Két monitor egy állványon

forrás: Prím Online, 2022. december 8. 15:41

A felhasználók monitorok felé támasztott igényei igen változatosak lehetnek az ergonómia és a felhasználói élmény szempontjából is. A hagyományos monitorállványok megfelelő beállítása gyakran problémás és időigényes folyamat, pedig a megfelelő magasságban és szögben elhelyezett képernyővel vagy képernyőkkel jelentősen javítható a felhasználó munkavégzés közbeni testtartása, ez pedig a hatékonysága mellett hosszabb távon a jóllétére is pozitív hatással lehet. 

 

Felhasználói és szoftveres igények

 

Számos munkakörben elősegíti a hatékonyságot, ha több futó programot vagy az éppen használt szoftver minél több elemét egyidejűleg látják a felhasználók, ezekhez pedig kényelmesen és gyorsan hozzáférnek – ilyenkor a legkézenfekvőbb megoldás egy második képernyő használata. Gyakran felmerülő probléma, hogy a második számítógéphez kapcsolt monitort a felhasználók nem tudják ideális pozícióban elhelyezni: a legtöbb állvánnyal a monitort csak egy vagy két irányban lehet mozgatni és a be- és átállítás folyamata is problémás. Az íróasztalon pedig korlátozott mennyiségű hely áll a rendelkezésünkre, aminek a jelentős részét egy – vagy adott esetben két – monitorállvány el is foglalja. 

 

 

Az egyes munkához használt szoftverek között vizuális kiterjeszthetőség tekintetében is különbség van abból a szempontból, hogy függőleges vagy inkább vízszintes elrendezésben láthatjuk és érhetjük el könnyebben a használt felület egyes elemeit – ebbe persze beleszólhatnak az egyéni preferenciák és megszokások is. Az LG – immáron hazánkban is elérhető – kifejezetten komplex munkavégzésre tervezett Ergo Dual monitorpárja a hozzá tartozó különleges állvánnyal teljes rugalmasságot garantál a használat során: a két kijelző egymástól függetlenül mozgatható és elhelyezhető szinte bármilyen pozícióban és elrendezésben. 

 

A monitorpárhoz tartozó különleges Dual Ergo állvány a csoportos kreatív és egyéb kooperatív munkafolyamatok hatékonyságát is segítheti: a képernyők mindkét irányban 335 fokos szögben elforgathatóak, így az asztal körül ülők számára is könnyedén láthatóvá tehetjük, ami a képernyőkön megjelenik. Az állvány könnyedén és biztonságosan, egy speciális talppal rögzíthető az íróasztalhoz, a vezetékek pedig a váz belsejében elvezethetőek, ezzel jelentős helyet tehetünk szabaddá az íróasztalon.

 

 

Komfort és hatékonyság

 

A munkavégzés közbeni komfortérzetünket befolyásoló tényezők jelentős részét jellemzően nem is érzékeljük, pedig ezek a teljesítményünk mellett hatással lehetnek az egészségünkre is. Ilyen például a nem megfelelő testtartás, ami például hát- és nyaki fájdalmakat, vagy egyéb egészségügyi problémákat okozhat, valamint akár hosszan tartó, beszűkült légzés is lehet a velejárója. Ezeknek a tényezőknek egyenes következménye lehet a koncentráció, a teljesítmény és az általános jóllét romlása. 

 

 

Munkaállomásunk elrendezésekor éppen ezért fontos odafigyelniük a kijelző vagy kijelzők megfelelő elhelyezésére, ugyanis ez jelentősen meghatározza a munkavégzés közbeni testhelyzetünket. A monitorpárhoz tartozó Ergo Dual monitortalp lényege, hogy a kijelzőt bármilyen pozícióban elhelyezhetjük magunk előtt: az állvánnyal a monitor magasságát, távolságát, dőlésszögét és forgatási szögét is kényelmesen szabályozhatjuk, így a képernyőt az asztal fölött szinte bármilyen pozícióban rögzíthetjük. A személyre szabható beállítási lehetőségekkel egészségesebb testtartás érhető el munkavégzés közben, ez pedig rövid és hosszú távon is jelentős pozitív hatással lehet a teljesítményünkre. 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt az AGON 5 gaming monitor legújabb tagja

Az AGON by AOC bemutatja az AGON 5 gamer monitor sorozat következő modelljét. A 31,5 hüvelykes (80 cm) AGON AG325QZN/EU Fast VA panellel rendelkezik, amely villámgyors 240 Hz frissítési rátával képes üzemelni. 

2023. március 25. 13:59

Évente több százezer forint megtakarítást hozhat a piezotintás nyomtatás

Öt év alatt megközelíti a 2 millió forintot az áramszámlán jelentkező megtakarítás, amelyet már egy közepes méretű cég is elérhet, ha lézertechnológiás irodai multifunkciós berendezéseit az Epson piezoelektromos tintasugaras eszközeire cseréli. A lépéssel csaknem 1,5 tonna CO2 emissziótól is meg lehet kímélni a környezetet, miközben a hőmentesen működő gépek egyéb szempontok alapján is lényegesen környezetkímélőbbek a lézereseknél.

2023. március 24. 18:00

Az új Legion laptopok a teljesítményt és a hordozhatóságot ötvözik

A Lenovo bejelentette a Lenovo Legion Slim laptopok legújabb, 8. generációját. A sorozat most bemutatott tagjai minden eddiginél nagyobb szabadságot nyújtanak a játékosoknak. A Lenovo Legion Slim sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és elérjék a játékokkal kapcsolatos céljaikat. 

2023. március 24. 16:43

A Philips bemutatja a díjnyertes hordozható monitort kettős USB-C-vel

Az új hordozható Philips 16B1P3302D monitor egy tökéletes útitárs. A Philips 16B1P3302D modell a Philips monitors hordozható sorozatának részeként jelenik meg. A monitor dizájn-identitása elnyerte a 2021 iF Product Design Award címet, és a 2021 Red Dot díjat is elhozta.

2023. március 22. 20:01

Már a hazai gamerek is lecsaphatnak az LG 240 Hz-es képfrissítésre képes OLED monitorjaira

Már Magyarországon is elérhetőek az LG legújabb top kategóriás gaming OLED monitorjai. A 45 colos képátlójú 45GR95QE-B és a 27 colos 27GR95QE-B UltraGear OLED kijelzők az élénk színek és a mélyfekete árnyalatok megjelenítése mellett maximálisan gördülékeny játékmenetet garantálnak: másodpercenként akár 240 képkocka megjelenítésére képesek, mindezt ultraalacsony válaszidő mellett. A 45 colos modell hajlított képernyője extra nagy görbületű, így a teljes képernyőfelületen tisztán, torzulás nélkül láthatóvá válik minden részlet, ezzel kielégítve a haladó és profi játékosok minden igényét.

2023. március 20. 17:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08