PocketBook Verse Pro: a legújabb e-olvasási technológiák kompakt házban

forrás: Prím Online, 2023. augusztus 31. 17:25

A PocketBook új 6 hüvelykes, mindössze 7,6 mm vastag, stílusos kialakítású Verse Pro e-olvasója sokrétű kényelmi funkcióival növeli az olvasás élményét. A csúcskategóriás eszközt nem csupán a hangoskönyv-támogatás, a bluetoothos Text-to-Speech, az állítható SMARTlight és az IPX8 szabványnak megfelelő víz elleni védelem emeli ki a környezetéből, de a vonzó azúrkék és a szenvedélyes vörös színek is különlegessé varázsolják.

 

Könyvszerű élmény az olvasás öröméért

 

A 6 hüvelykes E Ink Carta képernyővel, 1072 × 1448 pixeles (300 PPI) HD felbontással rendelkező PocketBook Verse Pro kényelmes olvasást biztosít anélkül, hogy a szemünket megerőltetnénk: az eszköz optikai jellemzői olyan közel állnak a nyomtatott oldalakéhoz, amennyire csak az egy elektronikus megjelenítő esetében lehetséges. A készülék E Ink kijelzője nem csillog a napfényben, így tökéletesen éles szöveget biztosít kültéri olvasáshoz is. Az energiahatékony E Ink technológia pedig akár egy hónapnyi olvasást lehetővé tesz egyetlen akkumulátorfeltöltéssel.

 

SMARTlight technológia és dark mode

 

Két további funkció, amely jelentősen hozzájárul a kényelmes olvasáshoz a SMARTlight és a sötét üzemmód. Kézi üzemmódban a SMARTlight lehetővé teszi a fényerő beállítását és a meleg vagy hideg tónusok kiválasztását, valamint a beállítások elmentését a későbbi egyszerű váltás érdekében. Automatikus üzemmódban a SMARTlight a napszaknak megfelelően állítja be a fényerőt és a színhőmérsékletet. A sötét üzemmód (dark mode) javítja az olvasási élményt gyenge megvilágítás mellett, így a háttér sötét, a szöveg pedig fehér lesz.

 

Text-to-Speech és hangoskönyvek 

 

A PocketBook Verse Pro támogatja a Text-to-Speech funkciót, amely képes bármilyen szövegfájlt hangsávvá alakítani, és a 26 elérhető nyelv egyikén elmondani. Könyvolvasásról szöveghallgatásra váltani mindössze két kattintás, és az e-olvasó hangosan olvasni kezd, miközben a napi rutinunkat végezzük. A természetes hangzású hangok garantálják, hogy a könyv nem veszít a részletekből vagy a hangsúlyból, ehhez pedig magyar férfi (Attila) és női hang (Kinga) is elérhető. 

 

A készülék 6 népszerű hangformátumot is támogat, így hangoskönyvek hallgatásához is kiváló választás. A Bluetooth technológiának köszönhetően az e-olvasó egyszerűen csatlakoztatható vezeték nélküli fejhallgatóhoz vagy autós audiorendszerhez, így biztosítva a megszakítás nélküli felolvasást vagy akár a zenehallgatást.

 

 

IPX8 víz elleni védelem a korlátozások nélküli olvasáshoz

 

A PocketBook Verse Pro megfelel az IPX8 szabványnak, azaz az e-olvasó nem károsodna, ha 60 percig 2 méter mély édesvízben lenne. Ezért akár a fürdőben, akár a medence közelében olvasunk, belemerülhetünk kedvenc könyvünkbe anélkül, hogy aggódnunk kellene az e-olvasó víznek való kitettsége miatt.

 

Kompakt és vonzó kialakítás

 

A PocketBook Verse Pro tökéletesen kompakt, stílusos megjelenésű, és jól átgondolt ergonómia jellemzi. A mindössze 108 × 156 × 7,6 mm-es mérete kényelmes olvasást biztosít akkor is, egy kézzel tartjuk a készüléket. A vonzó azúrkék vagy szenvedélyes vörös színekben érkező e-olvasó érintőképernyője vagy alul található mechanikus gombja kényelmessé teszi az oldalak közötti navigációt is. 

 

A magyar kereskedőknél várhatóan szeptember közepétől elérhető eszköz 169 eurós ajánlott nemzetközi áron kerül majd a polcokra.

 

25 formátum, egy hónapnyi olvasás újratöltés nélkül és egyéb Verse Pro funkciók

 

• Minden népszerű formátum átalakítás nélkül: az e-olvasó 25 formátumot támogat, köztük az összes leggyakoribbat: ACSM, AZW, AZW3, CBR, DJVU, DOC, EPUB, FB2, MOBI, PDF, TXT, JPEG, PNG, TIFF.

• Adobe DRM támogatás: könyvek kölcsönzése online könyvtárakból az Adobe DRM technológiának köszönhetően.

• 6 audioformátum támogatása: MP3, MP3.zip, OGG, OGG.zip, M4A, M4B.

• Akár egy hónapnyi munka egyetlen töltéssel: a hihetetlen energiahatékonyság a Verse Prót ideális kütyüvé teszi a mindennapi olvasáshoz és utazáshoz egyaránt.

• PocketBook felhőszolgáltatás és wifi: kényelmes vásárláshoz, szinkronizáláshoz és könyvtárkezeléshez.

• 16 GB belső tárhely: elegendő hely egy lenyűgöző könyvtár számára.

• Automatikus képernyőforgatás: módosítja a képernyő tájolását a még jobb olvasási kényelem érdekében.

• Előre telepített szótárak: 11 nyelvkombináció, 42 kombináció pedig ingyenesen letölthető.

• Könnyű és kompakt méret: a készülék súlya mindössze 186 g, vastagsága pedig 7,6 mm.

 

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A BenQ új gamer projektorai példátlan részletgazdagságot nyújtanak a játékosoknak

A BenQ, a világ vezető DLP 4K projektormárkája, és a digitális életmód eszközök innovátora két vadonatúj 4K HDR okosprojektort hozott a piacra Európában az AAA konzolos játékokhoz, amelyeket arra optimalizáltak, hogy a játékosok példátlan szintű in-game audiovizuális részletekben merülhessenek el otthonuk bármely helyiségében.

2023. szeptember 28. 19:40

Megérkezett Magyarországra a csúcstechnológiát és a divatot ötvöző HUAWEI WATCH GT 4

Már Magyarországon is kapható a Huawei legújabb okosórája, a kifinomult dizájnnal, illetve innovatív egészségügyi- és fitnesz funkciókkal felszerelt HUAWEI WATCH GT 4. Az új okosóra számos technológiai újítással járul hozzá az egészségfigyeléshez: a szívverés szabályosságának mérésétől a részletes pulzus-elemzésen át a pitvarfibrilláció kockázatának észleléséig még átfogóbb információkat ad a szív egészségéről.*  Emellett az okosóra már alvás közbeni légzésfigyelésre és kalóriakezelésre is képes. Az órát a nagyközönség október 7-én délelőtt személyesen is megtekintheti a MediaMarkt budaörsi áruházában. 

2023. szeptember 28. 14:19

Új Xiaomi AIoT eszközök a nemzetközi piacokon

A Xiaomi bemutatta legújabb csúcstechnológiás okoseszközeit, köztük a Xiaomi Watch 2 Pro okosórát és a Xiaomi Smart Band 8 okoskarkötőt. Az új eszközöket úgy tervezték, hogy könnyen összekapcsolhatók legyenek a nemrégiben bemutatott okostelefon-termékcsalád, a Xiaomi 13T készülékeivel. Az új, innovatív termékek az egészségi állapot és a sportteljesítmény folyamatos nyomonkövetésével, változatos kényelmi és hatékonyságnövelő szolgáltatásokkal épülnek be felhasználóik mindennapjaiba.

2023. szeptember 27. 15:47

Itt a Sandberg legújabb 2 az 1-ben zseblámpája és powerbankje

A Sandberg bemutatta legújabb 2 az 1-ben zseblámpáját és powerbankjét, a Survivor Torch Powerbank 5000-t. 

2023. szeptember 26. 20:17

Nem csak a nappaliban, hanem ipari csarnokokban is felbukkan majd az Apple Vision Pro

Közel négy hónapja mutatkozott be az Apple Vision Pro, és egyelőre nincs új hír a fejlesztés háza tájáról az akkor megismert paramétereken túl. A kiterjesztett és a virtuális valóság szemünk előtt való keverésére képes, fejen hordható eszköz szórakoztatóipari és irodai környezetben való felhasználásáról már sok szó esett, ugyanakkor az eszközben rejlő üzleti és ipari lehetőségekről egyelőre alig lehetett hallani. A Delta Systems Kft. fejlesztői összegyűjtöttek néhány olyan szemléletes példát, ahol nem csak látványosságként, hanem üzleti előnyt teremtő termelőeszközként is funkcionálhat a jövőben az Apple csodaszemüvege.

2023. szeptember 26. 15:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38