Telenor online teszt a Biztonságos Internet Napján

Kütyü Magazin, 2019. február 5. 19:36

Hová fordulhatnak az online bántalmazás áldozatai?  Van-e olyan eset, amikor nem szükséges a szereplőktől engedélyt kérni fotó vagy videó készítéséhez? Ilyen és ezekhez hasonló kérdéseken keresztül bárki próbára teheti internethasználati ismereteit azzal az online teszttel, amelyet a Telenor tett mindenki számára elérhetővé a Biztonságos Internet Nap alkalmából.  A tizenévesek pedig a „ChatStory – a te sztorid” chatbot alkalmazásban játékos módon tudhatnak meg többet a témáról.

A Telenor pár perc alatt kitölthető online nethasználati öntesztjével (http://bit.ly/Telenor_SafeNet_Quiz) korosztálytól függetlenül bárki letesztelheti saját tudását több, a tudatos internethasználat körébe tartozó témában, például, hogy mennyire okosan vigyáz az adataidra, vagy hogyan kezeli a rá leselkedő online veszélyeket.

 

A Telenor e témában a 13 év feletti korosztálynak a Messenger alkalmazás keresőjéből „ChatStory – a te sztorid” néven előhívható chatbotot is ajánlja, amely szórakoztató keretek között, egy online ismerkedés és párkapcsolat szituációján keresztül vezeti rá a játékosokat arra, hogy az online térben milyen potenciális veszélyek leselkednek rájuk, és tudatosít többek között a digitális lábnyom vagy a személyes adatok kezelése témájában. A chatbotban a történet alakulását a játékosok maguk határozzák meg saját döntéseik által. 

 

 

A Telenor Magyarország fontos célkitűzése, hogy korszerű technológiái révén segítse a digitális oktatás terjedését, és kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a gyerekek körében terjessze a biztonságos internethasználattal kapcsolatos ismereteket. A témában indított kezdeményezéseivel 2018-ban országszerte összesen több mint 13 ezer fiatalt ért el.

 

A Telenor iskolásoknak szóló, a szolgáltató önkéntes munkatársai bevonásával zajló biztonságos nethasználati képzését tavaly is az ország több iskolájába vitte el, többek között a Digitális Témahét programsorozat keretében, amelyen digitális oktatási programja, a Hipersuli révén vett részt. A vállalat önkéntesei szerepet vállaltak a Momentán Társulattal és a TanárBlog szakembereivel közös interaktív programban is, amely improvizációs színházi elemeket és játékos feladatokat tartalmazó foglalkozásokon keresztül hívja fel a középiskolások figyelmét a tudatos nethasználatra. Emellett a Telenor-munkatársak rendszeresen tartottak tudatosító foglalkozást saját gyermekeik osztályában is a Hipersuli TudatosNet tananyagait felhasználva – amelyet online bárki elérhet a www.hipersuli.hu-n a „TudatosNet Belépés” menü alatt, ingyenes és gyors regisztráció után. 

 

A Telenor tudatos nethasználati foglalkozásaival emellett jelen van a MOBIDIK - Mobil Digitális Iskola programban is, ahol iskolások szakértők közreműködésével beszélgethetnek az oktatóteremként funkcionáló konténer osztályteremben.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagyszínpadon a Love Revolution

A Sziget két éve hirdette meg a "Love Revolution" kampányt, zászlajára tűzve a fenntarthatóság fontosságát, az emberi jogokat, elitélve a háborút és a fegyverkezést, szót emelve a bőrszín, vallás, vagy akár nemi identitás miatti kirekesztés ellen. Kádár Tamás főszervező elmondta, „A Sziget történetében idén először úgy szeretnénk felhívni a figyelmet a Love Revolution legfontosabb ügyeire, és ezzel a fesztivál értékrendjére, hogy a szó valódi értelmében vett "influenszereket” hívtunk meg, akik a Nagyszínpadon fejtik ki véleményüket a saját témáikban.”

2019. július 23. 17:34

Új mesterségesintelligencia-központot nyit a Bosch

A Bosch bővíti tevékenységét a mesterségesintelligencia-kutatásának terén: a technológiák és szolgáltatások szállítója Tübingenben, a német Cyber Valley régiójában megközelítőleg 35 millió eurót fog befektetni az új „Bosch AI Campus” létrehozásába. 

2019. július 23. 15:57

Még lehet jelentkezni az Év Informatikai vezetője pályázatra

A Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) 2019-ben is kiírta az év CIO-ja pályázatot. Pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet az informatikai vezetők tevékenységének fontosságára, valamint díjjal elismerje az évek során kiemelkedő teljesítményt nyújtó CIO munkáját.

2019. július 23. 14:13

A mesterséges intelligencia segítségével fejlődnek az együttműködő mobil robotok

Az autonóm mobil robotok (AMR-ek) az emberekkel együtt dolgozva hoznak létre magasan termékeny munkakörnyezetet, mely során átveszik az ismétlődő és balesetveszélyes, anyagmozgatással járó feladatokat. A mobil robotokat érintő eladások várhatóan világszerte jelentős mértékben emelkedni fognak az elkövetkező években, a földrajzi régiótól, valamint az iparágtól függetlenül. A folyamatos kutatás és fejlesztés sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az a számos, újonnan kialakított termék, amely egyre gyorsabb ütemben kerül a robotikai piacra. Az AMR-ek evolúciójának következő lépése a mesterséges intelligencia (MI) beépítése, mellyel az okos mobil robotok jóval többre lesznek képesek, mint eddig.

2019. július 23. 11:22

Buddy, chili, házépítés és lépésszámlálók

Létezik olyan IT-cég Magyarországon, ahol 5 százalék alatt van a fluktuáció. Egy olyan iparágban, ahol naponta 5-6 állásajánlatot kapnak a munkatársak és folyamatosan csábítják őket külföldi pozíciókra. Mégis maradnak, a Liferay sikeresen veszi fel a versenyt a nagy, közismert márkákkal, toborzási és megtartási megoldásai példaként állhatnak mások előtt.

2019. július 23. 10:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. 17:06

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26
online sportfogadás