Ultrahosszú üzemidővel és sportmóddal jön az új Watch GT 2 széria

forrás: Prím Online, 2019. szeptember 23. 13:33

A Huawei Technologies bemutatta legújabb okosóracsaládját. A Watch GT 2 sorozat modelljei 46mm-es, illetve 42mm-es kivitelben, elődjeiknél gazdagabb funkcionalitással érkeznek. 

A gyártó az okosórákat a Huawei legújabb, Kirin A1 chipjével szerelte fel, amelynek ultra alacsony energiafogyasztása minden eddiginél hosszabb üzemidőt eredményez. A Watch GT 2 sorozat eszközei továbbá több sportmódot biztosítanak: átfogó egészség- és erőnlét ellenőrzési és kezelési képességeinek köszönhetően az amatőr és profi sportolók számára is ideális eszközök a Huawei új okosórái. 

 

Az üzemidő bajnoka

A Watch GT széria előző generációja már bebizonyította, hogy a Huawei a hordozható okoseszközök területén is ügyel az akkumulátor extra hosszú üzemidejére. A Watch GT 2 még ennél is messzebb megy: a gyártó saját Kirin A1 chipkészletének köszönhetően tovább növelte az üzemidőt. A lapka fejlett Bluetooth feldolgozóegységet, erőteljes hangfeldolgozó egységet, ultra alacsony energiafelhasználású alkalmazásprocesszort és külön energiakezelő egységet is tartalmaz a hosszantartó felhasználói élmény biztosítása érdekében. Az okosórákba szerelt Kirin A1 chipkészlet Cortex-M7 processzort használva képes az ultra alacsony energiafogyasztás (10uA/MHz) elérésére, amely jelentős előrelépés az iparági átlaghoz képest. A Watch GT 2 modelljeiben a teljesítmény és az energiahatékonyság tökéletes kombinációja garantálja a zavartalan használatot és a hosszú akkumulátor időtartamot.

 

Mindennapi használat során a Watch GT 2 46mm-es kivitele az intelligens pulzusmérő és a hívásértesítési funkciók folyamatos használatával, heti harminc Bluetooth hívással, fél óra zenehallgatással, kilencven percnyi aktív mozgással és a tudományos alvás mód éjszakai használatával, egy töltéssel akár két hétig is képes folyamatosan működni. Normál használat mellett a Watch GT 2 42mm-es verziója egyheti folyamatos használatot biztosít az eszköz tulajdonosa számára. Mindkét kivitel jelentős üzemidővel rendelkezik „GPS sport” módban is: a 46mm-es verzió 30 órán, a 42mm-es pedig 15 órán keresztül képes ebben a beállításban működni.

 

Látvány határok nélkül

A Watch GT okosórák előző generációjának klasszikus megjelenítését továbbörökítve bár, de továbbfejlesztve azt, a Huawei teljes kijelzős és kávamentes kialakítással látta el a modelleket. A 46mm-es sorozat számlapját drágakő-feldolgozási technikákat felhasználva alakította ki a gyártó. Az All-in-one 3D ívelt üveg és az egyedi kialakítású konkáv pontok felelnek az okosóra számlapjának különleges megjelenéséért. A Watch GT 2 46mm-es sorozatát továbbá egy 1.39 hüvelykes AMOLED HD kijelzővel szerelte fel a Huawei, amely szélesebb színtartománnyal és ultravékony kialakításával az LCD kijelzőknél teljesebb kijelző színt és nagyobb kontrasztot biztosít. 

 

Az okosóra 42mm-es verziója több eljárással kezelt, ívelt számlapja mindössze 9.4 mm vékony, és rendkívül keskeny, divatos fémkeret díszíti.

 

A sport szerelmeseinek

A Huawei Watch GT 2 okosóra 46mm-es modellje képes összekapcsolódni okoseszközökkel, és támogatja a Bluetooth hívásokat. Az eszköz telefonkönyv funkciójának köszönhetően a felhasználó elmentheti kedvenc ismerősei adatait, majd pár másodperc alatt elő is keresheti azokat. A Watch GT 2 nagy tárhellyel rendelkezik, akár 500 mp3 szám tárolására is képes, így edzés közben az óra tulajdonosa könnyedén válogathat a zeneszámai között.

 

Sport módban a Huawei legújabb okosórája 15 különböző mozgásformával kompatibilis: nyolc kültéri sporttal (futás, sétálás, mászás, túrázás, terepfutás, biciklizés, nyíltvízi úszás, triatlon) valamint hét beltérivel (sétálás, futás, biciklizés, úszómedencei úszás, szabadedzés, ellipszistréner, evezőgép), amelyekre az óra körülbelül 190 típusú adatból álló, teljes körű megfigyelést biztosít. Huawei okosóracsaládjának legújabb modelljei hordozható „személyi edzőként” is működnek. A Watch GT 2 lehetővé teszi az edzést megelőző adatelemzést, a mozgás alatti adatrögzítést, és az azt követő professzionális tanácsokat megjelenítését egyaránt.

 

Technológiával az egészségmegőrzésért

A Watch GT 2 a pulzusmérés különböző módjaira képes: figyeli a lassú szívverés és a szívbénulás jeleit. A sport mód használatát kivéve a készülék minden esetben értesíti a felhasználót, ha a pulzusa több mint tíz percre 100 fölé emelkedik, vagy 50 alá esik. A Huawei Sports és Health alkalmazásokban a felhasználók valós időben is megtekinthetik a készülék által mért adatokat.

 

A pulzusmérés mellett további fontos funkció az alvásfigyelés. A Huawei új okosóráinak TruSleep 2.0 funkciója az éjszakai pihenés közben figyeli a valós idejű pulzust, a légzést és a big data segítségével értékeli az alvás minőségét. A gyártó mesterséges intelligencia technológiájának segítségével az okosóra pontosan elemzi az alvási problémákat és javaslatokat tesz a problémák megoldására, emellett személyre szabott alvási szolgáltatásokkal és jelentésekkel is segíti a felhasználót az alvás minőségének javításában.

 

A Watch GT 2 tartalmazza továbbá a Huawei saját fejlesztésű TruRelax technológiáját is, amely segíti a felhasználókat a stressz csökkentésében azáltal, hogy rögzíti a HRV (szívfrekvencia-variabilitás) értéket, és visszajelzést küld a tulajdonosa stressz indexének mértékéről. Ezen felül a Watch GT 2 emlékezteti a felhasználót arra, hogy egy bizonyos mennyiségű, üléssel töltött idő után álljon fel és mozogjon, azonban az óra tulajdonosa ezt a funkciót kikapcsolhatja. Az okoseszköz képes továbbá rögzíteni a naponta megtett lépések, az elégetett kalóriák és az ülő helyzetekből történő felállások számát is. A Watch GT 2 egész nap információkkal látja el a felhasználókat fizikai állapotukról, és segíti tulajdonosát az egészséges életmód és az ehhez szükséges szokások kialakításában. 

 

Hordozható okoseszközei kialakításakor a Huawei a különböző funkciók és elegáns dizájn kialakítása mellett fontosnak tartja, hogy termékeivel segítséget nyújtson a felhasználók egészségmegőrzéséhez. Az okosórák intelligens algoritmusainak használatával a gyártó ipari vezető szerepre tett szert az egészség kezelésének területén.

 

A Huawei Watch GT 2 46mm-es modelljei férfias dizájnnal, bőr- valamint antiallergén szilikon szíjakkal október végén, 79.900 forintos bruttó fogyasztói áron, a 42mm-es verzió nőies, sportos kivitelben november elején, 79.900 forintos bruttó fogyasztói áron, míg a 42 mm-es verzió nőies, elegáns kivitelben december elején 99.900 forintos bruttó fogyasztói áron érkezik a hazai boltok polcaira.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már árulják a Honor új aktivitásmérő karkötőjét

Magyarországra is megérkezett a Honor Band 5 aktivitásmérő karkötő. A készülék akár 14 napig is bírja egy feltöltés mellett, 0,95”-es AMOLED Full Colour érintőképernyője pedig személyre szabható a Honor Clock Face Store-on keresztül.*

2019. október 7. 11:35

3 év garancia az év végéig vásárolt Mio autós kamerákra és navigációkra

Újra akcióban a Mio: az autós kamerák és navigációk vezető gyártója év végéig meghosszabbított garanciát ad több termékére. December 31-ig 2 év helyett 3 év garanciával vásárolhatjuk meg a népszerű Mio menetrögzítő kamerákat és Mio Spirit navigációkat.

2019. szeptember 30. 10:19

Az Everlast bokszmúltja előtt tiszteleg a legújabb G-Shock

Már hazánkban is elérhető a Casio új limitált szériás karórája, amely a legendás bokszmárka, az Everlasttal történő együttműködés révén született meg. A strapabíró óráiról ismert japán óramárka és a sport- és bokszfelszereléseket gyártó cég közös modellje a GBA800EL-4A típusszámot viseli. 

2019. szeptember 27. 16:01

Az új EVOLVEO robotporszívókkal megoldódik a mindennapi takarítás problémája

Két új robotporszívóval jelentkezett az EVOLVEO a mindennapi takarítás megkönnyítésére. A Robotrex H6 és H9 porszívók mindegyike rendelkezik a robotporszívóktól elvárható funkciókkal, sőt a H9 WiFi kapcsolattal is rendelkezik és egy mobilapplikáción keresztül is irányítható. 

2019. szeptember 27. 11:45

Ultrahosszú üzemidővel és sportmóddal jön az új Watch GT 2 széria

A Huawei Technologies bemutatta legújabb okosóracsaládját. A Watch GT 2 sorozat modelljei 46mm-es, illetve 42mm-es kivitelben, elődjeiknél gazdagabb funkcionalitással érkeznek. 

2019. szeptember 23. 13:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás