Megjelent a HTC VIVE Tracker 3.0 és az új Facial Tracker

forrás: Prím Online, 2021. március 11. 19:39

A HTC VIVE, vezető szereplő a prémium virtuális valóság piacán, bejelentette a VIVE Tracker ökoszisztéma következő fejlesztését, piacra dobja az új VIVE Tracker 3.0-t és az új VR Facial Tracker-t.

A HTC az iparági szabvány meghatározója, így a VIVE Tracker harmadik generációja még sokoldalúbb, akár 75%-kal hosszabb akkumulátor élettartammal, 15%-kal könnyebben és 33%-kal kisebb méretekkel fog rendelkezni, mint az előző generációs VIVE Tracker-ek. A széleskörűen elismert VIVE Tracker már többszörösen bizonyított számtalan iparágban, pl. a TV/ filmgyártás, a sportrehabilitáció, edzés, orvosi felhasználás, vállalati képzés terén is, valamint a VR avatárok teljes testkövetése által, lehetővé teszi a fizikai tárgyak zökkenőmentes integrálását kiterjesztett valóságban. Az új VIVE Tracker 3.0 március 10-től lesz elérhető Európában, az ára pedig 52.000,- Ft körül fog alakulni. 

 

 

A fentieken túl a HTC bejelentette a VR Facial Tracker kereskedelmi elérhetőségét is. A VIVE Facial Tracker 38 különböző arcmozgás lekövetésére képes az ajkak, az állkapocs, a fogak, a nyelv, az áll és az orcák területén, így pontos, valós idejű ábrázolást ad vissza az arc alsó részéről a virtuális valóságban.  Az új VIVE Facial Tracker Európában március 10-től kerül a boltokba, az ára a VIVE Tracker 3.0-val megegyező lesz.

 

 

„A VR közösség korlátlan kreativitással rendelkezik, és láthattuk milyen sok területen használják a VIVE Trackert az ipari felhasználástól, a filmgyártáson át, a sporton keresztül a játékig és még sorolhatnám. Vékonyabb kialakítással és még hosszabb akkumulátor élettartammal az új VIVE Tracker 3.0 még sokoldalúbb lesz.” - mondta Graham Wheeler, a HTC EMEA vezérigazgatója. “Ráadásul az új VIVE Facial Tracker segítségével minden eddiginél könnyebb ultrarealisztikus karaktereket is létrehozni.”

 

Következő generációs VIVE Tracker 

A fejlesztői közösségek visszajelzései alapján a HTC legújabb VIVE Tracker egysége kisebb, könnyebb és az akkumulátor üzemideje is nagyobb, mint az előző generációs VIVE Trackeré. Egyetlen töltés akár hét óra folyamatos használatot engedhet, ugyanazzal a hajszálpontos és 240 fokos FOV követéssel, mindez kisebb csomagolásban. Az eszköz méretének csökkentésével és az akkumulátor üzemidő növelésével egy időben a felhasználóknak még magával ragadóbb élményben lehet részük, mivel a követett tárgyak reálisabban mosódnak bele a digitális valóságba.

 

 

Az új VIVE Tracker 3.0 teljesen kompatibilis visszafelé, azaz az előző generációkkal. Támogatja ugyanazt a Pogo pin-t és rögzítési elrendezést, amelyet az eredeti VIVE Tracker is támogatott, a legújabb VIVE Tracker egyszerűen teszi lehetővé teszi az integrációt az aktuális megoldásokba. A VIVE Tracker 3.0 teljes mértékben kompatibilis a SteamVR 2.0 és 1.0 követéssel, valamint az összes SteamVR alapú fejszettel. A VIVE Tracker 3.0 hamarosan elérhető lesz a magyarországi kereskedelmi partnereknél.

 

 

A HTC, az iparág vezető szereplője a VR nyomkövetési technológiában, 2017-ben mutatta be az első generációs VIVE Trackert. Azóta a fejlesztők számtalan kompatibilis alkalmazást készítettek, melyek tovább bővítették a VR képességeit. Precíziós követési pontosságának és hozzáférhetőségének köszönhetően a VIVE Trackert, az egészségügyi szimulációktól kezdve a virtuális hollywoodi produkciókon át, egészen az élsportban alkalmazott edzésekig számos felhasználási területen alkalmazták. A sokoldalú kialakítás a helyalapú szórakozáshoz és otthoni élményszegmensekhez kapcsolódó kompatibilis kiegészítők elterjedéséhez is vezetett.

 

 

VIVE Facial Tracker

A HTC VIVE szintén most jelentette be a VIVE Facial Tracker forgalomba hozatalát is, amely képes 38 különböző arcmozgás szinte tökéletes lekövetésére az ajkak, az állkapocs, a fogak, a nyelv, az áll és az orcák területén, így pontos, valós idejű ábrázolást ad vissza az arc alsó részéről a virtuális valóságban. A kétkamerás megoldás 60Hz-es követési sebességgel, minimális, 6ms késleltetéssel és IR megvilágítóval rendelkezik, amelyek biztosítják a pontos, nagy teljesítményű, érzékeny követést még sötétebb körülmények között is. A VIVE Facial Trackert egyszerűen csak csatlakoztatni kell a VIVE Pro HMD egységéhez, és a beállítások innentől gyorsan és egyszerűen megtörténnek. 

 

 

A VIVE Facial Tracker, a VIVE Tracker és a VIVE Pro Eye ötvözésével a HTC a legrealisztikusabb, a legpontosabb és a legkönnyebben hozzáférhető tetőtől talpig való követési megoldást nyújtja a virtuális valóságban. A VIVE Facial Tracker kompatibilis a virtuális valóság rendszerek VIVE Pro családjával, a második negyedévtől kezdődően elérhető a hazai viszonteladó partnereknél. 

 

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony bemutatja a LinkBuds-sorozat legújabb tagját, a LinkBuds S-t

A Sony bejelentette a LinkBuds-sorozat legújabb tagját: a LinkBuds S vadonatúj hangzásélményt biztosít a Sony érzékelő technológiáinak és partneri együttműködésének köszönhetően, mindezt úgy, hogy a felhasználók megtapaszthatják a “NEVER OFF” élményt.

2022. május 19. 15:26

Piacvezető zajszűréssel rendelkező fejhallgató, ami újraírja az iparági szabályokat

A Sony bejelentette díjnyertes 1000X-sorozatának legújabb termékét, a WH-1000XM5 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgatót. Az új modell vadonatúj, magával ragadó hallgatási élményt biztosít, melyek az új technológiák alkalmazásával új szintre emelik a piacvezető WH-1000XM4 zajszűrését és hangminőségét. 

2022. május 14. 15:53

Két díjjal jutalmazták a TCL légtisztítóit

Nemzetközi formatervezési szakértőkből álló független zsűri döntötte el, hogy ki nyeri az iF DESIGN DÍJÁT az alábbi öt szempontot figyelembe véve: ötlet, forma, funkció, megkülönböztetés és hatás. Az iF Design Award-ot közel 70 éve osztják ki a leginnovatívabb termékeknek. A világ egyik legfontosabb formatervezési díja, az iF címke világszerte elismert. Idén 10 776 terméket regisztráltak a 2022-es iF DESIGN DÍJRA.

2022. május 9. 19:04

Közel másfélmillió forintos órát mutatott be a Casio

Új taggal bővült a G-Shock márka csúcskategóriás kínálata, az MR-G kollekció. A Casio bemutatta az MRG-B5000-res modellt, amely az első olyan MR-G karóra, ami a legendás, 1983-ban leleplezett „ős G-Shock”, a DW-5000C dizájnját idézi meg. 

2022. április 28. 11:13

Bivalyerős zászlóshajó okostelefont mutatott be a POCO

A POCO bejelentette legújabb presztízskészülékét, a POCO F4 GT okostelefont, amely minden korábbinál nagyobb teljesítményt ígér. A márka továbbá bejelentette a POCO Buds Pro Genshin Impact Edition és a POCO Watch termékeket is, melyek a POCO első AIoT termékei. 

2022. április 27. 18:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24