Itt az első valóban vezeték nélküli mobil infravörös kamera

forrás: Prím Online, 2022. november 16. 09:55

A Teledyne Technologies Incorporated részeként működő Teledyne FLIR bemutatta vezeték nélküli, mobileszközökhöz szánt hő- és láthatófény kameráját, a FLIR ONE Edge Pro-t. A korábbi modellekkel ellentétben az újragondolt FLIR ONE Edge Pro-t nem kell fizikailag csatlakoztatni a kapcsolódó mobileszközhöz, és az egyes operációs rendszereknél nincs szükség külön modellekhez, így maximális rugalmasságot biztosít a hőkamerás vizsgálatokhoz.

 

A levehető kialakítás ideális a nehezen hozzáférhető helyek vizsgálatához

 

„A FLIR ONE Edge Pro az eddigi legsokoldalúbb és legfejlettebb hő- láthatófény mobilkamera, köszönhetően levehető kialakításának, amellyel kényelmesen elfér a kézben. Jelentősen nagyobb rugalmasságot kínál azáltal, hogy nincs szükség speciális csatlakozóportokra vagy operációs rendszerekre” – mondta Chris Bainter, a Teledyne FLIR marketing és üzletfejlesztési alelnöke. „Az új hardveres kialakítás mellett a Teledyne FLIR több szoftvereszközt is nyújt, hogy az új és képzetlen felhasználók számára is lehetővé tegye termográfiai ellenőrzések elvégzését, képek feldolgozását és jelentések készítését. A gyakori felhasználási területek az épületek ellenőrzésétől az autójavításon keresztül az ipari karbantartási alkalmazásokig terjednek.”

 

Rugalmas, mégis robusztus kialakítás

 

A „RESNET”-kompatibilis és IP54-es besorolású FLIR ONE Edge Pro rugós csíptetővel rendelkezik, amely úgy lett megtervezve, hogy a kezelők a kamerát számos mobiltelefon- és táblagéptípushoz tudják rögzíteni. A kombinált Bluetooth és Wi-Fi kapcsolatnak köszönhetően a felhasználók akár a mobileszközüktől 30 méterre is működtethetik az Edge Pro-t, ami rugalmasságot biztosít a nehezen hozzáférhető helyek hatékony ellenőrzéséhez vagy olyan helyzetekben, amelyeknél nagyobb távolságot szükséges tartani a kezelő biztonsága érdekében.

 

A FLIR ONE Edge Pro hatékony képminőséget és feldolgozást kínál az eredményesség érdekében, és egy 160×120 felbontású radiometrikus Lepton hőkamerát tartalmaz, amelyhez egy láthatófény-kamera párosul. Ezt kiegészíti a VividIR rendszer, amely több képkocka egyesítésével hoz létre egy élesebb, végleges képet, a kamerák egyesítését pedig MSX végzi. Az MSX szabadalmaztatott képjavító funkció a láthatófény-kamera szélének részleteit ráhelyezi a hőkamerás képre a képen belüli hőkamerás adatok vesztesége nélkül, így nagyobb kontextust és egyértelműséget biztosít a jobb döntéstámogatás érdekében.

 

 

A FLIR ONE Edge Pro a FLIR ONE korábbi generációihoz képest meghosszabbított akkumulátor-üzemidővel és könnyen felismerhető akkumulátor-üzemidő kijelzővel is rendelkezik, így ideális hosszabb vizsgálati helyzetekben, például katasztrófa utáni helyreállításnál, ingatlanfelmérésnél, energetikai auditnál és ipari berendezések diagnosztikájánál. 

 

Több képfeldolgozás és jelentéskészítés

 

A felhőalapú tárolásban, képfeldolgozásban és jelentéskészítésben a FLIR ONE Edge Pro-t a Teledyne FLIR szoftverek gazdag választéka segíti, köztük a Tools Mobile, az Ignite cloud és a FLIR Thermal Studio asztali szoftverek. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén megosszák az ügyfelekkel az Edge hőképeket, és zökkenőmentesen integrálják azokat a szakmai jelentésekbe.

 

 

Emellett az alkalmazásfejlesztők hozzáférhetnek a FLIR ONE szoftverfejlesztő készlethez (SDK), mellyel egyedi alkalmazásokat hozhatnak létre a FLIR ONE Edge Pro-val történő kizárólagos használatra.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fejlessze a játékok hangzását a vadonatúj Philips TAG5106 fejhallgatóval

Az MMD, vezető kijelzőspecialista és a Philips monitors márka licencpartnere örömmel jelenti be egy vadonatúj prémium gaming headset bevezetését, amelyet a kényelem, a kiváló hangzás és a fejlett vezeték nélküli technológiák ideális kombinációját kereső játékosok számára terveztek. 

2022. december 1. 19:54

Áttörést jelenthetnek az EKG-t mérő okosórák a tünetmentes szívproblémák felismerésében

Az európai kardiológusok legfrissebb irányelvei szerint* az egyik leggyakoribb szívritmuszavar, a pitvarfibrilláció azonosítása az EKG-funkcióval rendelkező okosórákkal új távlatokat nyithat az orvoslásban. A kereskedelmi forgalomban is kapható okoseszközök folyamatosan fejlődő algoritmusai és technológiái hozzájárulhatnak az egyébként tünetmentes szívritmuszavarok hatékonyabb szűréséhez, ezáltal sok páciens időben orvoshoz juthat a problémájával. A Huawei friss felmérése szerint** a magyar válaszadók 78 százaléka használná az EKG funkciót az okosóráján. 

2022. november 30. 20:11

46 CES 2023 Innovációs díjjal ismerték el a Samsung munkáját

A Samsung 46 új termék- és szolgáltatásinnovációja nyerte el a CES 2023 Innovációs Díját, köztük három, a Legjobb Innováció elismerést is a Consumer Technology Association (CTA) szervezettől. Az évente átadott Innovációs díjak a kiemelkedő mérnöki és tervezői teljesítményét értékelik számos termékkategóriában.

2022. november 23. 20:35

Az új Casio karórát a látványos X-dizájn és az Alcantara bőr teszi különlegessé

A Casio nemrég bemutatta legújabb, a Honda Racinggel közös együttműködésben készített karóráját, az EQB-2000HR-t. A japán óragyártó Edifice almárkához tartozó karórája a „Speed and Intelligence” (Sebesség és Intelligencia) elnevezésű márkakoncepciónak köszönhetően született meg. „A számlapján ugyanaz az autentikus árnyalat jelenik meg, mint ami a Honda versenyautók oldalán található jelvényeken is látható” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

2022. november 19. 14:29

Black Friday vásárlási kisokos a Mio-tól

Már alig várod a Black Friday napokat, amikor az év legcsábítóbb akcióira vadászhatsz? A Mio is szuper ajánlatokkal érkezik: a belépő szintű autós fedélzeti kameráktól kezdve a csúcsminőségű készülékekig közel 4000 darab terméket kínál akár 30%-os árengedménnyel. Szeretnél a legjobb ajánlatra lecsapni? Készülj fel a vásárlásra előre és kövesd tippjeinket, hogy biztosan a tied legyen a kiszemelt akciós Mio menetrögzítő kamera!

2022. november 16. 21:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55