Újabb lépést tett a fenntarthatóság felé a Philips

Kütyü Magazin, 2022. január 16. 16:49

Az MMD – a Philips monitors márkalicencpartnere – megszerezte a 9. generációs TCO Certified tanúsítványt számos fenntartható terméke számára. A tanúsítást elsőkként megszerző gyártók egyikeként a Philips monitors rekordszámú (64) tanúsítvánnyal rendelkező kijelzővel rendelkezik azon a napon, amikor a TCO Certified tanúsítás 9. generációját bemutatták a nyilvánosságnak decemberben. Az előző generációkhoz képest a TCO Certified 9. generációja szigorúbb és átfogóbb kritériumokat határoz meg a termék teljes életciklusára vonatkozóan, és lehetővé teszi a kritikus lépések megtételét a fenntartható IT-termékek fejlesztése tekintetében.

 

Sokkal több egy puszta ökocímkénél

Az IT-termékek világelső fenntarthatósági tanúsító szervezeteként a TCO Certified azonosítja a problémákat, és biztosítja, hogy az iparág fenntarthatóbb lépéseket tegyen. A tanúsítvány tartalmazza a naprakész kritériumok átfogó rendszerét, a független ellenőrzést és egy strukturált rendszert a folyamatos javítás érdekében, hogy valódi és tartós változást mozdítson elő. 

 

A fenti Philips monitorok rendelkeznek a TCO Certified Generation 9 tanúsítvánnyal.

 

Szélesebb körű környezeti és társadalmi kritériumok az életciklus során

A TCO Certified 9. generációjának tanúsítványára való jogosultsághoz a termékeknek a legfrissebb tanúsításhoz képest is szigorúbb kritériumoknak kell megfelelniük, különböző kategóriákban, többek között: társadalmi szempontból felelős gyártás, körforgásos gazdaság, nem veszélyes vegyi anyagok, valamint a termék teljesítménye és az energiahatékonyság közötti egyensúly. Független szakértők által több, mint 40 új Fenntarthatósági Teljesítménymutató (Sustainability Performance Indicator, SPI) került összegyűjtésre és ellenőrzésre.

 

A fenntarthatóság tudatosítása egy folyamat a gyártók és a fogyasztók számára egyaránt. Egyrészt a TCO Certified tanúsítvány kiváló mód arra, hogy a márkák felelősen járjanak el a környezettel és a társadalommal szemben. Másrészről nagyobb átláthatóságot kínál a környezetvédelemre tudatosan törekvő fogyasztóknak, azzal hogy lehetőség nyílik TCO Certified címkével ellátott termékek választására.

 

A fenntarthatóság új szintre emelése

A Philips monitors a termék teljes életciklusa során kulcsfontosságú referenciaértékként tartja számon a fenntarthatóságot. A TCO Certified 9. generációs tanúsítványa garantálja, hogy a Philips monitorok gyártása a környezet és a biztonság szem előtt tartásával, felelősen történik, a monitorok pedig egy sor energiatakarékos, innovatív és környezetbarát technológiát tartalmaznak, amelyeket olyan ellátási láncban gyártanak, amelyben a fenntarthatóság és az etikus eljárás prioritást élvez.

 

Például a Philips monitorok két alapvető környezetbarát funkciója a legtöbb termékben megtalálható: A PowerSensor akár 70%-os energiamegtakarítást biztosít azáltal, hogy a felhasználó távolléte esetén csökkenti a monitor fényerejét, míg a LightSensor a képernyő fényerejét a környezeti fénynek megfelelően állítja be. A Philips 242B1G és a Philips 272B1G modellek a világ két leginkább energiahatékony monitorának számítanak, amelyek az energiahatékonyság új szintjét biztosítják a termelékenység veszélyeztetése nélkül.

 

A visszaadás ereje

A Philips monitors aktívan dolgozik egy átlátható és etikus folyamat kialakításán. A tudatosság növelése és a felhasználók energiafogyasztás minimalizálásában illetve fenntartható döntések meghozatalában való támogatása mellett a Philips monitors aktívan hozzájárul az ENSZ számos fenntartható fejlődési céljának megvalósításához is, ahol a legnagyobb hatást érhetik el. 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gamereknek szánja új készülékét az LG

Az LG népszerű tévé-termékcsaládjának legújabb kiadása, a C2-es sorozat az OLED-készülékek közt egyedülálló, 42 colos modellel bővült. Az új készülék kiváló választás lehet a gamerek számára, mivel mérete és funkciói kifejezetten ideálissá teszik konzolos és PC-s játékokhoz. A tévé többek közt például lehetővé teszi a Dolby Vision által támogatott játékot is 4K felbontásban, 120 Hz-en.

2022. május 24. 18:25

Az AOC piacra dobja vadonatúj játékmonitorát

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető, gaming monitorokat* – és IT-tartozékokat forgalmazó márkája – bejelenti a 68,58 cm-es (27 hüvelykes) AGON PRO AG274QZM rendkívül gyors, QHD felbontással és lélegzetelállító MiniLED IPS-panellel rendelkező 240 Hz-es gaming monitort. 576 dimming zónával rendelkező MiniLED háttérvilágításának köszönhetően az AG274QZM gyönyörűen passzol az IPS panel által biztosított markáns és színhű látványhoz. 

2022. május 17. 17:00

Az LG az újra élőben megrendezett ISE kiállításon mutatta be új kijelzőtechnológiáit

Az LG Electronics (LG) két évnyi kihagyás után 2022-ben újra az Integrated Systems Europe (ISE) kiállításon, Barcelonában mutatta be úttörő, üzleti használatra tervezett kijelzőtechnológiáit. A vállalat bemutatott újdonságai — az átlátszó OLED-megoldásoktól a Micro LED kijelzőkön át a LED-es üzleti megjelenítőkig — a digitális képmegjelenítést olyan hasznos üzleti felhasználási lehetőségekkel kombinálják, amelyek segítenek magasabb szintre emelni a pandémia utáni kommunikációt.

2022. május 15. 14:21

Miért jó egy használt monitor irodai felhasználásra?

Egy használt monitor irodai felhasználásra kiválóan alkalmas. Olyan készülékekről van szó, melyek költséghatékony megoldást jelentenek pl. KKV-k számára vagy egyéni vállalkozóknak. Kiválóan alkalmasak hosszú távú felhasználásra. Nézzik is meg, hogy miért!

2022. május 13. 16:02

A Philips monitors innovatív portfóliót mutat be az ISE 2022 kiállításon

A Philips monitors, valamint a Philips Professional Display Solutions örömmel erősíti meg részvételét az idei 2022. május 10-13. között megtartásra kerülő ISE 2022 kiállításon Barcelonában, a világ legnagyobb AV és rendszerintegrációs szakemberek számára rendezett kiállításán. 

2022. május 6. 14:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét a „Megbízható Munkaadók” között az SAP Hungary

2022. május 25. 12:15

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35