Itt az első valóban vezeték nélküli mobil infravörös kamera

forrás: Prím Online, 2022. november 16. 09:55

A Teledyne Technologies Incorporated részeként működő Teledyne FLIR bemutatta vezeték nélküli, mobileszközökhöz szánt hő- és láthatófény kameráját, a FLIR ONE Edge Pro-t. A korábbi modellekkel ellentétben az újragondolt FLIR ONE Edge Pro-t nem kell fizikailag csatlakoztatni a kapcsolódó mobileszközhöz, és az egyes operációs rendszereknél nincs szükség külön modellekhez, így maximális rugalmasságot biztosít a hőkamerás vizsgálatokhoz.

 

A levehető kialakítás ideális a nehezen hozzáférhető helyek vizsgálatához

 

„A FLIR ONE Edge Pro az eddigi legsokoldalúbb és legfejlettebb hő- láthatófény mobilkamera, köszönhetően levehető kialakításának, amellyel kényelmesen elfér a kézben. Jelentősen nagyobb rugalmasságot kínál azáltal, hogy nincs szükség speciális csatlakozóportokra vagy operációs rendszerekre” – mondta Chris Bainter, a Teledyne FLIR marketing és üzletfejlesztési alelnöke. „Az új hardveres kialakítás mellett a Teledyne FLIR több szoftvereszközt is nyújt, hogy az új és képzetlen felhasználók számára is lehetővé tegye termográfiai ellenőrzések elvégzését, képek feldolgozását és jelentések készítését. A gyakori felhasználási területek az épületek ellenőrzésétől az autójavításon keresztül az ipari karbantartási alkalmazásokig terjednek.”

 

Rugalmas, mégis robusztus kialakítás

 

A „RESNET”-kompatibilis és IP54-es besorolású FLIR ONE Edge Pro rugós csíptetővel rendelkezik, amely úgy lett megtervezve, hogy a kezelők a kamerát számos mobiltelefon- és táblagéptípushoz tudják rögzíteni. A kombinált Bluetooth és Wi-Fi kapcsolatnak köszönhetően a felhasználók akár a mobileszközüktől 30 méterre is működtethetik az Edge Pro-t, ami rugalmasságot biztosít a nehezen hozzáférhető helyek hatékony ellenőrzéséhez vagy olyan helyzetekben, amelyeknél nagyobb távolságot szükséges tartani a kezelő biztonsága érdekében.

 

A FLIR ONE Edge Pro hatékony képminőséget és feldolgozást kínál az eredményesség érdekében, és egy 160×120 felbontású radiometrikus Lepton hőkamerát tartalmaz, amelyhez egy láthatófény-kamera párosul. Ezt kiegészíti a VividIR rendszer, amely több képkocka egyesítésével hoz létre egy élesebb, végleges képet, a kamerák egyesítését pedig MSX végzi. Az MSX szabadalmaztatott képjavító funkció a láthatófény-kamera szélének részleteit ráhelyezi a hőkamerás képre a képen belüli hőkamerás adatok vesztesége nélkül, így nagyobb kontextust és egyértelműséget biztosít a jobb döntéstámogatás érdekében.

 

 

A FLIR ONE Edge Pro a FLIR ONE korábbi generációihoz képest meghosszabbított akkumulátor-üzemidővel és könnyen felismerhető akkumulátor-üzemidő kijelzővel is rendelkezik, így ideális hosszabb vizsgálati helyzetekben, például katasztrófa utáni helyreállításnál, ingatlanfelmérésnél, energetikai auditnál és ipari berendezések diagnosztikájánál. 

 

Több képfeldolgozás és jelentéskészítés

 

A felhőalapú tárolásban, képfeldolgozásban és jelentéskészítésben a FLIR ONE Edge Pro-t a Teledyne FLIR szoftverek gazdag választéka segíti, köztük a Tools Mobile, az Ignite cloud és a FLIR Thermal Studio asztali szoftverek. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén megosszák az ügyfelekkel az Edge hőképeket, és zökkenőmentesen integrálják azokat a szakmai jelentésekbe.

 

 

Emellett az alkalmazásfejlesztők hozzáférhetnek a FLIR ONE szoftverfejlesztő készlethez (SDK), mellyel egyedi alkalmazásokat hozhatnak létre a FLIR ONE Edge Pro-val történő kizárólagos használatra.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Átfogó körképet készített az okosórák kelet-közép-európai piacáról a Huawei

A kelet-közép-európai vásárlók mintegy 90 százaléka az egészségfigyelést tartja az okosórák legfontosabb funkciójának, az eszközök vásárlásakor pedig az akkumulátor üzemideje, a vízállóság és a meglévő okostelefonjaikkal való kompatibilitás az elsődleges szempontok – derült ki a Huawei első alkalommal közzétett, több európai kutatást összegző okosórapiaci körképéből. A klasszikus, kerek számlappal és fém házzal rendelkező készülékek a legkeresettebbek a megkérdezettek körében, az alapvető egészségkövető funkciók mellett pedig népszerűek a szív egészségével kapcsolatos mérési lehetőségek is.

2023. január 31. 20:23

Mindössze 500 darab készült ebből a karórából

Újabb limitált szériás kiadást mutatott be a Casio a G-Shock márka 40. éves évfordulója alkalmából. Az új, MR-G sorozatba tartozó karóra a japán kardok kimunkáltságát és időtállóságát testesíti meg, megalkotásához a Casio legkifinomultabb, high-tech órakészítési eljárásait alkalmazták. „A MRG-B2000GA-1A modell különleges felülettel bír, amelyet 800 éves japán, Gassan-kardkészítési technikák segítségével hoztak létre” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

2023. január 25. 15:27

3 menetrögzítő kamera a legek kategóriájából

Menetrögzítő kamerát keresel, de nem tudod, melyiket válaszd? A minőség mellett a kedvező ár-érték arány is fontos számodra? Mutatunk három modellt, amelyek a legjobbat nyújtják a kategóriájukban, miközben a pénztárcádat is kímélik.

2023. január 24. 21:16

Öt hasznos app síeléshez és snowboardozáshoz

A múlt év ugyan leköszönt, de még sokan vágynak a havas terepekre, ahol átadhatják magukat a téli sportok örömének. Bár a síelés vagy a snowboard önmagában is nagyon élvezetes, a megfelelő appok segítségével még többet hozhatsz ki az élményből. Ezúttal öt olyan alkalmazást mutatunk be, amelyek jól jöhetnek a hegyekben.

2023. január 20. 11:30

A légmegszakítók legújabb generációja Magyarországon

A Siemens az új 3WA sorozatával frissíti a Sentron légmegszakítók portfólióját. A már Magyarországon is elérhető újgenerációs légmegszakítók a kisfeszültségű kapcsolószekrények központi elemeként megbízhatóan védik az épületek, infrastruktúrák és ipari létesítmények elektromos berendezéseit a rövidzárlatok, a földzárlatok vagy a túlterhelési hibák okozta károktól. 

2023. január 19. 19:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46