Nyolc új, innovatív saját és nyolc külsős projektet mutat be a C-Lab

forrás: Prím Online, 2019. január 8. 09:52

A Samsung Electronics a 2019-es Szórakoztató Elektronikai Kiállításon (CES) mutatja be a C-Lab (Creative Lab) program nyolc új, mesterséges intelligencia alapú projektjét. A kiállításon nyolc külsős, a C-Lab keretein belül indult start-up is bemutatja újdonságait, további üzleti lehetőségek reményében.

Az új C-Lab projektek, a „Tisplay” videóba ágyazódó hirdetési szolgáltatás, az „aiMo” ASMR hangrögzítő megoldás, a „MEDEO” azonnali videokészítő szolgáltatás, a „PRISMIT” MI támogatással ellátott hírkövetés, a „Perfume Blender” egyéni parfümkészítő szolgáltatás, a „Girin Monitor Stand” önbeállító monitorállvány, az „alight” intelligens asztali lámpa, valamint a „SnailSound” hallássegítő megoldás.

 

A 2016-os debütálása óta a C-Lab eddigi legtöbb újdonságát mutatja be egy kiállításon, a 2019-es CES alkalmával. A rendezvényen való részvétel lehetőséget kínál a projektek további finomhangolására, illetve a prototípusok előkészítésére, amelyek alapján a végső piaci termékek készülnek. 

 

„Ebben az évben is igazán ígéretes, az MI-technológia támogatásával alkotott C-Lab fejlesztésekkel találkozhatunk, többek között a videovágás vagy éppen a parfümkészítés területén. Ezek a megoldások szorosan kapcsolódnak a mindennapi életünkhöz, és bízunk benne, hogy felkeltjük a kiállítás látogatóinak érdeklődését” – mondta Inkuk Hahn, a Samsung Electronics kreatív és innovációs központjának vezetője és alelnöke. 

 

A kiállításon nyolc további start-up vállalkozás, a Samsung C-Lab külsősei, a MOPIC, a LINKFLOW, a lululab, a WELT, a Cooljamm company, a MONIT, a BLUEFEEL és az analogue plus is bemutatja legújabb fejlesztéseit.

 

A külsős projektek közül hárman nyerték el a CES 2019 innovációs díjat, az egyik leginkább figyelemre méltó termék a díjazottak közül a LINKFLOW FITT360 nyakban viselhető kamerája, amelyet két egymást követő évben is elismertek digitális képalkotási kategóriában. A MOPIC és a lululab hordozható médialejátszók és kiegészítők, valamint a biotechnológia kategóriában érdemelték ki az innovációs díjat. 2016 óta a C-Lab külsős vállalatait hat alkalommal díjazták, bizonyítva a technológiáik piacképességét.

 

A C-Lab 2012-es megalapítása óta a program egyfajta vállalati inkubációs megoldást kínál a legjobb ötleteknek, támogatva a kreatív vállalati kultúrát és az innovatív ötletek megvalósulását a Samsung minden alkalmazottja számára. A program az újszerű ötletek megvalósítását támogatja bármely vállalkozási területen. A C-Lab 2015-ben bevezetett külsősprojekt-irányelveinek értelmében a Samsung alkalmazottai, a sikeres C-Lab projekt megvalósítását követően a saját start-up vállalkozásuk elindításához is kapnak támogatást. A hozzájárulás, akár pénzbefektetés, akár vállalati tanácsadás formájában veszik igénybe, a start-up növekedését szolgálja úgy, hogy annak vezetősége független marad. 

 

C-Lab projektek 

 

1. Tisplay  

A „Tisplay” egy videókba ágyazott virtuális hirdetési szolgáltatás, amelyet a tartalomkészítők az élő közvetítéseik során használhatnak. Az alkalmazott számítógépes képfeldolgozó és grafikai technológiák segítségével a Tisplay felismeri a tartalomkészítő ruházatának felületét, és úgy helyezi el a hirdetést, mintha az ténylegesen rá lenne nyomtatva a ruhára. A tartalomkészítők a hirdetéseken kívül különféle képi tartalmakat is elhelyezhetnek a videón, biztosítva a valós idejű kommunikációt a nézőkkel. Fontos szempont, hogy a nézők így megszakítás nélkül követhetik a videót, hiszen nincsenek kéretlenül felugró hirdetések.

 

 

 

2. aiMo

Az „aiMo” egy ASMR hangrögzítő megoldás, amely egy okostelefon és egy emberi fület szimuláló fedőborítás alkalmazásával működik. A megoldás használatával a tartalomkészítők olyan ASMR felvételeket rögzíthetnek, amelyek az MI által javított hangleképezésnek köszönhetően a pontosabban behatárolható hangforrások mellett élénkebb és valósághűbb ASMR-hangzást kínálnak, professzionális hangrögzítő berendezések nélkül. Így könnyedén készíthet bárki magas minőségű ASMR-hangfelvételeket, akár szabadtéren is.

 

 

 

3. MEDEO

A „MEDEO” egy azonnali videokészítő szolgáltatást biztosít, amely lehetővé teszi az egyidejű rögzítést és szerkesztést a felhasználóknak.

 

A jelenetek és a kontextus elemzését az MI által támogatott technológia végzi, így a MEDEO automatikusan képes a megfelelő képi hatások és a felvételhez illeszkedő háttérzene integrálására, mindezt az élő közvetítések során. A megoldás ezenkívül teljesen automatizált és professzionális szintű, egyetlen gombnyomással elérhető videorenderelést is kínál a mentett videók kulcsmomentumainak megfelelően.

 

 

 

4. PRISMIT

A „PRISMIT” egy MI által támogatott hírkövető szolgáltatás, amely idővonalat képes készíteni az eseményekhez, hogy az olvasók egyetlen pillantással is átláthassák őket. Amikor a felhasználó rákeres egy eseményre vagy dologra, akkor a PRISMIT automatikusan kivonatolja az öt legpontosabban kapcsolódó cikket azok közül, amelyekhez hozzáfér az ügyeket feldolgozó technológia. Így az olvasók könnyedén kontextusba helyezhetik az eseményeket és megérthetik azok történetiségét – szemben más szolgáltatások találati eredményeivel, amelyek csak a legnépszerűbb vagy a legfrissebb cikkeket kínálják fel.

 

 

 

5. Perfume Blender

A „Perfume Blender” egy egyéni parfümkészítő szolgáltatás, amelyen keresztül a felhasználók személyre szabott illatokat készíthetnek egy kompatibilis eszköz segítségével, majd meg is oszthatják a receptet az alkalmazáson keresztül. Amennyiben a felhasználó az alkalmazáson keresztül fényképezi le a kedvenc parfümjét, az app kielemzi annak az összetevőit. Ennek alapján illatrecepteket ajánl fel a felhasználónak, aki ezután az előretelepített nyolc alapillatból közvetlenül is elkészítheti az adott parfümöt, vagy az eszköz segítségével akár is módosíthat az összetevők arányán. A felhasználók további alapillatokat is megvásárolhatnak.

 

 

 

6. Girin Monitor Stand

A „Girin Monitor Stand” egy önmagát automatikusan állító monitorállvány, amely garantálja, hogy mindig megfelelő testhelyzetben legyen munka közben a számítógép használója. Az érzékelőkkel ellátott állvány valós időben követi a felhasználó testhelyzetét, különös tekintettel a nyak- és fejtartásra. Amennyiben rossz pozíciót venne fel, a monitor finoman, alig észlelhetően módosítja állását, így rábírja a felhasználót a megfelelő testhelyzet felvételére. A korrekciónak köszönhetően elkerülhető a rossz testtartásból eredő terhelés a nyakon, a háton és a vállakon.

 

 

 

7. alight

Az „alight” egy MI által vezérelt asztali lámpa, amely az optimális környezetet biztosítva segít fokozni a koncentrációt, és a megfelelő megvilágításnak köszönhetően védi a felhasználó egészségét. Az eszköz a beépített kamerája segítségével képes felismerni a felhasználói tevékenységeket, és a tanuláshoz, a pihenéshez vagy a koncentrációhoz megfelelően állítja be az ideális fényerőt. Ezenkívül egy vezérlő is tartozik az eszközhöz, amely figyelmeztetést küld, ha a felhasználó nem a tanulásra koncentrál, hanem éppen mobilozik vagy alszik. Ezenkívül a tanulási statisztikákat és a tanulás gyorsított felvételét is képes rögzíteni a kapcsolódó alkalmazás.

 

 

 

8. SnailSound

A „SnailSound” egy hallástámogató alkalmazás azok számára, akik nehezen hallanak meg bizonyos hangokat. A megoldás egy alkalmazásból és a fülbe illeszthető készülékből áll. Az alkalmazás néhány egyszerű hallásteszt elvégzését követően beállítja a felhasználói preferenciákat, majd úgy kalibrálja a hangokat, hogy azok jobban hallhatók legyenek. Az intelligens, nem lineáris erősítésnek és az MI által támogatott zajszűrő algoritmusnak köszönhetően a SnailSound felerősíti a felhasználó számára nehezen hallható hangokat, és ezzel egyidejűleg elnyomja a háttérzajokat is, drága eszközök nélkül biztosítva a tisztább hallás élményét.

 

 

 

C-Lab külsős projektek

 

1. MOPIC (www.mopic3d.com)

Szemüveg nélküli 3D-megoldás bármilyen kijelzőhöz.

 

2. LINKFLOW (www.linkflow.co.kr)  

Nyakra illesztve viselhető 360 fokos kamera.

 

3. lululab (www.lulu-lab.com) 

Mesterséges intelligencia (MI) által támogatott bőrápolási tanácsadó.

 

4. WELT (www.weltcorp.com)

Intelligens egészségvédelmi öv.

 

5. Cooljamm Company (www.soundsup.io)

Automatizált zeneválasztó videókhoz.

 

6. MONIT (www.goodmonit.com)

Intelligens csecsemőfigyelő.

 

7. analogue plus (www.analogue-plus.com)  

Intelligens kommunikációs eszköz sisakkal való használatra.

 

8. BLUEFEEL (www.bluefeelcorp.com)

Hordozható légtisztító és mini fejventillátor

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

SUSE OpenStack Cloud 9: Rocky a ringben

Már elérhető a SUSECON konferencián április elején bemutatott SUSE OpenStack Cloud 9, amely az OpenStack Rocky kiadására épül. A SUSE nagyvállalati felhasználásra szánt felhőplatformjának legfrissebb verziója egyesíti magában a HPE és a SUSE felhőtechnológiáinak előnyeit, valamint leegyszerűsíti a telepítés utáni felhőműveleteket és a bare metal szerverek konfigurálását az egyes szolgáltatásoknak vagy felhasználási területnek megfelelően.

2019. május 22. 18:05

Egyszerű és biztonságos fizetési mód a FlixBus magyar utasainak

A FlixBus folytatja innovatív útját: a nemzetközi távolsági buszszolgáltató elérhetővé tette felhasználóinak az Apple Pay fizetési lehetőséget. A jegyvásárlás gyorsabbá és kényelmesebbé válik az egyszerű, biztonságos és titkosított mobilfizetési móddal.

2019. május 22. 16:27

Digitalizál a Kométa

Informatikai fejlesztéssel modernizál a Kométa, hazánk egyik legnagyobb sertésfeldolgozója és húskészítmény gyártója. A digitalizációs projekt az évente több mint 50 000 tonna hús feldolgozásához kapcsolódó folyamatokat teszi hatékonyabbá. 

2019. május 22. 15:01

A vitorlások fele nem ért célba az év egyik legnehezebb Balatoni versenyén

A Balaton egyik leginkább embert próbáló versenye, a Kétszemélyes Balatonkerülő mára Magyarország legkiválóbb vitorlázóinak összecsapásává vált. A hétvégi futamot Varga Lajos és Lillik Ákos nyerte egy perc híján 21 órás összidővel.

2019. május 22. 09:59

A L’Oréal a Viva Tech-en mutatta be a jövő szépségét

A párizsi technológiai világkonferencián mutatta be a L’Oréal a „Határtalan szépség”-et, a Csoport legújabb hangvezérelt, mesterséges intelligenciával (AI) és kiterjesztett valósággal (AR) működő technológiai fejlesztéseit, melyek a szépség és fogyasztói élmény jövőjét szemléltetik. 

2019. május 22. 08:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyarország első állandó, élő 5G bázisállomását indította el a Vodafone Zalaegerszegen

2019. május 20. 11:20

A Cellum által fejlesztett Erste MobilePay applikáció NFC funkcióval gazdagodik

2019. május 6. 15:02

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04
online sportfogadás