Személyre szabott élményt nyújtanak a Lenovo új megoldásai

forrás: Prím Online, 2023. január 6. 15:19

A CES 2023 kiállításon a Lenovo az innovációra és a felhasználói élmény javítására összpontosító eszközök és megoldások legújabb termékcsaládját mutatta be. Az új portfólió az új formavilágtól kezdve a gyönyörű, dizájnvezérelt termékeken át az AI innovatív alkalmazásáig személyre szabottabb technológiai élményt nyújt a fogyasztóknak és az üzleti felhasználóknak.

Az új portfólió a Lenovo ESG iránti elkötelezettségét is demonstrálja, összhangban a Science Based Target kezdeményezésekhez igazodó, 2050-re a nettó nettó nulla kibocsájtást megcélzó jövőképével. A Lenovo továbbra is a körforgásos gazdaság támogatására összpontosít azáltal, hogy növeli az újrahasznosított anyagok használatát termékeiben és csomagolásaiban, és az eszközei energiahatékonyságának növelése érdekében együttműködik ipari partnereivel.

 

A prémium fogyasztói készülékek nem megszokott formában állítják reflektorfénybe az innovációt

 

A modern fogyasztók széleskörű igényeinek kielégítésre a Lenovo merész új termékeket mutatott be. Az új, élvonalbeli Yoga Book 9i hihetetlen innovációval, prémium stílussal és a sokoldalú élményt nyújtó teljesítményével új fejezetet nyit a Yoga történetében. A dizájnos Yoga AIO 9i-vel a Lenovo újradefiniálja, hogyan nézhet ki egy all-in-one asztali számítógép. Az új Yoga Slim 6i (14", 8), ami az Egyesült Államokban Lenovo Slim 7 (14", 8) néven ismert, kiválóan megtervezett, hordozható, mégis nagy teljesítményű eszköz. Ez a vékony, könnyű és vonzó laptop lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén dolgozzanak és tartalmakat hozzanak létre, akár útközben, akár otthon. 

 

 

A Lenovo bemutatta a Yoga 9i (14", 8) és a Yoga Slim 7i Carbon (13", 8) frissített változatát is, amelyek akár 13. generációs Intel Core processzorokkal még lenyűgözőbb teljesítményt nyújtanak a sokoldalúság és a termelékenység fokozása érdekében. Emellett a frissített Yoga 6 (13", 8) laptop a legújabb AMD Ryzen™ 7000 sorozatú processzorokkal és továbbfejlesztett akkumulátorral frissített teljesítményt nyújt, hogy a hosszabb távoli munkameneteket is kibírja. 

A táblagépek közül a funkciógazdag Lenovo Tab Extreme és a Lenovo Smart Paper digitális jegyzettömb izgalmas funkciókat kínál az iskolai, otthoni vagy bárhol máshol történő használatra. A Lenovo Tab Extreme a Lenovo eddigi legnagyobb és legerősebb táblagépe, amely kettős csuklós billentyűzet kialakítással rendelkezik; a mellékelt Lenovo Precision Pen 3 számára pedig egyedi, védő tárolórekeszt alakítottak ki az állvány fő csuklójában. 

A Lenovo Project Chronos koncepciója (hivatalos neve hamarosan megjelenik) egy új technológia, amely rögzíti a felhasználó mozgását. Ezzel lehetővé teszi, hogy szemüveg vagy viselhető eszközök nélkül is interakcióba lépjen a 3D-s virtuális világokkal, és tevékenységeket végezzen azokban, így a felhasználók minden eddiginél könnyebben léphetnek be a 3D-s renderelésű virtuális környezetekbe.

 

 

Innovatív technológia kis- és középvállalkozások számára egy plusz csavarral

 

A Lenovo bejelentette a ThinkBook Plus sorozat innovatív új modelljét, amely újragondolja a csavarható formavilág örökségét, és kettős, forgatható kijelzővel rendelkezik, amelynek egyik oldalán OLED panel, a másikon pedig színes e-Ink képernyő található. A Lenovo bemutatta legújabb ThinkBook 16p Gen 4 laptopját is, amelyet nagy teljesítményű komponensek hajtanak. Ez a készülék innovatív Lenovo Magic Bay moduláris tartozék-kialakítással rendelkezik, mágneses tűs csatlakozóval, amely lehetővé teszi az opcionálisan mellékelt Lenovo Magic Bay 4K Webcam, Lenovo Magic Bay LTE vagy Lenovo Magic Bay Light tartozékokkal történő egyszerű bővítését.

 

Emellett a Lenovo bemutatta az új ThinkBook 13x Gen 2 vezeték nélküli dokkolót is, amely több vezeték nélküli technológiát kombinálva gyakorlatilag kábelmentes dokkolási és töltési megoldást hoz létre. Végül a Lenovo bemutatta a Tiny mini pc-k legújabb tagját. A ThinkCentre neo 50q egy 1 literes, helytakarékos asztali számítógép, amelyet kifejezetten a kis- és középvállalati ügyfelek számára terveztek.

 

Stílusos és intelligensebb gaming termékek ökoszisztémája 

 

A 2023-as Lenovo Legion termékcsalád harcra kész PC-i, monitorjai és kiegészítői új mércét állítanak fel a PC-játékok terén, amelyek a játékosokat a ranglisták élére juttatják. A 2023-as év újdonsága a Lenovo LA AI chip, a világ első dedikált AI chipje egy gamer laptopban, amelyet a Lenovo Legion Pro 7 és 7i (16", 8) laptopokba és a Lenovo Legion Pro 5 és 5i (16", 8) laptopokba telepítettek. A Lenovo LA AI chip által működtetett Lenovo AI Engine+ egy szoftveres gépi tanulási algoritmust alkalmaz a rendszer teljesítményének optimális beállításához.  

Az asztali számítógépek frontján a Lenovo Legion tornyok új generációja az extrém teljesítmény csúcsán áll, a Lenovo Legion Tower 7i (34L, 8) és a Lenovo Legion Tower 5i (26L, 8) akár 13. generációs Intel Core asztali processzorokkal és NVIDIA GeForce RTX 40 sorozatú GPU-kkal, míg a Lenovo Legion Tower 5 (26L, 8) akár AMD Ryzen 9 processzorral és AMD Radeon RX 7000 sorozatú vagy NVIDIA GeForce RTX 40 sorozatú GPU-kkal rendelkezik. A portfólió kiegészítéseként a Lenovo Legion legújabb monitorai közé tartozik az új 27 hüvelykes Lenovo Legion Y27f-30 FHD és a 27 hüvelykes Lenovo Legion Y27qf-30 QHD kijelző, amelyeket a játékosok és a tartalomkészítők igényeinek megfelelően terveztek. 

 

ThinkPad X1, ThinkPhone, ThinkVision és Lenovo Go a hybrid munkavégzés támogatására 

 

A Lenovo bemutatta legújabb ThinkPad X1 laptopjait. Ezek a készülékek újrahasznosított anyagokat tartalmaznak, valamint a Lenovo Commercial Vantage szoftver frissített változatával futnak, amely az energiahatékonyságot javító beállítások kiemelésére szolgál, míg az új Lenovo View alkalmazás fejlett számítógépes technológiát kínál a jobb minőségű videóképek és az együttműködés, a biztonság és a digitális wellness eszközeivel. A ThinkVision monitorok legújabb termékcsaládját az ultra-fényes ThinkVision P27pz-30 és P32pz-30 mini-LED kijelzők vezetik, amelyeket a ThinkVision új, hibrid munkához tervezett T-sorozatú VOIP monitorai követnek, integrált Microsoft Teams funkcióval, 5MP kamerával, kettős mikrofonnal és hangszórókkal. A Lenovo bemutatta továbbá legújabb, professzionális minőségű 4K ThinkVision P-sorozatú monitorait, valamint az otthoni felhasználók számára az új, ár-érték arányban kedvező Lenovo L-sorozatú monitorokat. A hatékony hibrid ökoszisztémát új kiegészítők teszik teljessé, köztük az egyedülálló Lenovo Go Desk Station, a Lenovo Go 4K Pro webkamera és a Lenovo Professional vezeték nélküli, újratölthető kombinált billentyűzet és egér.

 

A ThinkPad nemrégiben ünnepelt 30. születésnapja alkalmából bemutatkozik a Lenovo ThinkPhone by Motorola, amelyet úgy terveztek, hogy a vállalkozások számára okostelefon-élményt nyújtson, ugyanazzal a megbízható minőséggel és hatékonysággal, amely minden Lenovo Think márkájú készüléken megtalálható. Ez a készülék egy olyan termelékenységi élménycsomaggal - Think 2 Think - érkezik, amely lehetővé teszi az üzleti végfelhasználók számára a ThinkPhone és a ThinkPad közötti zökkenőmentes eszközintegrációt. Annak érdekében, hogy évekig csúcsteljesítményen működjön, a készüléket Snapdragon 8+ Gen 1 mobilplatformmal, nagyobb, 6,6" FHD+ kijelzővel és 68 W-os TurboPower univerzális töltővel látták el, amely a telefon és a számítógép töltésére is képes. 

 

Teljesítményt, sokoldalúságot és kényelmet biztosító, újgenerációs funkciókat kínáló fogyasztói készülékek

 

A Lenovo legújabb generációs fogyasztói készülékei tele vannak kiemelkedő funkciókkal és fejlesztésekkel, amelyek célja, hogy hogy a felhasználók könnyebben megéljék szenvedélyeiket és elérjék mindennapi céljaikat. Az öt új, teljesítménynövelő és hordozható IdeaPad laptop (IdeaPad Pro 5i, IdeaPad Pro 5 Gen 8, IdeaPad Slim 5i, IdeaPad Slim 5 és IdeaPad Flex 3i Chromebook), a karcsú és kompakt IdeaCentre Mini (1L, 8) asztali számítógép, egy 9 hüvelykes Lenovo táblagép (Lenovo Tab M9) és a sokoldalú Lenovo 500 USB Type-C Universal Dock, mind olyan helyre és térbe készültek, amelyek megfelelnek a mai fogyasztók on-the-go életmódjának. Legyen szó munkáról, tanulásról, alkotásról, vagy csak a városon kívüli barátokkal való találkozásról, ezek az új termékek gyorsaságot, sokoldalúságot és kényelmet kínálnak, hogy igényeiknek bárhol megfeleljenek.

 

Támogató szolgáltatások és szoftverek

 

A prémium hardveres opciók mellett a Lenovo számos eszköz-egészségügyi, támogatási és védelmi szolgáltatást kínál, amelyek segítenek abban, hogy a termékek a lehető legjobb állapotban és biztonságosabban működjenek, mint például a legújabb felhőalapú biztonsági szoftver, a Lenovo Smart Lock. A ma bemutatott laptopok támogatásának még kényelmesebbé tétele érdekében a Lenovo Premium Care Plus számos szolgáltatását egyetlen megoldásba foglalja. Ez az átfogó szolgáltatás magában foglalja a fejlett hardver- és szoftvertámogatást, a baleseti sérülés elleni védelmet, a kiterjesztett akkumulátor-garanciát, a Lenovo Migration Assistantot és a Lenovo Smart Performance-t - a Lenovo Vantage-ben található öndiagnosztikai rendszerállapot-ellenőrzést. 

 

A Lenovo folytatja a ThinkPad 30. évfordulójának ünneplését a CES 2023-on 

 

A Lenovo folytatja a ThinkPad 30. évfordulójának megünneplését, a CES-en és azon túl is egy virtuális Think On Theateren keresztül. A Think On Theaterben a Next 30-tól, többek között Alice Aedy-től, Marcus Johntól és Bjarke Ingels-től láthatunk tartalmakat. 

Kulcsszavak: Lenovo CES 2023

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05