Itt a Xiaomi első összehajtható okostelefonja, a Mi MIX FOLD

forrás: Prím Online, 2021. április 1. 18:31

A Xiaomi bejelentette az első összehajtható telefonjának piaci bevezetését. A Mi MIX FOLD 2021 tavaszán érkezik, a Mi 11 Pro és Mi 11 Ultra okostelefonokkal egyidőben. Az új, innovatív készüléknek egy hatalmas, 8,01 colos WQHD+ felbontású, belső oldali és egy 6,52 colos külső oldali kijelzője van, vagyis a Mi MIX FOLD rendelkezik jelenleg a legnagyobb kijelzővel az összehajtható okostelefonok között. De nem csak ebben a tekintetben úttörő az új készülék: debütál a Xiaomi saját fejlesztésű Surge C1 képfeldolgozó processzora is, amelyet kifejezetten a professzionális fotózásra terveztek és ez lesz az első „folyékony lencsével” (Liquid Lens) ellátott okostelefon is a világon.

A Mi MIX FOLD valódi prémium élményt kínál összesen négy beépített hangszóróval, egy 5,020 mAh-es akkumulátorral és 67 wattos turbótöltővel. A készülék technológiai újításainak köszönhetően fontos mérföldkőnek számít a Xiaomi és az iparág történetében. Ám az összes újdonság a felhasználói élmény fokozását szolgálja.  

 

 

Az iparág legnagyobb, 8,01 colos, összehajtható telefon kijelzője 

A Xiaomi első összehajtható okostelefonja, a Mi MIX FOLD U-alakú zsanért alkalmaz, ami amellett, hogy megbízhatóan működik, a készülék kis súlyához is hozzájárul. A Mi MIX FOLD 27%-al könnyebb versenytársainál. A tartóssági teszteken 200 000 alkalommal hajlították össze a telefont, a szélsőséges terhelésnek való ellenállás méréséhez pedig akár 1 milliószor is.   

 

A Mi MIX FOLD hajlékony, 8,010 colos WQHD+ felbontású OLED kijelzője 4:3 képarányú, vagyis nem csupán az összehajtható okostelefonok piacán számít a legnagyobbnak, de egyes tableteket is felülmúl kijelző-méretben. Tablet méretű, mégis kompakt, összehajtható kijelzője a Mi MIX FOLD-ot kategóriája legjobb munka- és játék készülékévé avatja.  

 

A Mi MIX FOLD megörökölte a Xiaomi csúcskategóriás okostelefonjaitól azok kimagasló minőségű kijelzőit, amelyek egyik legfontosabb védjegye a színárnyalatok gazdasága. A Xiaomi saját fejlesztésű színkalibrációs algoritmusa a maximumot hozza ki a kijelző 1 milliárdnyi színéből. Ennek köszönhetően, a kijelző színhelyessége egészen elképesztő JNCD≈0.29 és ΔE≈0.35 értékeket mutat. A kijelző fényerőssége maximum 900 nites, normál üzemmód mellett 600 nites, így szinte bármilyen körülmények között éles, jól kivehető képet biztosít. A kivételesen dinamikus, élethű és élénk színekről a 4,300,000:1 színkontraszt arány, a Dolby Vision és HDR10+ támogatás és a DCI-P3 színskála együttesen gondoskodik.  

 

A belső oldali kijelző mellett, a Mi MIX FOLD-nak van egy 6.52 colos külső oldali AMOLED kijelzője is, amely ugyancsak a legnagyobb jelenleg a hajlítható okostelefonok piacán. A 90 Hz-es frissítési ráta, a 180 Hz-es érintés mintavételi gyakoriság és a HD+ felbontás garantálja a nagy reszponzivitást és az éles, részletgazdag képet. Ennek a kijelzőnek 27:9-es a képaránya és a színhelyessége JNCD≈0.55 és ΔE≈0.52. A kijelző rendkívül széles betekintési szöget biztosít, kiváló képet, mély színeket és színkontrasztot mutat a 900 nites maximális és a 700 nites normál üzemmódbeli fényerősségnek, és a HDR10+ támogatásnak köszönhetően.  

 

A Mi MIX FOLD külső és belső oldali kijelzőit egyaránt a Xiaomi saját fejlesztésű, mesterséges intelligenciával megtámogatott algoritmusa működteti, így a megjelenő képek és videók felbontása mindig optimális, sőt a készülék képes akár meg is kettőzni a felbontást 720 pixelről 1440 pixelre. A videók lejátszásakor az AI algoritmus megháromszorozza a felbontást, így a képminősége 480 pixelesről 1440 pixelesre javul. 

 

 

„Folyékony lencse” és Surge C1 képfelismerő processzor a világon először a Xiaomi készülékében   

A Mi MIX FOLD-ban lesz először Surge C1 processzor – egy professzionális képfeldolgozó chip, amely a Xiaomi saját fejlesztése. Kifejlesztése két évig tartott, amelynek érdekében a vállalat 140 millió jüant fektetett kutatás-fejlesztésbe. Ez a chip kivételesen nagy teljesítményre képes, ennek ellenére csak kis mértékben terheli meg a CPU-t és viszonylag kicsi a tárhely igénye is. Ez teszi lehetővé, hogy a chip kiszolgálja a továbbfejlesztett 3A algoritmust és a készülék kamerájának autófókusz, autoexpozíció és automatikus fehéregyensúly funkciója még rossz megvilágításban is megfelelően működjön, amely jobb képminőséget eredményez.

 

A világ első négyhangszórós okostelefonja, a Harman Kardon által hangolva

A korábbi Xiaomi eszközöknél elterjedt dual hangszórós sztereó minőséget a Xiaomi tovább fejlesztette a Mi MIX FOLD hangrendszerében. Az új négyhangszórós megoldás akár 40% -kal is hangosabb Mi 10 Pro-nál. A Mi11 sorozatban használt professzionális Harman Kardon által hangolt rendszert a Mi MIX FOLD is megörökli.

 

A Mi MIX FOLD az iparág első olyan okostelefonja, amely valódi panorámás térhangzást alkalmaz. A Xiaomi saját hangsugárzó algoritmusának használatával a készülék képes megvalósítani a 3D térbeli hangok lejátszását, amely további hangdimenziót épít, igazi 3D térbeli hatás élményét megteremtve.

 

A Mi MIX FOLD akkumulátora is a legnagyobb a hajlítható telefonok között: 5,020 mAh-es, ráadásul 37 perc alatt teljesen újratölthető. 

 

A Mi MIX FOLD beépített akkumulátora 5,020 mAh-es, vagyis teljesítményben felülmúlja a legtöbb ma elérhető hajlítható okostelefonét a piacon. A kettős akkumulátor kialakítása a Xiaomi szabadalommal védett konstrukcióját követi, vagyis egy 2,460 mAh-es és egy 2,560 mAh-es kapacitású akkumulátorból áll. Ez a két, egymással párhuzamosan működő egység elképesztő, 10 amperes áramforrást biztosít az okostelefon négy Harman Kardon által hangolt hangszórójának működtetéséhez.  

 

Forradalmi Butterfly hűtőrendszer és csúcsteljesítmény 

A Mi MIX FOLD a legújabb generációs, csúcskategóriás processzor platformmal rendelkezik: ez a Qualcomm Snapdragon 888. A legfejlettebb 5 nm-es gyártástechnológia javítja a mobil platform CPU-jának, GPU-jának és a mesterséges intelligenciát használó funkciók és alkalmazások futtatásának hatékonyságát, miközben a készülék energiafogyasztását is minimálisra csökkenti. A vadonatúj, 3,200 MHz-es LPDDR5 tárhely, az UFS 3.1 nagysebességű flash memóriával kiegészülve javítja tovább a Snapdragon 888 egyébként is csúcskategóriás teljesítményét. 

 

A készülék ajánlott fogyasztói ára konfigurációnként az alábbiak szerint alakul:  

  • 12GB+256GB – 9 999 jüan 
  • 12GB+512GB – 10 999 jüan 
  • 16GB+512GB – 12 999 jüan 

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bemutatkozik az Xperia 10 III

A Sony örömmel jelenti be, hogy a népszerű Xperia 10 széria az Xperia 10 III-mal bővül, mely az Xperia 10 készülékek között elsőként 5G kapcsolódási lehetőséggel is rendelkezik. Az Xperia 10 III stílusos, kompakt, könnyű és vízálló kialakítással és megnövelt akkumulátor élettartammal érkezik, valamint számos szórakoztató funkciót is magába foglal. Az Xperia 10 III egy kiemelkedő középkategóriás készülék, melyet az erő, a gyorsaság és a hordozhatóság jegyében alkottak meg. 

2021. április 14. 18:09

Különleges fotózási funkciókkal érkezik két Sony telefon

Két új készülékkel bővülnek a Sony mobilkínálatának zászlóshajói, az Xperia 1 és Xperia 5 széria. Az Xperia 1 III és az Xperia 5 III integrált funkciók széles kínálatával rendelkezik, amely segít az Xperia közösség tagjainak abban, hogy hódolhassanak szenvedélyeiknek. Legyen szó fotósokról, a zene és mozi szerelmeseiről, játékosokról vagy filmkészítőkről, az Xperia 1 és 5 következő generációjának készülékei új szintre emelik a felhasználói élményt az új funkciók tárházának és az elképesztő sebességnek köszönhetően. 

2021. április 14. 16:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27