Napról napra egyre zöldebb az AOC

forrás: Prím Online, 2022. február 8. 15:27

A kijelző szakértő AOC büszkén jelenti be, hogy az egyik első olyan képernyőgyártóvá vált, amely megkapta a TCO Certified 9. generációs minősítést. A 9. generációs TCO Certified kijelzőkre vonatkozó tanúsítványt csak nemrég, 2021. december 1-jén hozták nyilvánosságra. 

34 tanúsított üzleti fókuszú monitormodellel az AOC rendelkezik a harmadik legnagyobb, 9. generációs TCO Certified minősítéssel akkreditált modellportfólióval a piacon. A tanúsítvánnyal rendelkező AOC  modellek a 22 hüvelykestől 34 hüvelykes méretet, Full HD-tól egészen a 4K-ig terjedő felbontást kínálnak, lehetővé téve számtalan különböző felhasználói igény számára, hogy fenntartható módon válasszanak képernyőt.

 

A TCO Certified, 9. generáció olyan termékeket tanúsít, amelyek bizonyíthatóan társadalmilag felelős módon készülnek, beleértve az ellátási lánc felelősségét és átláthatóságát, a megvesztegetés elleni védekezést, a felelősségteljesen beszerzett ásványi anyagok felhasználását és a feldolgozott vegyi anyagok gondos kezelését.

 

A mai világban a fenntarthatóság az egyik legfontosabb kihívás, amellyel jelenleg minden ágazatnak, így az IT-termékeknek is szembe kell nézniük. A valóban fenntarthatóvá válás felé vezető út folyamatos fejlődés, amely számos szempontot érint, többek között a társadalmilag és környezetvédelmi szempontból felelős gyártást, a körkörös üzleti modellek integrálását, az IT-termékek élettartamának meghosszabbítását és az elektronikai hulladék mennyiségének csökkentését.

 

34 AOC monitor rendelkezik 9. generációs TCO Certified tanúsítvánnyal

 

2021-ben az AOC többféle módon is bizonyította a fenntartható bolygó iránti elkötelezettségét. Februárban az AOC amszterdami irodája az Európai Energiahatékonysági Irányelvnek (EED) megfelelő auditálásban vett részt, és megkapta az ISO 50001 tanúsítványt. Az ISO 50001 célja az energiaáramlások feltérképezése és a lehetséges megtakarítások meghatározása. Az AOC megfelelt a külső ISO 14001 auditon is, amely a környezetközpontú vállalatirányítási rendszerrel szemben támasztott követelményeket határozza meg. Az AOC erőforrás-hatékonyabb terméktervezést határozott meg, kevesebb hungarocell, műanyag és tinta felhasználásával. Ebben az évben az AOC továbbra is a társadalmi felelősségvállalásra összpontosított, és a TPV-vel közösen az egész vállalatra vonatkozó emberi jogi irányelveket tett közzé, valamint támogatta a játékokkal foglalkozó jótékonysági szervezeteket, például a SpecialEffect jótékonysági szervezetet az Egyesült Királyságban.

 

Az AOC jelenlegi B2B termékkínálata a professzionális felhasználók széles körét célozza meg. Az érintőképernyős, hordozható 15,6 hüvelykestől az ultra-széles, 34 hüvelykes kijelzőméretekig, a Full HD-től a 4K-ig terjedő felbontással a portfólió az alapmonitoroktól a beépített USB-C dokkolási lehetőséggel rendelkező magas termelékenységű kijelzőkig különböző felhasználási területeket fed le. A szénlábnyomukat csökkenteni kívánó fenntartható vállalatok számára, az AOC TCO Certified, 9. generációs irodai monitorai nagyszerű választási lehetőségek lesznek.

 

„Szeretnénk köszönetet mondani a TCO Developmentnek az új TCO tanúsítás elindításáért.  A 9. generáció tovább ösztönzi a hozzánk hasonló gyártókat arra, hogy még zöldebb termékeket dobjanak piacra. A TCO Developmenttel együtt a következő szintre emeljük a fenntarthatóságot és a körforgásos gazdaságot.” - mondta Kevin Yang, az AOC és az MMD európai, FÁK és oroszországi műszaki termék- és megfelelőségi menedzsere.

 

A TCO Development szervezet által kifejlesztett 1992-ben alapított TCO Certified egy vásárlóktól és az IT-ipartól független, globális fenntarthatósági tanúsítvány IT-termékek számára (az ISO 14024 szabvány szerint).

 

Amikor a felhasználók a TCO Certified 9. generációs termékét vásárolják meg, biztosak lehetnek abban, hogy a megvásárolt termék a termék teljes életciklusa során megfelel a társadalmi és környezeti felelősségvállalásra vonatkozó szigorú kritériumoknak. A 9. generációban javultak a korrupcióellenes és az ásványi anyagok beszerzésére vonatkozó kritériumok, bővültek a veszélyes anyagok biztonságosabb alternatívái, és a körforgásos gazdaságra vonatkozó ambiciózusabb kritériumok kerültek bevezetésre. Emellett új fenntarthatósági teljesítménymutatókkal (SPI) egészült ki, így a vásárlók megalapozott döntéseket hozhatnak a termékek fenntarthatóságával kapcsolatban.

 

A teljesítendő rendelkezések és követelmények teljes listája, valamint további meghatározások és pontosítások a TCO Certified, 9. generáció dokumentációban találhatók.

 

Ezekben a kihívásokkal teli és viharos időkben, amelyekkel a világ jelenleg szembesül, az AOC rendkívül büszke erre az eredményre. Azzal, hogy az AOC ilyen nagyszámú, rendkívül fenntartható terméket hoz forgalomba, gyártóként pozitív környezeti és társadalmi hatást fejt ki, ugyanakkor lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy jobb és zöldebb döntéseket hozzanak. 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Philips modell az egyszerűbb közös munka érdekében

A Philips monitors széles portfóliójához egy olyan új modell csatlakozik, amely megfelel a videohívások új sztenderdjeinek: a Philips 34E1C5600HE.

2022. június 30. 20:11

Már Magyarországon is előrendelhető az LG díjnyertes, egyedi formátumú monitora

Az LG hazánkban is bevezeti a monitorpiacon teljesen új formátumot képviselő, DualUp nevet viselő monitorát. A CES innovációs díjával kitüntetett képernyő kiemelkedő képminőségű és könnyen testreszabható, szokatlan kialakítását olyan professzionális felhasználók igényeire szabták, akik gyakran multitaskingolnak.

2022. június 27. 16:32

Az AGON by AOC bemutatja az új MiniLED ultraszéles gaming monitort

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bemutatja az AGON PRO AG344UXM 34" (86,4 cm) ultraszéles monitort, amely lélegzetelállító tulajdonságokkal rendelkezik: MiniLED háttérvilágítás, 1152 dimming zóna, szemet gyönyörködtető, magas szintű DisplayHDR 1000, 170 Hz képfrissítési sebesség, 1 ms GtG válaszidő a zökkenőmentes mozgásokért és magas, 3440x1440 UWQHD felbontás a fokozott élesség és részletgazdagság érdekében.

2022. június 17. 09:55

A Philips két új, 5MP webkamerával és zajszűrő mikrofonnal rendelkező monitort mutat be

A Philips monitors legújabb és jövőbemutató modelljei között az 5000 sorozat két új termékkel bővült, amelyek a munkaidőben és a szabadidőben is támogatják a felhasználókat: ezek a 27" (68,6 cm) 27E1N5600HE és a 24" (23,8" / 60,5 cm) 24E1N5300HE modellek.

2022. június 9. 11:16

Csúcssebesség és éles kép a profi e-sportolóknak

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor  és IT tartozék márkája – az új 68,58 cm-es (27”) AGON PRO AG274QS modellell, egy nagy sebességű, 300 Hz-es monitorral bővíti az AGON PRO portfóliót. A monitor gyors IPS panellel van ellátva, DisplayHDR 600 minősítéssel, 1 ms GtG válaszidővel és QHD felbontással rendelkezik, így tökéletesen megfelelő e-sport játékosok és rajongók, különösen az FPS, battle royale és hasonló pörgős játékok kedvelői számára.

2022. június 3. 14:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24