Intelligens lapkakészlet és pop-up kamera kifejezetten nagy kijelzővel bíró eszközökhöz

forrás: Prím Online, 2019. július 29. 12:42

A Honor okostelefon márka bejelentette új Honghu 818 intelligens lapkakészletét és pop-up kameráját, melyeket kifejezetten a nagyobb méretű kijelzőkhöz terveztek. A Honor elnöke a Global Mobile Internet Conference-en (GMIC), Kantonban, Kínában ismertette az új Honor Vision termékcsaládot, valamint az új technológiákat. George Zhao a nemzetközi konferencián a „Sharp Tech” koncepcióról is beszélt, amelynek célja a vezető technológiai megoldások teljes körű feltérképezése és felhasználása.

„Az 5G rendszerek kereskedelmi célú telepítése 2019-től vált elérhetővé Kínában, ami fordulópontot jelent az okoseszközök piacán. Az 5G kulcsszerepet játszik a digitalizáció új korában. A Honor célja, hogy a „Sharp Tech” vízión keresztül is hozzájáruljon a technológiai fejlesztések elősegítéséhez, ezen keresztül pedig egy új, intelligens megoldásokon alapuló világ létrejöttéhez.” – mondta el George Zhao, a Honor elnöke. 

 

 

Honor Vision: Honghu 818 

A Honghu 818 intelligens lapkakészlet a Hisilicon termékcsalád legújabb tagja, és augusztustól lesz elérhető. Az ezzel felszerelt kijelzők más gyártók számára is elérhetőek lesznek, ami újabb lendületet adhat a nagy kijelzőjű termékek fejlesztésének. 

1. A Honghu 818 az első, globálisan is elérhető kijelzőhöz való intelligens SoC, amit 5 éves kutató- és fejlesztőmunka előzött meg.

2. Hét képfeldolgozó technológiát foglal magában, ezek a Motion Estimate and Motion Compensation (mozgáskompenzálás), a High Dynamic Range Imaging (nagy dinamikatartományú kép), a Super-Resolution (alacsonyabb felbontású kép felskálázása), a Noise Reduction (zajcsökkentés), a Dynamic Contrast Improvement (dinamikus kontrasztszabályozás), az Auto Color Management (automatikus színkorrekció) és a Local Dimming (sötét területek háttérvilágításának állítása). Ezeken keresztül javítja és optimalizálja a felbontást, a kontrasztarányt és a színeket, mindezt több algoritmus segítségével.

3. A Histen technológia ultra széles hangtartományban optimalizálja a hangminőséget, a tranziens intermodulációs torzítást, a hangszínszabályzást és a basszust. Piacvezető hardverének köszönhetően páratlan hangzást nyújt.

4. Az erőteljes multimédia dekóderrel rendelkező lapkakészlet másodpercenkénti 30 képkocka sebességű 8K-s, és másodpercenkénti 120 képkocka sebességű 4K-s videók, valamint 64 megapixeles képek dekódolását is támogatja. Ez meghaladja a jelenleg piacon lévő okostelefonokkal készült, legnagyobb fotók méretét. 

5. A nyolcmagos processzornak nem okoz gondot az erőforrásigényes képfeldolgozás a nagy kijelzők esetében sem. A nagy felbontású képek megjelenítéséért a MEMC technológia is felel, és ezzel egyidejűleg kiváló hangminőség, illetve távoli hangfelismerés és -vezérlés is elérhető.  A processzor sávszélesség kihasználási foka 50%-kal jobb, mint az átlagos eszközöké.  

 

Honor Vision: Pop-up kamera

A Honor a duál-brand stratégia égisze alatt úttörő szerepet tölt be Huawei Csoporton belül, az eddigi tapasztalatait pedig a televíziók piacán is kamatoztatja. A Honor első Honghu 818 lapkakészletre épülő okoskijelzője mellett egy okos pop-up kamerával is készül, ami a neurális feldolgozó egységen keresztül az arcfelismerést is lehetővé teszi.

 

A Honor Vision termékcsalád keretén belül bejelentett megoldások 2019 augusztusától lesznek elérhetőek.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05