Mozikba szánt, nagyméretű LED-képernyőcsaládot jelentett be az LG

forrás: Prím Online, 2023. február 16. 14:05

Az LG Electronics (LG) bejelentette új, mozikba szánt LED-képernyőmárkája, az LG Miraclass piaci bevezetését. Az LG legújabb LED-képernyőcsaládja ideális azon moziüzemeltetők számára, akik újszerű, prémium minőségű szolgáltatást és magával ragadó élményt szeretnének nyújtani a mozilátogatóknak. A vállalat új kijelzői valósághű képmegjelenítéssel, természetes színekkel és mély feketékkel kápráztatják el a nézőket.

A „Miraclass” név – a Miracle és Class szavak kombinációja – az elképesztő képminőségre utal, amelynek révén a közönség teljesen elmerülhet a moziélményben. Fejlett LED-technológiájuknak köszönhetően az LG Miraclass kijelzői valósággal életre keltik a filmjeleneteket, és a hagyományosnál látványosabb nézői élményt, ezáltal pedig új értéket kínálnak a moziüzemeltetőknek és a látogatóknak.

 

 

Az LG Miraclass márkához jelenleg négy termékcsalád tartozik: az üzemeltetők különböző méretű (14 és 101 négyzetméter közötti), illetve felbontású (4K/2K) kijelzők közül választhatnak. Az öt méter széles LDAA025-1 és LDAA012 modellek az utóbbi években egyre népszerűbb, kis befogadóképességű mozik számára jelentenek ideális választást. Minden Miraclass kijelző kompatibilis a Dolby integrált médiaszerverével, az IMS3000-rel, ami azt jelenti, hogy a moziüzemeltetők prémium kategóriás kép- és hangminőséggel fokozhatják a nézői élményt.

 

 

Az önálló fénykibocsátású, háttérvilágítást nem igénylő LED-pixeleket alkalmazó LG Miraclass modellek mindegyike 24 bites színfeldolgozással és kiemelkedő kontraszttal garantálja a képernyőn megjelenő képek mélységét és élénkségét. A kijelzők erőteljes, egyenletes fényerőt biztosítanak anélkül, hogy a képfelület sarkai sötétebbek lennének – a teljes „mozivásznon” így tiszta, torzításmentes képeket jelenítenek meg. Az LG Miraclass mozikijelzői 68,7 milliárd szín megjelenítésére képesek, így a nézők pontosan olyan árnyalatokban láthatják majd a filmeket, ahogyan azokat alkotóik a stúdióban megálmodták.

 

 

Az LG Miraclass intuitív szoftvere könnyű kezelhetőséget kínál az üzemeltetők számára, ráadásul – mivel használatukkal nincs szükség a vetítőgépnek helyet adó külön helyiségre – a hagyományos mozis megoldásokhoz képest jóval helytakarékosabb és hatékonyabb is. Az LG Miraclass képernyők fényereje öt fokozatban, 48 és 300 nit között állítható, így a 2D/3D filmek lejátszásától kezdve a vállalati prezentációkon át a különféle ünnepségek során levetített tartalmak lejátszásáig számos különféle felhasználási módhoz ideálisak.

 

 

„Az LG-nél meggyőződésünk, hogy a Miraclass kijelzők a moziüzemeltetők minden igényét kielégítik majd, miközben emlékezetes élményt kínálnak a magas elvárásokkal érkező nézőknek is” – mondta Paik Ki-mun, az LG üzleti megoldások divíziójának alelnöke és üzleti kijelzőkért felelős vezetője. „A hasonló kijelzők iránti növekvő keresletet, valamint a mozitársaságok változatos igényeit látva tervünk, hogy a jövőben további termékcsaládokat és modelleket vezessünk be ebben a piaci szegmensben.”

Annak ellenére, hogy a mozikba szánt LED-es megjelenítők viszonylag új megoldásnak számítanak, az LG LED alapú kijelzői már számos nagy moziláncban megtalálhatók világszerte, amelyek köre folyamatosan bővül Ázsiában, Európában és Észak-Amerikában. Nemrégiben Spanyolországban, a vilanovai Odeon Multicines moziban kapott helyet az LG egyik Miraclass kijelzője, amit hamarosan további LED-megjelenítők telepítése követ majd a madridi és barcelonai Odeon Multicines mozikban. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A felhő gyors és kényelmes, de hogyan lesz biztonságos?

A felhőalapú IT rendszerekkel a vállalatok gyors, megbízható és könnyen elérhető technológiai szolgáltatásokhoz jutnak, amelyek maximálisan képesek támogatni az üzleti igényeket és a működést.  A felhőtechnológia alkalmazása ugyanakkor biztonsági kihívást is jelent a hozzáférések kezelése szempontjából, hiszen a vállalati IT infrastruktúra határai kibővülnek, így a védendő adatok köre is. Ezért elengedhetetlenül fontos egy felhőstratégia megalkotása és alkalmazása a vállalatok számára.

2023. március 29. 20:08

Így lehetünk sikeres streamerek

Az utóbbi pár évben hazánkba is nagy erőkkel robbant be a streaming piac, és egyre többen szeretnének belekóstolni a tartalomgyártás ezen formájába. De hogyan tudunk teljesen kezdőként elindulni ezen az úton? Az Euronics összegyűjtötte, hogy milyen alapeszközökre van szükség, és tippeket ad ahhoz, hogy sikeres streamerek legyünk. 

2023. március 29. 18:39

„Élj sokszínűen!” üzeni a Xiaomi az új Redmi Note 12 sorozattal

A Xiaomi bejelentette a piacon már jó ideje várt Redmi Note 12 sorozatot. A népszerű termékcsaládhoz négy készülék tartozik: a Redmi Note 12 Pro+ 5G, a Redmi Note 12 Pro 5G, a Redmi Note 12 5G, és a Redmi Note 12. 

2023. március 29. 17:11

Itt a kriptoról is mindent tudó ChatGPT és AI-képgenerátor

Kriptovilággal kapcsolatos, mesterséges intelligencián alapuló chatbotot és ingyenes AI-alapú képalkotó technológiát fejlesztett a Binance. A Bicasso nevű programban olyan alkotásokat hozhatunk létre a mesterséges intelligencia segítségével, amiket eddig inkább csak sci-fikben tudtunk elképzelni. 

2023. március 29. 15:43

A Fujitsu európai partnerkapcsolatra lép a Nuixszal

A Fujitsu kibővítette partnerkapcsolatát a nyomozati analitikai és hírszerzési szoftvereket szállító Nuixszal az adatvédelmi, valamint a bűnözés és csalás elleni megoldások piacán. A Fujitsu európai portfóliójába felvett Nuix termékekkel az ügyfelek megbízhatóan értelmezni tudják működési területük bármilyen adatát.

2023. március 29. 14:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08