Új korszak jön a szerverek hűtésében

forrás: Prím Online, 2020. március 20. 16:30

Hatékonyabb energiagazdálkodást, távoli felügyeletet és jelentős helymegtakarítást tesz lehetővé a Schneider Electric legújabb hűtési megoldása. A mikroadatközpontok hűtésének biztosítására is ideális Uniflair Rack Mounting Cooling beépíthető közvetlenül a rack szekrénybe és integrálható a vállalat EcoStruxure platformjához.

A Schneider Electric most bemutatott Uniflair Rack Mounting Cooling hűtési megoldás kialakítását a végponti számítási kapacitás (edge computing) iránti igény és a mikroadatközpontok növekvő kereslete indokolta. Annak köszönhetően, hogy a 3,5 kW teljesítményű hűtőrendszer beépíthető közvetlenül a szervereket tároló rack szekrénybe, jelentős hely szabadul fel az informatikai infrastruktúra tárolására használt helyiségben, ami rendkívül hasznos lehet edge környezetekben. 

 

A Schneider Electric új megoldása lehetővé teszi, hogy a szerverek hűtésére csak annyi energiát használjunk fel, amennyire valóban szükség van, ezáltal energiamegtakarítást is eredményez, és hozzájárul a költségek csökkentéséhez. Az Uniflair Rack Mounting Cooling integrálható a vállalat EcoStruxure megoldásába, így folyamatosan, teljes körű információ áll rendelkezésre a hűtőmodul teljesítményéről és állapotáról.    

 

A megoldás gyorsan és egyszerűen telepíthető a rack szekrények alsó részében, pontos hőmérsékletszabályozást tesz lehetővé 0,5 és 3,5 kW teljesítmény között, illetve úgy tervezték, hogy minél könnyebben hozzáférhető legyen karbantartás céljából is.

 

Az Uniflair Rack Mounting Cooling optimális a mikroadatközpontok hűtésére, kisebb helyen nyújt nagyobb hűtési kapacitást, egyszerű kezelést és karbantartást kínál. Így ideális az olyan iparágak számára, ahol fontos, hogy a központtól távoli telephelyeken is legyen számítási kapacitás, mint például a kiskereskedelem, a pénzügyi szektor, az egészségügy, a könnyűipar, vagy éppen az oktatás. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09