Idén is sikeres volt az Óbudai Állásbörze

forrás: Prím Online, 2019. március 6. 10:49

Az elmúlt évek sikereire alapozva idén is két napon, két helyszínen került megrendezésre az Óbudai Egyetem Állásbörzéje. Február 27-én Óbudán, a Bécsi úti főépület aulájában 35 kiállító közel 200 m2 területen várta az érdeklődőket, míg másnap, február 28-án a józsefvárosi telephelyen, a Tavaszmező utcában 25 partnerszervezet jelent meg közel 140 m2-en kiállítva. A két helyszínen az Egyetem vezetése mellett a kerületi önkormányzatok is képviseltették magukat.

Az érdeklődők számos szakterületről érkező kiállítóval találkozhattak, mint az autóipar, az informatika, a telekommunikáció, a bank és biztosítási szektor, a kiskereskedelem, az elektronikai, és energetikai ipar, a gyártás és termelés, a szállítmányozás, a logisztika, a könyvelés, a könyvvizsgálat, és a közszféra területéről. Az állami és közszolgáltatók is jelen voltak, mint az Információs Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, az Budapesti Elektromos Művek, a MÁV-csoport, BKV.
 
A versenyszférából is sok nagyvállalat bemutatkozott az Állásbörzén, így többek közt az Audi Hungaria Zrt., a Robert Bosch Kft., a Deloitte Kft., az ABB Kft., a Nokia Solutions and Networks Kft., a P&G , az SAP Hungary Kft., de kitelepül a Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft., a Magyar Suzuki Zrt., az OBO Bettermann Hungary Kft. és a thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. A gazdasági szférából érkező partnerek mellett a Magyar Honvédség Toborzó Irodája is kiállított, standjukon repülőgép szimulátort és különböző lézer fegyvereket lehetett kipróbálni.
Az Egyetem főépületében Kelemen Viktória alpolgármester és Dr. Gáti József általános rektorhelyettes köszöntötte a megjelenteket, míg másnap a Tavaszmező utcai épületünkben Földesi Gabriella kancellár és Sántha Péterné alpolgármester üdvözölte a megjelent cégek képviselőit, a hallgatókat és a partner középiskolák végzőseit. 
 
A börze iránt érdeklődők nagy száma – csak az Egyetem közel 1500 hallgatója vett részt a rendezvényen – mutatja, hogy az esemény által nyújtott közvetlen kapcsolatteremtés lehetősége mennyire fontos az egyetemi hallgatók és fiatal szakemberek, valamint a cégek, vállalatok számára. A kétnapos rendezvény lehetőséget kínált a kiállítóknak a bemutatkozásra, állásajánlataik ismertetésére; a hallgatók, oktatók számára pedig arra, hogy informálódjanak a friss diplomások, gyakornokok, kooperatív képzésen résztvevő hallgatóink iránti keresletről, álláspiaci lehetőségeikről.
 
 
 
Az Állásbörze kiváló alkalom mind az új munkaerő, mind a leendő munkahely, gyakorlati hely felkutatására, mely remek lehetőség saját hallgatóink számára is. Sok éves tapasztalat azt mutatja, hogy mind a rendezvényen megjelenő cégek, mind pedig az ide látogató diákok egyaránt elégedetten, hasznos ismeretekkel gazdagodva távoznak. A személyes találkozás lehetőséget ad a közvetlenebb kapcsolat kialakítására a hallgatók és leendő munkaadóik között. A Börzén résztvevő cégeknek lehetősége nyílik felmérni a frissen végzettek szakmai felkészültségét, tapasztalatát és a munkahellyel szemben támasztott elvárásait. Emellett kiváló alkalom arra, hogy megismertessék vállalatukat a hallgatókkal, ugyanakkor a hallgatók tájékozódhatnak a cégek által nyújtott lehetőségekről, a pályakezdőkkel, gyakornokokkal szemben támasztott elvárásaikról.
 
A kétnapos börzén az Óbudai Egyetem saját standdal is megjelent, ahol az intézmény a BSc diploma megszerzését követő lehetőségekről nyújtott tájékoztatást az érdeklődőknek, bemutatva a mester-, a posztgraduális-, és a doktori képzéseket, ismertetve az Egyetem karrierlehetőségeit.
 
Kuti János
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05