Megjelent a Zyxel új tűzfalmegoldása

forrás: Prím Online, 2021. július 29. 12:55

A Zyxel Networks bejelentette új, Secure WiFi szolgáltatását, amely teljeskörű védelmet nyújt a távoli vezeték nélküli hozzáférési pontoknak, amivel a felhasználók még rugalmasabban és könnyebben férhetnek hozzá a hálózati kapcsolathoz.

 

Óriási felívelésben a távoli kapcsolatok

Mivel egyre többen csatlakoznak távolról a céges hálózatokhoz, a biztonsági rések és betörések mennyisége is megsokszorozódott. Ez a tendencia vélhetően egyre inkább növekszik majd, ezért fontos, hogy a kapcsolatokra védelmi rendszerek vigyázzanak. A Zyxel USG FLEX tűzfal készülékeivel pontosan ezek a végpontvédelmi megoldásokat lehet megerősíteni.

 

Rizikós, ha egyetlen kapcsolódási ponton múlik a cég WiFi-je

Akkor kezd nehézkesebbé válni a folyamat, amikor egy hozzáférési pontot távolról kell telepíteni, hiszen több felhasználó vagy gép csatlakozik ahhoz az eszközhöz, amely gyakorlatilag az egyetlen kapcsolódási pontot jelenti a központi hálózat felé. Ám számos cég alkalmazza ezt a megoldást azért, hogy könnyű hozzáférést nyújtson a távoli felhasználóknak a központtól távol eső iroda, üzlet, tanterem, szálloda vagy éppen egy szabadidő-komplexum egy részében. Ez a gyakorlat komoly biztonsági kockázatot rejt magában.

A hatékony védelem kiépítése nem gyerekjáték

Bármilyen okból is telepítünk távoli hozzáférési pontokat, fontos meggyőződnünk arról, hogy a kapcsolatok biztonságosak. „Sokan gondolják úgy, megfelelő, ha tűzfalat helyezünk el a hozzáférési pont és a hálózati átjáró között. Ám ez ennél összetettebb egy távoli hozzáférési pont esetében, hiszen a távoli felhasználók vagy eszközök a hozzáférési ponton keresztül csatlakoznak a hálózathoz.” – mondta Treso Tamás, a Zyxel Magyarországi vezetője. Nem egyszerű létrehozni ugyanis egy hagyományos VPN-t vagy egy pontok közötti kapcsolatot, hiszen nem könnyű megállapítani, hogy pontosan milyen eszközök csatlakoznak a WiFi-n keresztül, mivel a hozzáférési pont is távol van. 

 

Biztos jelerősség a virtuális magánhálózat szolgálatában

Az USG FLEX sorozathoz tartozó Secure WiFi a hálózatvirtualizáció technológiát használja az általános útválasztási beágyazás (NVGRE) segítségével, amelynek köszönhetően több biztonságos alagút hozható létre a távoli hozzáférési pont és a tűzfal között. Ezzel még nagyobb védelmet nyújt a távoli hozzáférési pont és az USG FLEX eszköz közötti kapcsolat lehallgatásának vagy feltörésének kísérleteivel szemben. A Secure WiFi használatával a távoli hozzáférési ponton keresztül csatlakoztatott eszközök ugyanolyan szintű védelmet kapnak, mintha közvetlenül csatlakoznának a központi hálózathoz. 

 

Jelerősség egyszerűen és gyorsan

A megoldásnak hála egyszerűen telepíthet távoli hozzáférési pontokat, valamint ennek köszönhetően a Zyxel USG FLEX tűzfaleszközökre fordított összeg többszörösen megtérül. A Secure WiFi több távoli hozzáférési pontot is képes támogatni, amelynek száma az adott USG FLEX eszköztől függ, emellett érdemes tudni, hogy a licencek egy- vagy kétéves időtartamra igényelhetőek. 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Védtelenül állnak a következő online betöréssel szemben a cégek

Idén még gyakoribbá váltak az internetes támadások, ennek ellenére a vállalatok nagy része nem fordít elég figyelmet a kibervédelemre – mutat rá az EY több mint 1000 informatikai vezető bevonásával készült nemzetközi kutatása. Minden harmadik döntéshozó szerint csupán idő kérdése, hogy cégük mikor válik egy súlyos online betörés áldozatává.       

2021. szeptember 23. 14:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46