Kompakt szerszámosláda okostelefonba építve

forrás: Prím Online, 2018. február 24. 12:04

A Cat phones bejelentette legújabb csúcskészülékét, a Cat S61 okostelefont, amit Barcelonában, a Mobile World Congressen mutat be hivatalosan. 

A készülék továbbfejlesztett FLIR hőkamerával, beépített lézeres távolságmérővel és beltéri levegőminőség-érzékelővel érkezik. A Cat S61 okos szerszámosládája megbízható segítséget jelent számos munkafolyamatban.

 

A Cat S61 FLIR hőkamerájával - a továbbfejlesztett szoftvernek köszönhetően - élesebb képeket készíthetünk, mindezt 400 Celsius fokig kibővített hőmérséklet tartományban, továbbá VGA helyett HD részletességgel rögzíti a fotót, és a FLIR MSX képoptimalizáló technológiájával egészíti ki.

 

Az új funkciók és fejlesztések segítségével a Cat S61-gyel lehetővé válik a járműdiagnosztika, az aszfaltfigyelés vagy a magas hőmérsékletre hevülő eszközök ellenőrzése is. A hagyományos felhasználási lehetőségek, mint a nyílászáróknál keletkező hőveszteség, a szigetelés hiányosságai vagy a nedvesség észlelése mellett a készülék a túlterhelt áramköröket is észleli, mindezt akár teljes sötétben, ködben, vagy füstös környezetben.

 

A MyFlir alkalmazásban olyan új funkciók érhetőek el, mint a hőkamerával készített élő videoközvetítés, a készülék által kínált ‘ Tippek és Trükkök ‘, valamint a Közösségi Fórum, ami lehetőséget biztosít arra, hogy a felhasználók megosszák egymással tapasztalataikat.

 

A Cat S61-ben egy Sensirion beltéri levegőminőség-érzékelőt is találunk, ami jelez tulajdonosának, ha tartózkodási helyén magas lenne a szennyező anyagok aránya (illékony szerves vegyületek, VOC). A legfőbb VOC források közé tartoznak a festékek, oldószerek, szőnyegek, bútorok és tisztítószerek, melyek jellemzően előfordulhatnak a Cat-et használók munkakörnyezetében. A Cat S61 folyamatosan ellenőrzi a beltéri levegő minőségét, és tájékoztatja a felhasználót, ha egészségre káros értéket mér. A szenzor továbbá a páratartalmat és az aktuális hőmérsékletet is mutatja.

 

A Cat S61 lézeres távolságmérője 10 méterig képes felmérni a területet, a kapott adatok alapján pedig területet is számol. Minden adatot elment a képpel együtt, így további számítások végezhetőek utólag, a terület ismételt meglátogatása nélkül.

 

A Cat S61 olyan feladatokban is társ, mint a biztosítékok és a vezetékrendszerek ellenőrzése, vagy a szükséges kábelezési terület felmérése. Az élő videoközvetítés pedig lehetővé teszi más kollégák bevonását is.

 

A Cat S61 5,2”-es FHD kijelzője Gorilla Glass 5 védelemmel rendelkezik, amely kültéri használatra optimalizált. Az IP68 szabványnak megfelelően porálló, valamint 3 méterig 1 órán keresztül vízálló. A MIL Spec 810G szabvány értelmében ellenáll az 1,8 méter magasságból való leejtésnek. A Cat mobiltelefonok felhasználói számára ezek a tulajdonságok elengedhetetlenek ahhoz, hogy készüléküket munkájuk során is használhassák.

 

“Tudjuk, hogy a Cat S60 tulajdonosok 60%-a legalább hetente egyszer használja a beépített hőkamerát. A Cat S61 továbbfejlesztett hőkamerája még több felhasználási lehetőséget biztosít. Az igazán hasznos eszközökkel és funkciókkal ellátott okostelefonhoz fogható nincs a piacon. Rendkívül büszkék vagyunk a Cat S61-re.” - nyilatkozta Peter Stephens, a Bullitt Group vezérigazgatója, a Caterpillar mobilrészlegének nemzetközi partnere.

 

“Izgatottak vagyunk, hogy a Thermal by FLIR partnerprogramján keresztül támogathatjuk a Bullitt Groupot, és mikrohőkameránk az új generációs Cat S61 készülék része lett. A Cat S60 bizonyította a hőkamera előnyeit, a Cat S61-gyel pedig még alaposabb, még széleskörűbb információt kaphatunk környezetünkről.” – mondta Frank Pennisi, a FLIR Industrial Business Unit elnöke.

 

A Cat S61 okostelefont hivatalosan a Mobile World Congress-en mutatják be (CS78-as stand). A Cat S61 okostelefon Magyarországon várhatóan 2018 nyarától lesz elérhető.

 

 

A Cat S61 főbb jellemzői:

Strapabíróság:

 • Alumíniummal megerősített die-cast készülékház
 • MIL Spec 810G
 • Ellenállás az 1,8 méter magasból való leejtésnek
 • IP68 szerinti por- és vízállóság, 3 méter mélyen 1 órán keresztül vízálló
 • Legújabb Corning Gorilla Glass 5 kijelző védelem

 

FLIR hőkamera: Lepton

 • Megnövelt hőmérséklet tartomány: -20°C -tól 400°C-ig
 • MyFlir alkalmazás élő videoközvetítés funkcióval
 • Továbbfejlesztett FLIR MSX képfelbontás
 • Lézeres terület- és távolságmérés 10 méterig
 • Beltéri levegőminőség és páratartalom mérése
 • Android Oreo (P-re frissíthető a későbbiekben)
 • 5,2”-es, élénk FHD kijelző, kültéri használatra optimalizálva
  – Érintőkijelző kesztyűben és vizes kézzel is vezérelhető
 • Nagy kapacitású, 4500mAh-s akkumulátor, QC4.0 kompatibilitás
 • 16MP-es hátlapi kamera, 8 MP-es előlapi kamera, 4K video
 • 4GB RAM, 64GB ROM (MicroSD kártyával bővíthető)
 • 2.2GHz nyolcmagos processzor (Qualcomm Snapdragon 630)
 • LTE Cat 13, VoLTE, VoWiFi
 • Továbbfejlesztett GPS, BT5.0, NFC, WiFi (2.4GHz/5GHz)
 • Alkalmazás-válogatás a strapabíró készülékek felhasználóinak

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az iPhone 15 mostantól hazánkban is megvásárolható

Az ikonikus iPhone sorozat legfrissebb készülékei, az iPhone 15, az iPhone 15 Plus, az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max mellett az Apple Watch Series 9 és az Apple Watch Ultra 2 is a boltok polcaira kerül szeptember 22-én. Az Apple innovációinak sorában újabb mérföldkövet jelentő termékek mától a tavalyinál jelentősen kedvezőbb áron kaphatóak az iSTYLE hazai, kilenc üzlettel rendelkező Apple Premium viszonteladói hálózatában. 

2023. szeptember 22. 17:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59