Készülj fel az autós vakációra!

forrás: Prím Online, 2021. július 5. 15:30

Az autós vakációnál nincs is jobb kikapcsolódás nyárra! Ám akár közeli, akár távoli úticélt választunk, érdemes alaposan felkészülni, hogy autónk és mi magunk se nehezítsük meg jól megérdemelt szabadságunkat. A Mio 7+1 tippel segít, hogy mire figyeljünk és mit vigyünk magunkkal ahhoz, hogy a vakáció valóban minden pillanata élmény legyen!

 

1. Csak kipihenten vezess! Utazás előtt érdemes előre felkészülni, merre megyünk, hosszabb utazás során pedig iktassunk be rendszeres pihenőt, vagy tervezzük többnaposra az odautat. A Mio MiVue fedélzeti kamerák között, mint a MiVue 798, találunk vezetéstámogató extrákkal, például fáradtság figyelmeztetéssel és sávelhagyás figyelmeztetéssel felszerelt eszközt, így még nagyobb biztonságban lehetünk utunk során. Ha pedig éjszaka vezetnénk, segítségünkre lesz a Mio Night Vision technológia, mely új szintre emeli az éjszaka rögzített felvételek minőségét és megbízhatóságát. 

 

2. Fő a biztonság! Ismeretlen terepen még fontosabb, hogy óvatosan vezessünk. Fedélzeti kameránk hasznos társunk lesz: a MiVue legtöbb dashcam-je Speed Cam Alert-tel felszerelt, ami időben figyelmeztet, ha sebességmérő ponthoz közeledünk. Ehhez a folyamatosan frissülő és Közép-Európában, így Magyarországon is széleskörű sebességmérő adatbázist veszi alapul, ezzel hasznos segítséget és megtakarítást jelent a sofőröknek. Ha pedig mégis koccanás vagy baleset történne, szemtanúnk, a fedélzeti kamera felvételéből pontosan tudni fogjuk, ki a felelős.

 

3. Mindig legyen elég üzemanyagod! A vakációk közepette olyan utakon is kialakulhat dugó, ahol máskor simán átsiklasz, nem beszélve a külföldi utakról, ahol még nem jártál. Az araszolgatás és a klíma használata szinte eszi az üzemanyagot, ezért erre jó előre felkészülni.

 

4. Legyen feltöltve az ablakmosód! Az ablakmosó folyadék fontosabb, mint gondolnád! Nyáron rengeteg a bogár és a por, amik a szélvédőre tapadva zavarják a kilátást. Természetesen nem csak a nézelődés, balesetvédelem szempontjából is nagyon fontos, hogy mindig kellően tisztán lássunk.

 

5. Víz, víz, víz! Mindig legyen nálad megfelelő mennyiségű folyadék! A legjobb megoldás, ha néhány üveget tartunk az utastérben, míg a többit hátul, egy hűtőtáskában szállítjuk. Hűtőláda hiányában még utazás előtti este érdemes betenni a fagyasztóba néhány palack vizet, majd jeges állapotban, egy vízhatlan táskában az autóba pakolni. Így mire szükség lesz az utánpótlásra, pont megfelelő állapotúra olvad.

 

6. Parkolj árnyékban! Talán kicsit többet kell sétálnod, ám megéri, ha cserébe egy elviselhető belső hőmérséklet vár. Arról nem is beszélve, hogy az autó egyetlen porcikájának sem tesz jót, ha sokáig áll a tűző napon. Parkolás alatt is lesz, aki vigyáz az autódra: a legújabb MiVue 846 fedélzeti kamera passzív parkolási módja automatikusan elindítja a rögzítést, ha rezgést érzékel, az akkumulátornak köszönhetően pedig képes akár hosszabb időn át is felvételt készíteni.

 

7. Soha ne hagyj senkit a bezárt autóban! Még ha árnyékban parkolsz is, a kinti meleg hatására a levegő gyorsan nehézzé válik, így a kocsiban hagyott személy vagy kisállat könnyen rosszul lehet.

 

+1: Legyen az autós út is élmény! Akár itthon, akár külföldön vezetünk, gyönyörű tájakon járhatunk, melyekről nem érdemes lemaradni. A MiVue 866 a Mio Sensor Ultra érzékelővel lenyűgöző képminőségű videókat készít. Kristálytiszta képet és rendkívül élénk színeket biztosít, még gyenge fényviszonyok között is, így a felvételt nézve újra a nyaraláson érezhetjük magunkat!

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy ideális óra nem csak tetszetős kiegészítő, hanem hasznos edzőtárs is lehet

A Casio hosszú ideje kínál vízálló karórákat hölgyeknek és férfiaknak egyaránt. Ezek nemcsak a strandszezonban bizonyulhatnak tetszetős kiegészítőnek, ugyanis strapabíró tokjuknak és számtalan hasznos funkciónak köszönhetően akár edzeni is lehet bennük. 

2021. szeptember 21. 17:27

2021 első hat hónapjában a műszaki fogyasztási cikkek piaca új csúcsokat döntött

A műszaki elektronikai cikkek (TCG) globális piacának értéke - Észak-Amerika nélkül - rekordot jelentő 26 százalékkal, 433 milliárd dollárra nőtt 2021 első félévében az előző év azonos időszakához képest. A 2020 második félévében elért kiemelkedő értékesítésekkel való összehasonlítás miatt 2021 második félévére a GfK a növekedés mérséklődését várja. A teljes 2021-es évre vonatkozóan a GfK 1,4 billió dolláros forgalomra számít a teljes TCG-piacra vonatkozóan, beleértve Észak-Amerikát is, ami éves szinten +12 százalékos növekedést jelent. Ez új csúcsot jelent a globális eladások értékében. A növekedés fő hajtóereje továbbra is az otthonról végzett munka, oktatás, szórakozás és az otthoni főzés folyamatosságát szolgáló technológiai megoldásoknak köszönhető.

2021. szeptember 21. 15:59

Okosszemüveget mutatott be a Xiaomi

A világ vezető technológiai nagyvállalata, a Xiaomi ma bejelentette, hogy elkészült a Xiaomi Okosszemüveg – egy vadonatúj hordozható intelligens eszköz. A Xiaomi Okosszemüvegben egy képalkotó rendszer és szenzorok találhatók, amelyeket egy kényelmesen viselhető, mindennapos megjelenésű szemüvegbe építettek bele a tervezők MicroLED optikai hullámvezető képalkotó technológia alkalmazásával. Az eszköz mindössze 51 gramm és képes megjeleníteni üzeneteket és értesítéseket, hívásokat fogadni, navigálni, fotózni és szövegeket lefordítani – mindezeket, szó szerint, a szemünk láttára.

2021. szeptember 16. 11:19

Kutatás: Nem csak fizikai, de mentális egészségünk is romlott a karantén alatt

A magyarok több mint fele úgy érzi, mindenképpen változtatna a pandémia és a korlátozások mentális és fizikai állapotukra gyakorolt negatív hatásain – derült ki derült ki a Huawei Technologies és az IPSOS által végzett online felmérésből. 

2021. szeptember 10. 17:36

Kingston XS2000: villámgyors, zsebméretű SSD

A memóriatermékek és technológiai megoldások globális piacvezetője, a Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette, hogy megkezdi a zsebméretű XS2000 SSD szállítását. Az új hordozható, kompakt külső meghajtó USB 3.2 Gen 2x2 sebességet és legújabb generációs teljesítményt nyújt.

2021. szeptember 10. 11:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46