Új, az adatok korának megfelelő, rugalmas NAS-rendszerek

forrás: Prím Online, 2021. október 16. 12:40

A Dell Technologies bejelentette új Dell EMC PowerScale rendszerét, amely a világ legrugalmasabb, bővíthető NAS-megoldása. A legutolsó generációban megtalálható fejlesztések rugalmasabb lehetőségeket kínálnak a felhasználás, a felügyelet és a biztonság terén, amelyek elkerülhetővé teszik a különböző silószerű adattárolást. Segítségükkel a strukturálatlan adatok kezelése hatékonyabbá tehető. 

A PowerScale termékcsalád fejlesztéseivel a vállalatok bármilyen munkafolyamatot könnyebben kezelhetnek, továbbá a kibertámadásokkal szemben is ellenállóbbá válnak. Az alábbi újdonságokat mutatta be a Dell Technologies: 

•  Az új PowerScale hibrid (H700 és H7000) és archív node-ok (A300 és A3000) 75 százalékkal jobb teljesítményt nyújtanak más, hasonló hibrid rendszerekhez képest, és akár kétszer nagyobb teljesítményt biztosítanak a hasonló archív megoldásokhoz viszonyítva. 

•  Az új PowerScale OneFS és DataIQ szoftverfejlesztések javítják a tárhelykezelési, auditálási és teljesítménymonitoring képességeket, ezzel jelentős mértékben leegyszerűsíthetik a fájlok tárolását. 

•  Az API-t használó zsarolóvírusok elleni védelmi képességeket érintő új fejlesztések képesek megvédeni az adatokat a kibertámadásoktól. 

•  A PowerProtect Data Manager szolgáltatással együtt elérhető NAS-védelem egyszerű, modern módon védi a NAS-rendszereket fájlok biztonsági mentésének köszönhetően. Akár háromszor gyorsabb biztonsági mentést és akár kétszer gyorsabb visszaállítást tesz lehetővé.

Megfelel bármilyen munkafolyamatnak

Az új PowerScale hibrid (H700 és H7000) és archív node-okkal (A300 és A3000) teljessé vált az Isilon-termékcsalád frissítése. Ezek az új, erősebb hibrid és archív node-ok több CPU magot és memóriát kínálnak, fejlettebb hálózatkezelési lehetőséget és a node-ok teljes kompatibilitását biztosítják a már létező PowerScale- és Isilon-clusterekkel. Például az A300 és A3000 archív node-ok a korábbi generációkhoz képest gyorsabb CPU-val támogatják az aktív és az archív munkafolyamatokat. A PowerScale portfólióban elérhető adatcsökkentő (deduplikáció és tömörítés) algoritmusok további lehetőségeket biztosítanak, amelyekkel akár 2,2-szeres növekedés érhető el a tárolás hatékonyságában. 

 

Node-frissítéseik mellett a OneFS, a PowerScale alapját képező operációs rendszer új fejlesztései között szerepelnek az írható snapshotok, a gyorsabb frissítések, a HDFS ACL-támogatás, az adatcsökkentés – deduplikációs és tömörítési algoritmusok – javítása és a kis méretű fájlok kezelésében tapasztalható javulás. A DataIQ szoftver legújabb verziója még jobb felhasználói élményt biztosít a nagy méretű clusterek esetében, ezenkívül olyan újításokat tartalmaz, amelyekkel átláthatóbban és könnyebben kezelhető a menedzsment felület.

 

Bármilyen munkafolyamat – az edge-től és az adatközponttól a felhőig – könnyen kezelhető a PowerScale portfólió bővíthető NAS-megoldásaival. Például:   

•  A flashalapú node-ok teljesítménye elérhető akár NVIDIA GPUDirect-támogatással is, így biztosítják azt az extrém teljesítményt, amelyre a modern munkafolyamatok, például a mesterséges intelligencia, gépi tanulás, analitika, genomszekvenálás és EDA (Electronic Design Automation - elektronikus tervezés-automatizálás) esetén szükség van. Tesztek igazolják, hogy 252 GB/s olvasási sebességig lehet skálázni a PowerScale node-ok teljesítményét. És mivel az NVIDIA GPUDirect Storage Partner Ecosystem részét képező PowerScale egyetlen namespace akár 252 node-ig bővíthető.

•  Az archív node-ok a kapacitásnak megfelelően vannak optimalizálva, és kiválóan illeszkednek az archív munkafolyamatokhoz, valamint alkalmas hosszú távú megőrzésre is. 

•  A hibrid node-ok ár/teljesítmény mutatója ideális vegyes munkafolyamatok esetén, például a média és szórakoztatás, egészségügy, analitika és autóipar területén – ahol a SmartPool technológia biztosítja a szükséges teljesítményt.

•  A strukturálatlan adatok felhőalapú tárolási megoldásai a kizárólag felhőalapú, valamint a hibrid környezeteknek kínálnak megfelelő adattárolási platformot és az alkalmazások migrációja nélkül kombinálhatók a felhőszolgáltatók, például az Azure, az AWS és a Google Cloud natív szolgáltatásaival.

 

Rugalmas adatvédelem és dinamikus NAS-védelem  

A strukturálatlan adatok mennyisége exponenciálisan nő, aminek következtében az informatikai környezetek egyre összetettebbé válnak. Emiatt a szervezetek számára folyamatos kihívást jelent, hogy megvédjék az adataikat és NAS-infrastruktúrájukat a zsarolóvírusok támadásaitól és a nem tervezett leállásoktól. A Dell Technologies a Supernával tovább erősíti a PowerScale adatvédelmi megoldását a kibervédelmi bővítmények terén.

 

Világszinten ninden tizenegyedik másodpercben történik egy zsarolóvírusos támadás. A PowerScale-hez készített Superna kibervédelmi és helyreállítási megoldás célja, hogy segítsen a vállalatoknak megelőzni és kivédeni a zsarolóvírusos támadásokat, vagy gyors helyreállítást végezni utánuk. Mostantól a Superna zsarolóvírusok elleni védelmi megoldása a kizárólag felhőalapú környezetekben is elérhetővé válik a Faction által támogatott Multi-Cloud Data Services szolgáltatás részeként. Ezzel a megoldással az ügyfelek a felhőben állíthatják helyre adataikat egy kibertámadás után. Az új Superna AirGap Enterprise továbbfejlesztett automatizálást kínál az Air Gap funkcióhoz. A Superna keresési, helyreállítási és könnyű monitorozási képességeinek új, kiegészítő funkciói tovább bővítik a PowerScale kivételes felügyeleti és ellenőrzési képességeit. 

 

A Dell Technologies bejelentette a gyors fájlszintű helyreállítású Dynamic NAS Protection megoldást, amely a NAS-rendszerek védelmének egyszerű és korszerű módját teszi elérhetővé. A Dell EMC PowerProtect Data Manager szolgáltatással elérhető Dynamic NAS Protection intelligensen és automatikusan skálázódik a teljesítmény igényekhez, miközben védelmet és helyreállítást biztosít minden NAS számára, amely támogatja az NFS-t vagy CIFS-t, beleértve a Dell EMC PowerScale termékcsaládot, valamint a PowerStore és Unity megoldásokat is. Az akár háromszor gyorsabb biztonsági mentést és akár 2-szer gyorsabb helyreállítást biztosító dinamikus NAS-védelem segít a jobb SLA elérésében.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Cégépítés COVID idején: mit hoz 2022 a vállalkozások számára?

Az ünnepek közeledtével az üzleti életben is megkezdődik az évértékelés, illetve a 2022-re kitűzött célok megfogalmazása és a stratégiai tervezés. A hullámzó válsághelyzet és a folytonos bizonytalanság miatt még a legnagyobb piaci szereplők is félve tekintenek a jövőbe, miközben a kis- és középvállalkozások számára gyakran valóban a lét a tét. Költségoptimalizálás, digitális fejlesztések, stabil beszállítói- és ügyfélkör kialakítása – csak néhány feladat, amit most fontosabb megugrani, mint valaha. Melyek lesznek 2022 legégetőbb kihívásai a KKV-k számára és milyen megoldások segíthetnek sikerrel megbirkózni a nehézségekkel? A Brillit.com online üzleti platform szakértői elmondják, mit érdemes átgondolni az évvégi számvetés során.

2021. december 3. 16:22

Ismét nagyszabású beruházásba kezd a Schaeffler Szombathelyen

A Magyarországon 3 gyárat üzemeltető és közel 5000 főt foglalkoztató globális autóipari és ipari beszállító Schaeffler tovább erősíti a hazai telephelyek iránti elkötelezettségét. Kevesebb mint két hónapja adták át a második üzemet, egy tisztán e-mobility gyárat Szombathelyen, máris újabb, több mint 5 milliárd forint értékű beruházást indít a városban a Schaeffler. 

2021. december 3. 11:11

Együttműködés a vasúti kiberbiztonság erősítése érdekében

A Siemens Mobility és a RazorSecure együttműködési megállapodást írt alá annak érdekében, hogy a gördülőállomány üzemeltetőket világszerte megnövelt vasúti kiberbiztonság felügyeleti megoldásokkal lássák el. A növekvő digitalizáció előnyökkel jár, de felveti a kibertámadások elleni megfelelő védelem szükségességét is. 

2021. december 3. 09:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59