Továbbfejlesztett funkcionalitás a Nikon Z sorozatú fényképezőgépein

forrás: Prím Online, 2020. február 19. 10:39

A Nikon bejelenti a 3.00-s firmware-verzió kiadását a Nikon Z 7 és a Nikon Z 6 teljes képes tükör nélküli fényképezőgépekhez, és az 1.10-es verziót a Z 50 DX formátumú tükör nélküli fényképezőgéphez. Ezek a firmware-frissítések számos fejlesztést kínálnak a meglévő funkciókhoz, így a fényképezőgépek tükör nélküli sorozata még sokoldalúbbá válik.

A Z 7/Z 6 firmware frissítése a 3.00-s verzióra új, Állatérzékelő AF funkcióval bővíti a jelenlegi is Arc-/Szemérzékelő AF funkcionalitást. Az Arc-/Szemérzékelő AF felismeri az emberi arcot és szemet, az Állatérzékelő AF felismeri a kutyák és macskák szemét és arcát a jobb élességállítás érdekében. Az Állatérzékelő AF beállítja az Ön számára az élességet, így a képek kreatív kompozíciójára összpontosíthat. A témakövetés szintén módosult, hogy jobban hasonlítson a Nikon digitális SLR fényképezőgépek 3D követés funkciójához a könnyebb használat érdekében. A frissítés további CFexpress memóriakártya-márkák támogatását is tartalmazza.

 

A Z 50 1.10-es firmware-verziója az önarcképek Videó módban történő rögzítésénél javítja az AF-funkcionalitást. Ez a továbbfejlesztés azon felhasználói igényekre adott válasz, hogy a fényképezőgép a felvett arcokon tartsa az élességet. 

 

A Nikon számára kiemelten fontos, hogy rugalmasan reagáljon a felhasználói felmerülő igényeire, és hogy olyan fényképezési élményt kínáljon, amely továbbra is serkenti a kreativitást.

 

 

 

A firmware-frissítésekkel továbbfejlesztett funkciók

Z 7/Z 6 firmware-verzió 3.00

1. Állatérzékelő AF a kutyák és macskák szemére és/vagy arcára történő automatikus élességállításhoz

Az Állatérzékelő AF az arc- és szemérzékelési funkciót terjeszti ki kutyákra és a macskákra. Több állat arcának vagy szemének észlelése esetén a választógomb vagy az érintésvezérlés segítségével kiválaszthatja, hogy melyik arcra vagy szemre állítson élességet a fényképezőgép. A videofelvétel során az állatok arcai is észlelhetők.

 

2. Fokozott használhatóság a Témakövető AF esetén

Az AF-C módban készített állóképekhez használt témakövetés úgy módosult, hogy a kezelése hasonlóbb legyen a Nikon digitális SLR fényképezőgépek 3D követéséhez. A fényképezőgép követi a témát, amíg a kioldógombot félig lenyomva tartja, vagy amig az AF-ON gombot lenyomva tartja. A könnyebb kezelhetőség érdekében a téma követése akkor ér véget, amikor a felhasználó leveszi az ujját a gombról, és a téma követése előtt kijelölt élességpontot újra aktiválja. Emellett az automatikus AF-mezős kijelzés a témakövetéses kijelzés közötti átváltás hozzárendelhető egy egyéni vezérlőelemhez. Ezek a módosítások javítják a témakövetési kezelhetőséget, és a keresőben történő keresés során egyszerűbbé teszik a téma aktiválását és módosítását.

 

3. CFexpress-memóriakártyák támogatása

A Sony CFexpress memóriakártyák mellett a ProGrade és a Lexar által gyártott B típusú CFexpress kártyákat is támogatja a Z 7/Z 6 3.00-s firmware-verziója.

 

Z 50 firmware-verzió: 1.10

Az önarcképek Videó módban történő felvételének vezérlésmódosítása

Jelenleg, ha az önarcképeket videó módban veszi fel, akkor az élességállítási mód AF-S módban rögzített. A 1.10-es verzióra történő frissítéssel az élességállítási mód AF-F módban lesz rögzítve. Ez a módosítás javítja a kezelhetőséget, mivel így a fényképezőgép a videófelvétel során a felhasználó arcán tartja az élességet.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05