Rekorddöntést örökített meg a HONOR Magic5 Pro

forrás: Prím Online, 2023. március 3. 19:37

A HONOR az MWC 2023-on jelentette be, hogy a Guinness Rekordok Könyvét jegyző Guinness World Records-cal együttműködve örökített meg egy világrekord-kísérletet. A HONOR Magic5 széria megjelenése alkalmából a két cég együtt kereste fel Piotr Grabowski lengyel kosárlabdázót, aki kétszeres FIBA 3x3-as világbajnok és profi zsákoló. A kihívás: rekordot dönteni a világ legmagasabb, ugrás közbeni, lábak között kivitelezett kosárlabdazsákolásának kategóriájában.

A zsákolás – a kosárlabda egy „alműfaja” – a készség és kreativitás bámulatos ötvözete, amely lényege, hogy a játékos ugrás közben dobja át úgy a labdát a kosáron, hogy egy vagy két kézzel megragadja utána annak peremét. A kihívást Londonban teljesítette a sportoló, aki meghökkentő, 3,2 méter magasról zsákolva döntött rekordot. Ezt a lenyűgöző pillanatot a HONOR Magic5 Pro új, MI-vel támogatott mozgásérzékelő technológiájának segítségével sikerült automatikusan rögzíteni. A funkció képes egy ugrás ívének legmagasabb pontját érzékelni, ultranagy felbontásban és tisztasággal örökítve meg.

 

Az MI-t 270 ezer képpel tanították, így a kamera több helyzetet is képes pontosan azonosítani, intelligensen érzékelve azt a pillanatot, aminél fotózni kell*. A technológia része egy MI hajtotta arcfelismerés is, amivel együtt élő előadásoknál vagy sporteseményeknél működik ideálisan, ugyanis képes arckifejezéseket – pl. mosolyokat – vagy testmozdulatokat – pl. ugrásokat – beazonosítani. Akár egy örömteli szökkenésről, akár egy bajnokság közbeni vetődésről van szó, az eredmény kristálytiszta fotó lesz. Mindez pedig több lehetőséget biztosít a felhasználóknak.

 

 

A HONOR a kitűnő kameraélmény biztosítása érdekében fektetett komolyan az MI algoritmusokba, így emelve a HONOR Magic5 Pro fotózási opcióit új szintre. A készülék a DXOMARK okostelefonos kamerarangsorán is az első helyen végzett.

 

A HONOR Magic5 Lite már kapható nálunk. A széria többi tagja várhatóan 2023 második negyedévétől lesz elérhető Európa szerte. A HONOR Magic Pro 12GB+512GB-os változata 1199 €-ba kerül majd. A Magic Vs 1599 €-ért lesz megvásárolható. Az elérhetőségéről később árulunk el több részletet.

 

A HONOR Magic5 Lite bruttó 159 990 Ft-os ajánlott fogyasztói áron vásárolható meg. 

 

____________________

*A technológia támogatja az intelligens nagysebességű rekeszt, amely gyorsan megörökíti a mosolygó, ugráló, stb. emberek csodálatos pillanatait, vagy a macskák és kutyák mozgását. A tényleges működés az adott szituációk függvényében változhat. A standard verzió is támogatja ezt a funkciót.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39