Turbózza fel termelékenységét bárhol – bármikor

forrás: Prím Online, 2021. július 7. 15:50

Az AOC kijelző-specialista az új I1601P modellel bővíti hordozható monitorok portfólióját. A hordozható képernyők akár útközben, akár a munkahelyen, vagy kis otthoni irodában egyszerű megoldást jelentenek az egymonitoros rendszerek többmonitoros megoldássá történő bővítésére. 

A 39,5 cm (15,6 hüvelyk) képátlójú I1601P kompakt, mérete hasonló egy laptop képernyőhöz. Az I1601P Full HD felbontással és IPS panel technológiával rendelkezik, amely gazdag színeket, élességet, valamint széles betekintési szögeket (170/170°) biztosít. Az egykábeles megoldásnak köszönhetően (a kábel a dobozban található) USB-A és USB-C portokon keresztül is csatlakoztatható.

AOC I1601P hordozható monitor:
hozzon létre többmonitoros felállítást hibrid USB csatlakoztatással

 

Akár otthonról, akár irodából dolgozik, egy második képernyő növeli a termelékenységet, mivel gyakorlatilag megduplázza a hasznos képernyőterületet. Sokak számára mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy az egyetlen képernyőn, például egy laptopképernyőn történő munkavégzés akadályozza a munkafolyamatokat, mivel zsúfolt és túlterhelt munkaterületet eredményez.

 

Ez természetesen az út közbeni munkavégzésre is igaz. Azok a felhasználók, akik megszokták, hogy két képernyővel dolgoznak az irodai asztaluknál, útközben, vonaton, repülőn vagy terepen is ugyanezt a termelékenységet igénylik.

 

Az ilyen esetekben az AOC hordozható képernyői nagyszerű életmentő megoldást jelentenek. A hordozható képernyő portfólió számos opcióval rendelkezik; az I1601FWUX például egy hordozható 15,6 hüvelykes képernyőt nyújt USB-C csatlakoztathatósággal, míg az I1659FWUX egy hasonló panelt kínál USB DisplayLink technológiával, amely az USB-A portot használja.

 

A hibrid egykábeles megoldásnak köszönhetően a vadonatúj I1601P mindkét világ legjavát adja. Az USB-C porttal felszerelt laptopokhoz és eszközökhöz az I1601P egyetlen USB-C kábelen keresztül egyszerűen csatlakoztatható. A csatlakozás ellátja árammal a kijelzőt, és az USB DisplayPort Alt üzemmóddal továbbítja a videójelet.

 

Hibrid USB-C és USB-A csatlakoztathatóság az I1601P modellel (kábel mellékelve)

 

Több, mint rugalmas

Bár az USB-C technológia egyre elterjedtebb, a régebbi laptopok és készülékek nem feltétlenül rendelkeznek ezzel a porttal. Ebben az esetben a DisplayLink technológia a videójelet a szokványos USB-A porton keresztül továbbítja, így ez a fejlesztés a régebbi és újabb eszközök egész sorának kínál azonnali termelékenység növekedést. A DisplayLink illesztőprogramok számos operációs rendszerhez letölthetők, többek között Windows, macOS, Android, ChromeOS és Ubuntu operációs rendszerekhez.

AOC I1601P USB-C DisplayLink technológia

 

Az I1601P rugalmassága mind a régi, mind a modern számítógépekhez számos forgatókönyv szerint alkalmazható. Azokban a vállalkozásokban és otthonokban, ahol egyes eszközök USB-C, mások pedig csak USB-A csatlakozóval rendelkeznek, az I1601P biztosítja a képernyő bővíthetőségét. A másodlagos képernyő további óriási előnye, hogy az egyik képernyőn megjeleníthet egy e-mailt vagy egy IM klienst, míg a másikon egy Word-dokumentumot vagy egy táblázatot. Vagy az egyik képernyőn videót nézhet, míg a másikon jegyzetelhet. Csak a képzelete szab határt!

 

Biztonságosan magával viheti bárhová

Az I1601P kialakítása minimalista, szürke alumínium hátlappal és vékony fekete kávával az előlapon. Hordozáskor a mellékelt SmartCase megvédi a képernyőt a karcolásoktól és összecsukható állványként is használható. Mindössze 800 g súlyával elég könnyű ahhoz, hogy egy táskában vagy hátizsákban magával vigye a repülőre és a vonatra, vagy a napi ingázás során használja.

 

AOC I1601P USB-C SmartCase

Az AOC I1601P modellje egy 15,6 hüvelykes 1920 x 1080 felbontású, 60 Hz képfrissítési sebességű és 5 ms GtG válaszidejű IPS panellel rendelkezik. 220 nit fényerősségével és tükröződésmentes bevonatával a legtöbb fényviszony között használható. A potenciálisan káros kék hullámhossz csökkentése érdekében aktiválható a LowBlue technológia. Az I1601P fekvő, vagy álló módban is használható. Az OSD a fizikai gombokon keresztül, valamint az i-Menu szoftveren keresztül is elérhető, ahol az Auto-Pivot funkció is engedélyezhető.

 

Az AOC I1601P modell 2021 augusztustól lesz megvásárolható 239 € ajánlott fogyasztói áron.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már itthon is kapható az LG első OLED paneles monitora

Az LG Magyarországon is megkezdte az elsőként a 2021-es CES kiállítás keretében bemutatott UltraFine OLED Pro kijelzőjének forgalmazását. A 32EP950 típusjelű, 32 hüvelykes 4K monitor elsősorban a kreatív iparágban dolgozók számára jelent ideális megoldást. 

2021. október 17. 16:39

Jobban fogy az asztali PC, mint tavaly ilyenkor

Szokatlan trendeket lehetett megfigyelni az asztali PC-k értékesítésében szeptember első négy hetében, a tanév első heteiben: jelentősen több asztali gép talált  gazdára mind az eMAG-nál, mind az Extreme Digitalnál, mint tavaly ilyenkor, és jelentősen nőtt az Apple-gépek forgalma is.

2021. október 5. 09:57

A Philips bővíti a hulladékcsökkentési szolgáltatás élvonalát

Az MMD, vezető képernyő specialista és a Philips monitors márka licencpartnere bejelenti a következő mérföldkövet a márka fenntartható monitortechnológia felé vezető útján. A Philips monitors együttműködik a Closing the Looppal, a zöld beszerzési szolgáltatások globális szolgáltatójával és a TCO Developmenttel, a világ vezető IT fenntarthatósági tanúsítványa, a TCO Certified mögött álló szervezettel egy kísérleti projektben, amelynek célja a monitorhulladék fenntartható csökkentése. 

2021. október 2. 14:33

Ki, milyen kiegészítő eszközzel szerelje fel a munkakörnyezetét?

Ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk dolgozni és együttműködni a kollégákkal, ma már nem feltétlenül elég egy megbízható laptop. A kényelmünk és az egészségünk szempontjából is fontos, hogy munkaállomásunk megfelelő kiegészítőkkel legyen ellátva. Az ideális informatikai háttér minden munkakörben mást jelent, és ez nem csak feladatkörönként, de személyenként is változhat. A Dell Technologies szakembere megosztja a legfontosabb tanácsokat arra vonatkozóan, hogyan alakíthatunk ki kényelmes, egészséges, és a munkánkat leginkább támogató környezetet.

2021. szeptember 18. 16:46

Hibrid munkarendhez készített monitort a Samsung

A Samsung bemutatja legújabb különleges kijelzőmegoldását, a 24 colos S4 Monitort beépített webkamerával, amelyet a hibrid munkarendben dolgozók számára fejlesztett ki a vállalat. A kamerával, hangszórókkal és mikrofonnal felszerelt monitor egyéb kiegészítők nélkül is ideális megoldást jelent a videohívásokon való részvételre és a munkavégzésre.

2021. szeptember 16. 14:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20