Szombaton volt a K&H e-kupa FIFA20 verseny

forrás: Prím Online, 2019. október 7. 12:52

Profi kategóriában Molnár „molnargabo” Gábor megvédte címét a K&H e-kupa FIFA20 versenyen, míg az amatőr kategória győztese Horváth Darius lett. A több mint 300 000 forint összdíjazású verseny helyszíne az újonnan megnyitott MTK Budapest Esport Aréna, ahol most először rendeztek e-sport bajnokságot.

Szombaton lezajlott a K&H e-kupa FIFA20 1v1 bajnokság, a FIFA 20 első hivatalos hazai versenye, ami egyúttal az első hivatalos verseny volt az újonnan átadott MTK Budapest Esport Arénában. A több mint 8 órán át tartó megmérettetésen 91 amatőr versenyző mérte össze tudását. A közülük továbbjutó legjobb négy játékos amellett, hogy a 100 000 forintos fődíjért harcba szállt, a négy meghívott profi e-sportolóval – Molnár „molnargabo” Gáborral (DVSC), Szirtesi „Gabinho” Gáborral (Ajax Amsterdam), Novák „gogetinho” Dániellel (FTC) és Majorosi „chris_maj” Krisztiánnal (MTK) – is megküzdhetett. A K&H e-kupa FIFA20 bajnokság helyszínén a nézők és a szurkolók is kipróbálhatták a játék új verzióját.

 

A K&H a sportnak ezen a területén is szeretne példát mutatni az elhivatottság, az eltökéltség és a kiváló teljesítmény támogatásával, és már a kezdetektől felkarolni az e-sportban kibontakozni vágyó hazai tehetségeket. Az e-sportra mint a jövő sportjára tekintünk, a mai küzdelem pedig ismét megmutatta, hogy az igazán kiváló teljesítményhez a szellemi és fizikai erőnlétre egyaránt szükség van.

 

amatőr győztesek

profi győztesek

 

A Playstation4 platformon 1v1 Friendly módban játszott kiesés küzdelem eredménye: 

Profi kategória

1. helyezett: Molnár „molnargabo” Gábor – 100 000 Ft értékű ajándékkártya

2. helyezett: Brandt Raymund – 50 000 Ft értékű ajándékkártya

3. helyezett: Szirtesi „Gabinho” Gábor – gamer ajándékcsomag

Amatőr kategória

1. helyezett: Horváth Darius – 100 000 Ft értékű ajándékkártya

2. helyezett: Balogh Attila – 50 000 Ft értékű ajándékkártya

3. helyezett: Kleine Péter – gamer ajándékcsomag

 

Molnár "molnargabo" Gábor (DVSC)

Hazánk egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező FIFA játékosa, a tavalyi K&H e-kupa FIFA19 bajnoka, de a Global Series döntőjének részvételéért is harcba szállt. Nyert már itthon PlayIT-et és több magyar versenyt. 

 

Horváth Darius

A fiatal tehetség nem először villogtatja meg tudását, a tavalyi K&H e-kupa FIFA19 versenyen is csak a legjobbak között esett ki. Idén az amatőrök között már megállíthatatlan volt, ráadásul úgy nyerte meg a bajnokságot, hogy az utolsó három mérkőzésén hosszabbítás volt. Bár a profik között az MTK játékosa, Majorosi Krisztián egy nagyon szoros 1-0-s győzelemmel ejtette ki, erre a fiúra érdemes figyelni a jövőben.

 

Kulcsszavak: e-sport

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkezett a Huawei első 5G-s okostelefonja

Már Magyarországon is elérhető a Huawei legújabb okostelefonja. A gyártó dupla chipkészlettel szerelte fel a Mate 20 X (5G)-t: a készülék a Huawei 7 nm-es Kirin 980-as lapkája mellett megkapta az ötödik generációs hálózati teljesítményért felelős többmódú Balong 5000-et is. 

2019. október 18. 04:58

Az új Epson SureColor nyomtatók kivételes minőséget és sokoldalúságot biztosítanak

Az Epson bemutatja első, 12 színkomponenst használó nagy formátumú nyomtatóit, amelyek minden eddiginél szélesebb színteret biztosítanak 99%-os Pantone-lefedettséggel*. 

2019. október 17. 18:33

Idén is elindult a Digitális Esély pályázat!

„Digitális Esély 2019” címmel immáron hatodik alkalommal hirdeti meg közös pályázatát a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) és az SAP – jelentette be Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója, és Vágujhelyi Ferenc, az NHIT elnöke az Infotér konferencián. A pályázat célja hátrányos helyzetű gyermekek, fiatalok infokommunikációs felzárkózásának és digitális oktatásának támogatása.

2019. október 17. 16:42

Hosszabbít ‘Az Év Honlapja’ pályázat

Meghosszabbított határidővel lehet még jelentkezni hazánk legrangosabb online marketing pályázatára, ‘Az Év Honlapjára’. A legjobb honlapokat, applikációkat, rendezvény oldalakat, influencer kampányokat, digitális marketing- és technológiai megoldásokat 26 kategóriában várja a szakmai zsűri, november 6-án éjfélig. Itt a legjobb lehetőség, hogy megmérettesd a digitális marketinged!

2019. október 17. 15:18

SUSE CaaS Platform 4: a felügyelő, akire bátran rábízhatja konténereit

Már elérhető a SUSE CaaS Platform 4, a SUSE konténerfelügyeleti platformjának legfrissebb kiadása. A megoldás egyszerűsíti a legszélesebb körben használt konténerfelügyeleti megoldás, a Kubernetes használatát, ezáltal lehetővé teszi a fejlesztő és DevOps csapatok számára a konténeralapú szolgáltatások bevezetését és üzemeltetését mind a helyszínen, mind pedig hibrid vagy többfelhős környezetben. 

2019. október 17. 13:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás