Új Xiaomi AIoT eszközök a nemzetközi piacokon

forrás: Prím Online, 2023. szeptember 27. 15:47

A Xiaomi bemutatta legújabb csúcstechnológiás okoseszközeit, köztük a Xiaomi Watch 2 Pro okosórát és a Xiaomi Smart Band 8 okoskarkötőt. Az új eszközöket úgy tervezték, hogy könnyen összekapcsolhatók legyenek a nemrégiben bemutatott okostelefon-termékcsalád, a Xiaomi 13T készülékeivel. Az új, innovatív termékek az egészségi állapot és a sportteljesítmény folyamatos nyomonkövetésével, változatos kényelmi és hatékonyságnövelő szolgáltatásokkal épülnek be felhasználóik mindennapjaiba.

 

Minden viseléssel egyre okosabb: Xiaomi Watch 2 Pro

 

A Wear OS alapú Xiaomi Watch 2 Pro nemcsak okos és hatékony, hanem stílusos is. A villámsebes működést hosszú üzemidővel és továbbfejlesztett kijelzővel kombinálja. Az okosórát úgy tervezték, hogy megfeleljen az egészséges és sportos életmódot szerető felhasználók igényeinek.

A Xiaomi Watch 2 Pro egyik fő előnye, hogy a Google népszerű alkalmazásait futtatja, így a Google Wallet-et, a Google Térképet és a Google Asszisztenst is, a számos egészségügyi és sporttevékenységet monitorozó funkciója mellett. A Google-el való kollaboráció még több konnektivitásra, az egyedi igényeket jobban kiszolgáló és a mindennapok hatékonyságát tovább növelő funkciók használatára ad lehetőséget, vagyis az okosóra tulajdonosai a korábbi verzióknál is jobb felhasználói élményre számíthatnak.

 

A Xiaomi Watch 2 Pro-t az újgenerációs Snapdragon W5 + Gen 1 hordozható eszközökben használatos platformmal látták el – ez a garancia gyors és kivételesen energiahatékony működésre. Az óra LTE konnektivitással rendelkezik, így probléma nélkül csatlakozik a felhasználók okostelefonjaihoz.

Akik szeretnek rendszeresen sportolni, nagyra értékelik majd a kétsávos GNSS modul nyújtotta pontosságot, amely a gyakorlatok nyomon követésében nyilvánul meg. Több mint 150-féle sporttevékenység követésére van mód: a Xiaomi Watch 2 Pro részletes elemzést és statisztikákat nyújt a sportteljesítményről. Az eszköz az alvás minőségét is elemzi: feltárja milyen fázisok jellemzik az alvással eltöltött órákat, ami segíthet a megfelelő döntéseket meghozni az egészségesebb életmód érdekében. 

 

A Xiaomi Watch 2 Pro stílusos megjelenésű, tartós, rozsdamentes acél burkolatot kapott, a hozzá tartozó óraszíj pedig luxust idéző bőrből, vagy erős fluorgumiból készült. A nagyfelbontású, 1.43"-os AMOLED kijelző pereme forgatható, és egy koronagomb is helyet kapott rajta. A felhasználó ezt forgatva navigálhat a funkciók között, és választhat a több mint 20 előre telepített óralap közül. Az órát a több színben elérhető szíjakkal tehetjük még egyedibbé.

 

Stílusosan sportos: Xiaomi Smart Band 8

 

A Xiaomi Smart Band 8 a Xiaomi legújabb okoskarkötője. Az eszköz több mint 150 sportmódot ismer, vagyis a felhasználójának bőven van miből válogatnia, ha szeretné pontosan nyomon követni a sporttevékenységét. Az okoskarkötő az aktivitásokat valós időben figyeli, miközben különböző statisztikákkal szolgál. A futás szerelmesei a „Pebble” módban egy cipőcsathoz is rögzíthetik az eszközt, így az a részletes futási adatok mellett még a futó testtartásáról is értékes információkat fog nyújtani. 

A Xiaomi Smart Band 8 folyamatosan figyeli az egészségi állapotot leíró adatokat is: méri az egész napos véroxigénszintet, a pulzusszámot, az alvásminőséget, sőt még a női menstruációs ciklust¹ is követi, amit előre is jelez. Ennek a holisztikus megközelítésnek köszönhetően az eszköz használói átfogó képet kapnak az egészségi állapotukról. 

 

Az új okoskarkötő Apollo 4 Blue Lite chipkészletet kapott, ami rendkívül sebesen működteti az eszköz funkcióit. A továbbfejlesztett 190mAh-es akkumulátor akár 16 napon át is képes egyetlen töltéssel üzemben tartani a karkötőt. Az új gyorstöltési funkció révén mindössze egy óra alatt teljesen fel lehet tölteni az eszközt – vagyis kevesebb várakozási idő és több használat jut a Xiaomi Smart Band 8 használóinak. 

 

Az új okoskarkötő 5ATM fokozatú vízállósággal rendelkezik, így a legkülönfélébb körülmények között és tevékenységekre is használható. A 1,62"-os, nagy felbontású AMOLED kijelző alakja egy versenypályára emlékeztet, amit CORNING GG3 üvegborítás és fémbevonatos NCVM keret véd. A készülék arany (Gold) vagy grafitfekete (Graphite Black) színekben kapható.

A Xiaomi Smart Band 8 több mint 200 előtelepített óralappal érkezik, amelyek között játék-tematikájú dizájnok is vannak. A felhasználók ezekkel az eszköz megjelenését a hangulatukhoz és az egyéni stílusukhoz igazíthatják. Az új, gyorsan kioldható szíj többféle változatban érhető el anyag és forma szerint: van bőrből fonott, kockás, kettős szíjból és rozsdamentes acél láncszemekből gyártott változat is. Ez a változatosság a garancia arra, hogy a karkötő mindig az adott alkalomhoz illő külsőt ölt, s akár diszkrét megjelenésű medálként is viselhető társasági összejöveteleken.

  

Árak és elérhetőség:

 

A Xiaomi Watch 2 Pro várhatóan novembertől, a Xiaomi Smart Band 8 pedig várhatóan október elejétől lesz megvásárolható a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül.

A Xiaomi Watch 2 Pro két változatban érkezik:

● e-SIM verzió, mely 129.990 forintos ajánlott fogyasztói ártól lesz megvásárolható

● Bluetooth verzió, mely 109.990 forintos ajánlott fogyasztói ártól lesz megvásárolható

A Xiaomi Smart Band 8 pedig 19.990 forintos ajánlott fogyasztói ártól lesz megvásárolható.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kutatás: az európai válaszadók több mint fele nem jár rendszeresen orvosi vizsgálatokra

Egy nyolc európai országban végzett felmérés* szerint a válaszadók 56 százaléka nem jár rendszeresen orvosi vizsgálatra, annak ellenére, hogy több mint 70 százalékuk küzd legalább egy egészségügyi tünettel. A Huawei és az Ipsos friss kutatása alapján a megkérdezettek többsége nincs tisztában a kulcsfontosságú egészségügyi mutatók – vérnyomás, pulzus vagy vércukorszint – ideális tartományával sem. A kutatás szerint az okosóra-használók pedig sokkal nagyobb valószínűséggel ismerik az alapvető egészségmutatók ideális értékét, és ezeket több mint kétszer annyiszor ellenőrzik, mint azok, akik nem rendelkeznek ilyen eszközzel.

2023. december 4. 18:58

Okosérzékelők az otthon távoli felügyeletéhez és vezérléséhez

Az IKEA három új, VALLHORN, PARASOLL és BADRING névre keresztelt, a vízszivárgás- és mozgásérzékeléshez fejlesztett, megfizethető okosérzékelővel bővíti választékát. Az érzékelőket úgy tervezték, hogy a vásárlók számára nagyobb fokú felügyeleti lehetőséget és kényelmet biztosítsanak azáltal, hogy kapcsolatban maradhatnak az otthonukkal, még akkor is, ha távol vannak.

2023. november 28. 19:07

Rekordmennyiségű innovációs díjat nyert el az LG a közelgő 2024-es CES-en

Technológia és dizájnmegoldásaikért több mint 30 innovációs díjat érdemeltek ki az LG Electronics (LG) legújabb életmód-innovációi a 2024-es CES-en. A háztartási készülékek, a szórakoztatóelektronika és az üzleti megoldások kategóriákban kiosztott díjak között két Best of Innovation, azaz a kiállítás legjobb innovációinak járó díj is szerepel, amelyet az LG OLED televíziói kaptak meg.

2023. november 27. 15:58

Kopogtatnak a jövő okos háztartási gépei

Még messze vagyunk attól, hogy széles körben használjuk az okos háztartási eszközöket, de folyamatosan nő az érdeklődés irántuk. Az okosotthonok térnyerésének az adhat majd löketet a jövőben, ha a háztartási gépeket is teljes mértékben be lehet integrálni a rendszerbe. A legnagyobb áttörést a fejlesztésben egyrészt az energiahatékonysági törekvések, másrészt a készülékek öndiagnosztizálási képessége hozhatják el.

2023. november 27. 14:26

Még masszívabb lett a Casio G-SHOCK legújabb outdoor karórája

A világ egyik legismertebb óramárkája, a Casio vadonatúj karórát dob piacra Magyarországon. Az újdonság a kimagasló ütés- és rázkódás állósággal rendelkező G-Shock márka tagja. „A Mudmaster igazi hívószó azok számára, akik a strapabíró, magas tudásszintet képviselő karórákat keresik természetjáráshoz, hegymászáshoz, vagy egyéb extrémsportokhoz” – emelte ki Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

2023. november 25. 16:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27