Robotok, digitális művészet, dinamikus NFT

forrás: Prím Online, 2022. június 4. 11:40

Girls, Robots, Dragons címmel indít NFT kampányt az ismert magyar illusztrátor páros Boros Zoltán és Szikszai Gábor. A digitális kollekció megnyitó eseményének a játékosok kedvenc találkozóhelye a  Barcraft adott otthont.

A Boros-Szikszai művészpáros karrierje a kilencvenes években indult, amikor fantasy és sci-fi könyvborítók sokaságát készítették a hazai könyvkiadók számára. A hazai sikerek után Amerikában próbáltak szerencsét és az elmúlt években szinte az összes nagy nemzetközi játéktervező cégnél megfordultak. Olyan cégeknél és olyan játékokon dolgoztak, amelyek az összes játékrajongó számára kellemes emlékeket ébresztenek. A Niantic, a Blizzard, a Magic the Gathering, vagy a Word of Warcraft mindegyike egy állomás volt az életükben, de a két művész számos alkotása köszön vissza a Heartstone vagy a Starwars karaktereiben is. 

 

Most egy egészen új kihívást vállaltak fel azzal a dinamikus NFT kollekcióval, amely bemutatóját egy rendhagyó kiállítás keretei között tartották a Barcraftban. A Girls, Robots, Dragons az első kísérletük az NFT – digitális műalkotás – rajongók meghódítására. 

 

A projekt sok tekintetben valóban kísérlet, hiszen a digitális műalkotások és a dinamikus NFT technológia ötvözete egészen új lehetőségekkel gazdagítja a művészek eszköztárát. A két művész természetesen a tőlük megszokott fantasztikus részletességgel kidolgozott karakterei a kártyaszerű formátumukkal a játékok világát idézik. A kollekcióhoz kapcsolódó játékok és közösségépítő lehetőségek új utakat nyitnak meg a művészek a rajongóik között.

 

A GRD (GRD.fan) oldalán június 6-án megjelenő digitális műalkotások nemcsak grafikailag izgalmasak, technológiailag is újszerűek. A megvásárlásukkal akár valódi, a művészek által szignózott festményekhez, vázlatokhoz juthatunk, vagy akár megszervezhetünk velük egy online meetinget.

 

Az itt alkalmazott dinamikus NFT technológia minden részletében támogatja a kollekciót és a digitális művészet számára új lehetőségeket teremt. Megvalósítója a szingapúri Galaxis.xyz mintegy egy évvel ezelőtt dobta ki az első dinamikus NFT-it piacra még EtherCards néven, hatalmas sikerrel. A cég magyar alapítója Kristóf András megelégelte az NFT technológia addigi értékajánlatát és kifejlesztette azokat a lehetőségeket, amelyekkel az NFT-ket számtalan hasznos funkcióval láthatták el. 

 

 

Az így megszületett dinamikus NFT technológia lett az alapja discont kártyák, hűségkártyák, belépők, vagy multiverzumos játékok egyre több lehetőséget kínáló sokszínűségének.

 

Ez a lehetőség nyitott kapu a zenészek, festők, digitális művészek, kreatívok, játékfejlesztők, sportrajongók és a híres márkák számára.

 

Boros Zoltán és Szikszai Gábor robotjai és sárkányai ebben a világban is képesek meghódítani a rajongókat. Egyedül a megjelenés változott, a ragyogó képek ezentúl digitális tárcák kincsei lesznek egy hatalmas kollekció nagyszerű darabjaiként. 

Kulcsszavak: NFT

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kanadában terjeszkedik a Chameleon Smart Home Zrt.

Kanadában terjeszkedik az okosotthon-rendszereket fejlesztő magyar Chameleon Smart Home Zrt., amely a napokban három torontói toronyházban kialakított mintalakásában tette elérhetővé a 2021-es Dubaji Világkiállításon bemutatott innovatív megoldásait. 

2022. augusztus 12. 19:03

Egészséges ételkészítés kellemetlen szagok és sütőolaj nélkül

Ugyan ma még kevésbé számít elterjedtnek, mégis hosszú ideje létezik alternatívája az olajban, vagy zsiradékban történő sütésnek. „Az egészséges ételkészítés nem elérhetetlen vágyálom többé. A megoldás kulcsa a forrólevegős fritőz, amelynél a közkedvelt köretekről, így például a hasábburgonyáról sem kell lemondanunk” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor SDA Divíziójának vezetője.

2022. augusztus 12. 17:06

Ezek voltak az elmúlt egy év slágertermékei

Airfryerek, telefonok és robotporszívók – ezek a legnagyobb fejlődést mutató termékkategóriák 2021 és 2022 júniusa között a magyar tulajdonban lévő Euronics Műszaki Áruházlánc éves kimutatása alapján. A tavaly márciusi boltzár után a vásárlók lelkesen tértek vissza az üzletekbe, a vállalat árbevétele végül közel ötödével, rekordszintre nőtt. Bár drágultak a termékek, így is több elektronikai eszköz fogyott – a legtöbbet televíziókra költöttek a vásárlók, a legnépszerűbbek továbbra is a 4K UHD tévék voltak.

2022. augusztus 12. 15:32

A Deloitte ismét vezető minősítést kapott a felhőalapú IT-szolgáltatások terén

A Deloitte a Gartner Magic Quadrant for Public Cloud IT Transformation Services 2022 jelentésében vezető minősítést kapott, a legmagasabb helyezést elérve az „Ability to Execute” (megvalósítási képesség) és a „Completeness of Vision” (teljeskörű vízió) terén. 

2022. augusztus 12. 13:59

Pár nap múlva érkezik az OPPO ColorOS 13

Az OPPO globális online stream eseményen mutatja be az Android 13-ra épülő mobil operációs rendszerének legfrissebb verzióját. A 67 nyelven elérhető és globálisan több mint 500 millió havi aktív felhasználóval rendelkező ColorOS 13 vadonatúj dizájnt kapott, valamint számos intelligens és kényelmi funkciót is tartalmaz.

2022. augusztus 12. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24