető Epson szakértője. A vevői érdeklődés növekedésének magyarázata, hogy a projektorral egészen más vizuális élményt kap a néző, mint egy modern tévével. Ráadásul bármilyen médialejátszó csatlakoztatásával lehet széles vásznon Netflix és HBO filmeket, vagy Youtube vagy Spotify klippeket nézni.

 

„Ha valaki egy hatalmas, mondjuk nyolcvanöt collos televízióra vágyik, az nehéz, sok helyet foglal, és meglehetősen drága is. Árának a 70 százalékáért 100-120 collos kép megvetítésére alkalmas projektort kapunk. Mivel ezen berendezések dizájnjára nagy hangsúlyt helyezünk, egy motoros vászonnal kombinálva a nappalink összképét sem rontja el annyira, mint egy nagy televízió” – teszi hozzá a szakértő. A modern projektorok többféle vezeték nélküli csatlakozási lehetőséget kínálnak és bárki számára egyszerűen kezelhetők. Az Epson például némelyik modelljéhez Android tévérendszert futtató sticket is ad, amivel könnyebb boldogulni, mint a különböző tévégyártók saját fejlesztési operációs rendszereivel. A legmodernebb projektorok rendkívül hosszú ideig működnek karbantartás nélkül.

 

 

A lakossági érdeklődés növekedése ellenére a projektorgyártók mégsem maradéktalanul boldogok. A járványügyi korlátozások és a home office miatt ugyanis pont a legnagyobb vevőiket veszítették el. Az iskolai oktatási szünet és a csökkenő irodai meetingek, valamint az egyre olcsóbb monitorok miatt darabszámot tekintve 6-8 százalékkal csökkent a piac. Különösen fájdalmas veszteség volt a rendezvények és kulturális események elmaradása. „Több gyártó rendezvényekre, koncertekre, fényfestésre, színházba, nagy előadókba szállít projektorokat, mert ez az a kategória, amit nem lehet kijelzővel kiváltani” – magyarázza Nagy Kornél. Az irodákban már a más a helyzet. Ott ugyanis komoly a verseny a kijelzők és a projektorok között, holott bizonyos képméret felett ár-érték arányt tekintve jobb választás az utóbbi.

 

„Ha nem kicsi képre van szükségünk és szeretnénk, hogy azt mindenki lássa, akkor már egy közepes méretű tárgyalóban is a projektor a legmegfelelőbb eszköz. Egy 75-80 collos kijelző, ami már 4 méterről is látható, nagyon drága. Ugyanennyiért simán tudunk egy nagyon jó minőségű projektort választani, ami 120 collos, vagy nagyobb képet is gond nélkül vetít” – teszi hozzá.

 

Akár otthonra, akár az iskolába vagy az irodába keresünk projektort, a megfelelő modell kiválasztásakor hasznos tudni, hogy „az Epsonnak saját kutatás-fejlesztési részlege van, saját mérnökei, saját termékei, saját gyárai. A kezében van a lehetőség, hogy reagáljon a piacon zajló változásokra, ami hatalmas előnyt jelent” – szögezte le a szakértő.

Kulcsszavak: projektor Epson

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG bemutatja legújabb, továbbfejlesztett Ultra szériás monitorait

Az LG Electronics (LG) tovább erősíti pozícióját a prémium monitorok piacán új, a 2021-es CES kiállításon debütáló Ultra monitoraival. A gamerek, digitális művészek és professzionális felhasználók igényeit szem előtt tartva a legújabb UltraGear, UltraWide és UltraFine szériás kijelzők magas szintű hatékonyságot és szórakozási élményt kínálnak, így otthoni és irodai használatra is tökéletesek.

2021. január 16. 18:15

Terjeszkedik az LG a globális e-sport-piacon

Az LG Electronics (LG) megerősíti jelenlétét a gyorsan növekvő globális e-sport-piacon, mégpedig a világ egyik legnagyobb e-sport-szervezetével, a Gen.G Esportsszal (Gen.G) kialakított partnerségi együttműködés révén. A két vállalat együtt dolgozik majd azon, hogy az LG kategóriavezető UltraGear gaming monitorainak segítségével fejlődhessen tovább a nemzetközi e-sport-színtér.

2021. január 16. 14:58

Az AOC világviszonylatban az 1. helyen a gaming monitorok területén

Az AOC a Context legfrissebb piaci adatai alapján, 2020 harmadik negyedévében a vállalat 27%-os piaci részesedésével az első helyen áll Európában a gaming monitorok (120 Hz és afelett) területén, így 2019 harmadik negyedévével összevetve továbbra is őrzi vezető pozícióját.

2021. január 13. 17:59

A hordozható eszközök újraértelmezése

A TCL Technology optoelektronikai leányvállalata, a TCL CSOT, két forradalmi terméket mutatott be a CES 2021-en: a 17"-os Printed OLED Scrolling képernyőt és a 6,7"-os AMOLED Rollable képernyőt. 

2021. január 12. 19:27

4+1 tipp, amivel az otthoni munkakörnyezetünk igazán inspiráló lehet

Idén életterünket az otthonunkra kellett korlátoznunk: ugyanabban a lakásban kellett megoldanunk a testmozgást, a kikapcsolódást, a gyereknevelést és természetesen a munkát is. Utóbbi esetében így elmaradt az elindulás és a hazaérkezés érzése, ami a munkaidőnk határait teljesen elmosta. Az LG szakértői most öt hasznos tippet gyűjtöttek össze, melyek a segítségünkre lehetnek abban, hogy mentálisan és fizikailag is elkülönítsük otthoni irodánkat, és igazi inspiráló munkakörnyezetet alakítsunk ki otthon.

2020. december 13. 16:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás