Új területeken hódít a különleges magyar fejlesztés

forrás: Prím Online, 2020. február 28. 09:22

Disztribútori szerződést kötött a magyarországi székhelyű i4p és az adriai régióban tevékenykedő, szlovén székhelyű REAL security vállalat. A megállapodás értelmében 2020-tól a Real security forgalmazza az i4p termékeit, köztük a piacon egyedülállóan magas szintű biztonságot kínáló Trident HSM-et Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Észak-Macedóniában, Horvátországban, Koszovóban, Montenegróban, Szerbiában és Szlovéniában.

Az i4p kínálatában megtalálható többek között egy Signature Activation Module (SAM) és egy időbélyegző szerver (Timestamping Server) is, a vállalat zászlóshajója azonban a Trident HSM, egy általános célú, rugalmas HSM. Ez a hardverbiztonsági modul fejlett kriptográfiai, biztonsági és kulcs menedzsment képességeket kínál, segítve a vállalatokat abban, hogy nagyobb biztonságot garantáljanak adataik számára, és teljesítsék a biztonságra vonatkozó nemzetközi előírásokat (például GDPR, eIDAS, PSD2). Hatékonyságát és megbízhatóságát egy világszerte elismert nemzetközi biztonsági tanúsítvány, a Common Criteria EAL4+ is igazolja, amely a HSM-re és a SAM-re is vonatkozik. A Trident HSM továbbá megfelel az eIDAS előírásainak is, minősített elektronikus aláírás és QSEAL is létrehozható vele.

 

A Trident HSM ezenfelül az egyedülálló Secure Multi-Party Computation képességének köszönhetően magasabb szintű biztonságot garantál, mint a piacon elérhető hardverbiztonsági modulok. A megoldás ugyanis képes több HSM eszközt egy elosztott klaszterbe szervezni és a kriptográfiai kulcsokat ebben a klaszterben elosztva kezelni. Így önállóan egyetlen eszközön sem azonosíthatók a kulcsadatok, tehát egy eszköz kompromittálódása esetén a megszerezhető információ értéktelen. Ezáltal egyedi kihívásokra is megoldást kínálhat az erős biztonságot igénylő szervezetek körében.

 

„Jelentős mérföldkő ez számunkra, mivel ezzel hivatalosan is ráléptünk az európai terjeszkedés útjára, és a megoldásunk egyszerűen, szélesebb körben hozzáférhetővé válik az adriai régióban. További országok, régiók bekacsolására is előrehaladott tárgyalások vannak folyamatban, hogy 2-3 év alatt az összes európai országban elérhetővé váljon ez a kivételes termék. Büszkék vagyunk rá, hogy egy olyan elismert és komoly szakértelemmel rendelkező disztribútorral dolgozhatunk, mint a REAL security. Fontos lehetőség számunkra, hogy a vállalat tavaszi RISK konferenciáján is bemutathatjuk termékünket a legfontosabb potenciális partnerek és ügyfelek előtt. A további terjeszkedéshez pedig várjuk a hasonló értékeket képvieslő VAD-ok jelentkezését.” – mondta össze Rózsahegyi Zsolt, az i4p ügyvezető igazgatója.

 

„A legfontosabb célkitűzésünk, hogy a legmagasabb szintű termékeket és szolgáltatásokat kínáljuk ügyfeleinknek, ezért tesszük elérhetővé a kiemelkedően erős biztonságot igénylő vagy egyedi, megoldhatatlannak tűnő problémákkal küzdő ügyfeleink számára a Trident HSM-et.” – mondta el Matic Knuplež, a REAL security regionális igazgatója.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Viszonteladói Apple-partner programot indít az Apcom

Apple termékek értékesítését támogató partnerprogramot indít az Apcom. Az Apple támogatásával a hivatalos magyarországi forgalmazó által indított Distribution Partner Program (DPP) keretében a csatlakozó magyarországi, IT és telekommunikációs szektorban érdekelt viszonteladók kedvező feltételekkel szerezhetnek be Apple termékeket a disztribútortól. Emellett a program nélkül eddig számukra nem elérhető, a márka értékesítését segítő marketing és training forrásanyagokhoz is hozzáférést kaphatnak. 

2020. április 1. 19:13

Tömegével váltanak e-aláírásra a vállalatok a járványhelyzet miatt

Megrohamozták a hazai vállalatok az e-aláírással foglalkozó NETLOCK-ot az elmúlt napokban: a járványhelyzet miatt tömegével váltanak ki olyan e-aláíró tanúsítványt, amellyel a dolgozók otthonról is egyszerűen hitelesíthetnek bármilyen dokumentumot elektronikusan egy biztonságos weboldalon keresztül.

2020. április 1. 16:34

Már applikációval is vehetünk 30 napos bérletet a Volánbusz járataira

2020. április 1-től már a 30 napos, teljes árú és kiemelten kedvezményes helyközi bérletek, valamint az országos besorolású távolsági járatok igénybe vételéhez szükséges kiegészítő jegyek is megvásárolhatók a nemrég bevezetett applikáción keresztül.

2020. április 1. 15:17

A távoli menedzsment fontosabb, mint eddig valaha

A koronavírus globális elterjedése rendkívül komoly kihívást jelent minden ország, szervezet és egyén számára. A vis maior helyzet az informatikai vállalkozásokra is nagy hatással volt, a tömeges távmunka ráirányította a figyelmet az iparágra, és a távoli menedzsment megoldására. A Zyxel portfóliójából különösen a Nebula iránt nőtt meg az érdeklődés, mivel az adatbiztonsági és egyszerű csatlakozási funkciók egyszerre teljesülnek benne.

2020. április 1. 12:35

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás