Sikeresebb üzlet – mesterséges intelligenciával

forrás: Prím Online, 2019. március 5. 18:54

Automatizálható üzleti folyamatokról, az adatok fejlett eszközökkel történő elemzéséről, a mesterséges intelligenciát is magába foglaló fejlődési lépcsőfokok bemutatásáról szól az idei SAS Analytics Day konferencia.

Az elmúlt évben a rendezvény azokat a tapasztalatokat osztotta meg a meghívottakkal, hogy sok üzleti szereplő az adatok összegyűjtésére koncentrál Big Data és BI projektjeik alatt, és a fejlett analitikai eszközökkel, illetve mesterséges intelligenciával támogatott adatelemzés nem mindig kerül fókuszba. A tavalyi SAS Analytics Day ezen a beidegződésen kívánt változtatni. Eltelt egy év, a friss tapasztalatokról széles körben március 8-án számol be a vállalat az idei szakmai konferenciáján. 
 
Az adatvagyon értékének kiaknázása egyre inkább túlmutat az adatok konszolidációján és az alapvető üzleti intelligencia megoldásokon. A 2019-es SAS Analytics Day-en láthatóvá, kézzelfoghatóvá válik, hogy a SAS Magyarország kitartó és konzekvens tevékenységének köszönhetően a világ fejlett részével hasonló módon hazánkban is javában zajlik a folyamat. 
 
 
A 2018-ban megrendezett konferenciához hasonlóan idén is nagyszámú érdeklődőt várnak. 
Loncsár Tibor, a SAS Magyarország vezetője arra számít, hogy még több, az üzleti célokat proaktívan támogató szellemiségű informatikai döntéshozó vesz részt az eseményen. A szakmai rendezvényen megtudhatják, hogy mi szükséges az analitika új korszakának kiaknázásához - az adatvizualizáción felül, a kézzelfogható üzleti eredményekig.
 
A konferencián reflektorfénybe kerül, hogyan alakíthatók ki ismételhető üzleti analitikus folyamatok, és miként használható a mesterséges intelligencia annak érdekében, hogy az egyre növekvő és egyre nagyobb üzleti jelentőséggel bíró adatvagyonok megfelelően kiaknázhatók legyenek. Az érdeklődők betekintést kaphatnak abba, miként segíthető az üzleti, IT és adattudós kollégák közötti együttműködés, illetve, hogy milyen módon tartható fent a változás és a kontroll megfelelő egyensúlya.
 
A 2019-es SAS Analytics Day sztárelőadója a gyakorlatban hasznosítható filozófiai tudása miatt Európa szerte kedvelt Anders Indset. 
 
Anders a fejlődés - általa „kvantumgazdaságnak” nevezett - következő lépcsőfokát vizsgálja - az emberiség és a technológia korábban sosem látott összefonódását kutatva. Álláspontja szerint a felszínes ismeretek korában az juthat versenyelőnyhöz, aki az üzleti életben keletkezett adatokat, tudást és tapasztalatokat megfelelően tudja strukturálni és értelmezni.
 
A résztvevők első kézből tapasztalhatják meg, milyen az, amikor a mesterséges intelligencia a laboratóriumi körülmények közül kikerül a való életbe. Több meghívott ügyfél esettanulmánya foglalkozik a konferencián a fejlett üzleti elemző megoldások lehetőségeivel, a kerekasztal beszélgetés pedig arra a kérdésre próbál választ találni, hogyan lehet bölcs döntésekkel elősegíteni és támogatni a transzformációt. A rendezvényen a gyártási folyamatok streamingjéről és a Deep Learningről is szó lesz. 
 
Az előadók ideális helyzetben vannak, mivel jelenleg azon ritka pillanatok egyikét éljük, amikor akár 5-10 évre is előre lehet látni ezen a területen. A hagyományos BI területeken felül a fejlett analitika, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás is biztos, hogy életünk fontos részei lesznek.
 

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Eldőlt, hogy kik képviselik Magyarországot a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Két magyar csapat jutott tovább a Szíriában megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpiára (IIOT). A világverseny nemzeti előválogatójaként szolgáló Kódkupát március 10-én rendezte meg a Neumann Társaság az Algo Pro Club és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium együttműködésével. A hiánypótló csapatverseny nagy hangsúlyt helyez a csapattagok közötti kooperációra, ami a vállalati munkakultúrára is felkészíti a fiatalokat.

2024. március 20. 16:03

MI festőrobot szórakoztatta a nézőket a Magyar Ifjúsági Robot Kupán

Az előző évek közkedvelt versenyszámaival, így többek közt a robotszínházzal, robotfocival és a menekítő robotok mérkőzésével zajlott le a 17. Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) Nyíregyházán. A versenyt a Neumann Társaság megyei szervezete, a Nyíregyházi Egyetem és a Magyar Robot Kupa Alapítvány szervezésében, a Neumann Társaság kiemelt szakmai támogatásával bonyolították le.

2024. március 12. 19:17

Újabb Apple Premium Partner üzlettel erősít az iSTYLE a Westendben

Az iSTYLE, az Apple termékek vezető hazai viszonteladója, a mai napon megnyitotta második Apple Premium Partner üzletét a Westend City Centerben. A lépés fontos mérföldkő az iSTYLE életében, hiszen az új flagship store árukínálata, magasan képzett munkatársai és minőségi szolgáltatásai még közelebb hozzák az ikonikus Apple Store-ok vásárlási élményét a hazai közönséghez.

2024. március 8. 18:00

Google atombomba: kombinált Core, Spam és HCU algoritmus frissítés egyszerre

A Google a tegnapi napon bejelentette, hogy több intézkedést is bevezet, amelyek célja a keresési eredmények minőségének javítása.

2024. március 6. 14:39

Átadták a Marketing Diamond Awards győzteseinek járó díjakat

Február 7-én, a MARKETING TRENDFORUM keretén belül, az ETELE CINEMA-ban rendezett eseményen adták át a Marketing Diamond Awards 2023-as elismeréseit. Idén a Pentacom lett az „Az Év Ügynöksége”, míg a Billingo Technologies Zrt. érdemelte ki az „Az Év Vállalata” díjat. A 34 tagú, meghatározó hazai hirdetőkből és ügynökségi szakemberekből álló zsűri szavazatai alapján „Az Év Marketingnagykövete” címet a Kiszervezett Marketing kapta. 

2024. február 14. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05