Már a hazai gamerek is lecsaphatnak az LG 240 Hz-es képfrissítésre képes OLED monitorjaira

forrás: Prím Online, 2023. március 20. 17:10

Már Magyarországon is elérhetőek az LG legújabb top kategóriás gaming OLED monitorjai. A 45 colos képátlójú 45GR95QE-B és a 27 colos 27GR95QE-B UltraGear OLED kijelzők az élénk színek és a mélyfekete árnyalatok megjelenítése mellett maximálisan gördülékeny játékmenetet garantálnak: másodpercenként akár 240 képkocka megjelenítésére képesek, mindezt ultraalacsony válaszidő mellett. A 45 colos modell hajlított képernyője extra nagy görbületű, így a teljes képernyőfelületen tisztán, torzulás nélkül láthatóvá válik minden részlet, ezzel kielégítve a haladó és profi játékosok minden igényét.

A 45GR95QE-B UltraGear modell az LG első ívelt kijelzővel rendelkező, 240 Hz képfrissítési rátájú monitorja. A gaming monitorok mezőnyében is rendkívüli frekvencia másodpercenként akár 240 képkockát jelent, amellyel a játék mozgásainak megjelenítése tökéletesen pontos és folyékony. 

 

 

Ívelt kijelző, kristálytiszta képi világ

 

A hajlított kijelzők ívelt felülete a szemünk helyzetéhez és a fejünk köríves mozgásához igazodva maximális kényelmet biztosít a felhasználóknak játék közben, emellett a monitor szélein is optimális betekintési szöget garantál. A tökéletes minőséget a képernyő egészén a különösen markáns, 800R értékű görbület biztosítja.

 

Az íveltség kimondottan nagy előny lehet, különösen egy extra széles monitor esetében: az új kijelző márpedig 20:9 arányú kialakítást kapott azért, hogy játék közben semmilyen részlet ne maradjon rejtve. 

 

 

Világosban is jól kivehető kép

 

A videójátékok esetében – amikor akár a képernyőn zajló események legapróbb részletén is múlhat a győzelem – különösen fontosak a fényviszonyok. Zavaró lehet például, ha a kijelzőn keresztül a felhasználó szemébe tükröződik a szobában világító lámpa fénye, ami miatt akár teljesen láthatatlanná válhat a képernyő bizonyos része. Az LG legújabb UltraGear monitorjai az ilyen és ehhez hasonló helyzetek kezeléseképp tükröződésmentes, matt felülettel rendelkeznek, ezzel kiküszöbölve a fényforrások okozta képi minőségromlást. 

 

A kijelzők OLED technológiájából adódóan különlegesen élénk színek és mélyfekete árnyalatok megjelenítésére képes a monitor. Szintén a kijelző működésének sajátossága a különlegesen erős kontraszt: ebben az esetben ennek aránya a 45 colos képátlójú modell esetében 1 000 000:1, a 27 colosnál pedig ennél is látványosabb, 1 500 000:1. 

 

 

A készülékek kialakításánál a megjelenés is fontos szempont volt. A monitorok amellett, hogy stílusos külsővel rendelkeznek, extravagáns, változtatható színű fényforrást kaptak. A LED sorok a monitorok kijelzői mögött, oldalirányban biztosítanak hangulatos világítást, a hajlított képernyőjű modell pedig emellett a képernyő aljától a talpak felé világító extra fényforrást kapott. A kényelmes beállítás és irányítás érdekében a monitorokhoz távirányító is tartozik, amellyel a hagyományos, kézi beállítás helyett egyszerűbben, akár távoli nézőpontból is konfigurálható az eszköz. 

 

Az ívelt kijelzőjű 45GR95QE-B modell már elérhető az LG egyes viszonteladó partnereinél, a 27GR95QE-B pedig március 20-tól előrendelhető az LG Magyarország webshopjában

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Éles részletek és tiszta, gyors tempójú mozgás az AGON by AOC új gaming monitorával

Az AGON by AOC – a világ vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája büszkén mutatja be a kompakt Q24G2A/BK modellt az AOC GAMING termékpalettájáról. Ez a gaming monitor egy 23,8″-es (60,4 cm) IPS panellel rendelkezik, amely figyelemre méltó QHD felbontást (2560x1440) biztosít 165 Hz frissítési rátával és 1 ms MPRT válaszidővel. Az 1000:1 kontrasztarányt és 108,7% -os sRGB színskála-lefedettséget kínáló AOC GAMING Q24G2A/BK lenyűgöző látványt és reszponzív teljesítményt nyújt helytakarékos formában.

2023. május 28. 13:32

A Genesis tarolt a lengyel IT Hardware magazin által rendezett népszerűségi versenyen

A Genesisnek nagy sikere volt a lengyel IT Hardware magazin által szervezett, és a gamerek körében is elimert közönségszavazáson. A Genesis márkát a legjobb gamer brandnek választották meg, több más jelentős elismeréssel együtt.

2023. május 25. 11:21

Precíziós ipari robottal és okosszemüveggel tarolt az Epson a legrangosabb dizájnversenyen

Az Epson öt tintasugaras nyomtató modellje, egy ipari robotja, egy projektora és egy ipari alkalmazásokhoz tervezett okosszemüvegmodellje is Red Dot-díjat kapott a nemzetközi dizájn legnagyobb seregszemléjén. A Red Dot: Production Design 2023-on az Epson immár negyedszer érdemelte ki a Best of the Best díjat, ezúttal egy kompakt fotónyomtatóval.

2023. május 21. 11:50

Gaming monitor a hatékony multitaskinghoz?

Bár szokatlannak tűnhet, egy játékosok igényeire szabott monitor nem csak gamerek számára lehet ideális: a munkahelyi és iskolai feladatvégzés hatékonyságát is javíthatja. Ha elég széles egy monitor kijelzője, akár négy ablak együttes megjelenítése is lehetséges amellett, hogy a felhasználó kényelmesen, egy helyen láthat minden számára fontos információt.

2023. május 16. 19:58

Új készülékekkel jelentkezik az Evnia

A gaming ipar soha nem látott magasságokban jár, és tagjai korosztályra való tekintet nélkül, minden országban élvezik a legújabb technológiai fejlesztések által lehetővé tett magával ragadó izgalmakat. 

2023. május 11. 18:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39