Virtuálisan rendezték meg a Samsung Fejlesztői Konferenciáját

forrás: Prím Online, 2021. november 7. 17:26

A vállalat történetének első virtuális Samsung Fejlesztői Konferenciáján számos érdekességgel találkozhattak a meghívott felhasználók, fejlesztők és partnerek. A Samsung most bejelentett szolgáltatásai, és a termékeinek legújabb fejlesztései is a felhasználók átalakuló életmódjához leginkább illeszkedő megoldásokhoz járulnak hozzá.

Az eseményen a Samsung felhasználóközpontú innovációi kerültek a középpontba. A vállalat bemutatta, hogyan jelennek meg a portfóliójában a mesterséges intelligencia, az IoT és a biztonsági rendszerek legújabb fejlesztései, és hogyan működnek együtt a Samsung megoldásai a csatlakoztatott élmények korában a felhasználók életének megkönnyítésében.

 

 

„Büszkék vagyunk a kreatív fejlesztői közösséggel való együttműködésünkre és a közös eredményeinkre – mondta el DJ Koh, a Samsung IT és mobilkommunikációs üzletágának vezetője és elnöke. – Az új készülékek és a technológiai megoldások egyre nagyobb hatással vannak az egész társadalmunkra, mi pedig szeretnénk ezekkel világszerte még könnyebbé tenni a felhasználók életét.”

 

Csatlakoztatott élményekre tervezett platformok

A mesterséges intelligenciát, az IoT fejlesztéseket és a biztonsági megoldásokat is magukba foglaló rendszerek hozzájárulnak a felhasználói élményhez, és a fejlesztőknek is lehetőséget kínálnak a kreatív alkalmazások létrehozására. A Samsung éppen ezért továbbfejleszti és megerősíti az olyan alapvető rendszereit, mint például a Bixby, a SmartThings vagy a Knox.

 

A 2021-es Fejlesztői Konferencián a Samsung bejelentette a több mint 300 millió Samsung készülék központi elemét jelentő Bixby legújabb fejlesztéseit. A Bixby az adott eszközön elérhető mesterséges intelligencia és neurális hálózatok segítségével azonnal, a készüléken dolgozza fel az utasításokat. A mesterséges intelligenciának köszönhetően a továbbfejlesztett szolgáltatás akár 35 százalékkal gyorsabb lehet, mint korábban.

 

 

A vállalat bemutatta a fejlesztőknek szánt Bixby Home Platformot, amely intelligens megoldással köti össze a Bixby természetes nyelvek feldolgozására képes elemét a SmartThings szolgáltatással. A platform segítségével a hang alapú utasítások pontosabban végrehajthatók a készülékek állapotát és a különböző egyéb körülményeket is figyelembe véve.

 

A Samsung további fejlesztéseket is bemutatott a SmartThings szolgáltatáson belül, például a platform teljes integrálását a Matter nevű új okosotthon kompatibilitási standardokkal. A Matter segítségével megoldhatóvá válik a különböző fejlesztők termékei közötti átjárhatóság, a kiterjedt partneri hálózatnak köszönhetően pedig az okosotthonok a csatlakoztathatóság új korszakába léphetnek. A SmartThings Hub szoftver is bekerül a Samsung termékkínálatába, így a későbbiekben megtalálható lesz a Samsung Smart TV modelljein és a Family Hub hűtőkön is.

 

A Samsung számára a felhasználók személyes adatainak biztonsága legalább annyira fontos, mint a felhasználói élmény. A vállalat elkötelezett a magas szintű felhasználói élmény biztosítása, valamint a készülékeinek és a szolgáltatásainak biztonságos működtetése mellett. A Samsung Knox, a vállalat különleges biztonsági platformja beépített védelemmel lát el több mint százmillió készüléket. Az adatbiztonságot a Samsung Knox Vault garantálja, amely speciális hardveres elemek, biztonságos processzor és izolált memória, valamint új, integrált szoftverek segítségével védi a különböző felhasználói adatokat. A Samsung hangsúlyozza az együttműködésekhez és a biztonsági fejlesztésekhez elengedhetetlen nyílt innovációs filozófia fontosságát. A vállalat ennek jegyében továbbra is nyílt forráskódú formátumban teszi majd közzé biztonsági elemzéshez használható eszközeit.

 

A Tizennel új szintre lépnek a Samsung Smart TV-k

A Samsung „Képernyő mindenhol, mindenkinek” jövőképével összhangban a vállalat továbbra is olyan újdonságokat fejleszt, amelyek a következő szintre emelik a csatlakoztathatóságot, a funkcionalitást és a szórakoztatást. A Fejlesztői Konferencia során a Samsung különféle módszereket mutatott be, amelyekkel a Samsung TV készülékeken egészen új élmények válhatnak elérhetővé:

  •  A Samsung és a Google együttműködésén alapuló videókommunikáció, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az MI-kompatibilis fókusz- és zoomfunkcióknak köszönhetően még jobb minőségű videóhívásokat indíthassanak tévékészülékeiken.
  •  A Samsung Health a Smart TV készülékeken csatlakoztatható webkamerával képes elemezni a mozgást és valós idejű visszajelzéseket adni edzés közben.
  •  Valósághűbb játék a HDR10+ segítségével, automatikus beállítások az alacsony késleltetéshez és a HDR-kalibrációhoz. 

 

 

A vállalkozások számára a Samsung a későbbiekben elindítja a Tizen for Business szolgáltatást, amely az interaktív iskolai táblákon, a bevásárlóközpontok kioszkjaiban, az éttermekben, valamint a repülőtereken és a metrókon kihelyezett kijelzőkön is elérhető lesz. Az új, online kezelőfelületekkel a vállalkozások távolról végezhetnek valós idejű megfigyelést és vezérlést, és egyetlen érintéssel, könnyedén kezelhetik a beállításokat több eszközön.

 

A Tizen TV Platform Licensing segítségével azok a gyártók, akik olyan prémium TV platformot szeretnének bevezetni, mint a Tizen, ezt gyorsan, minimális költséggel tehetik meg. A Tizen TV-t felhasználhatják termékeik népszerűsítésére, és még több felhasználó számára elérhetővé tehetik a Tizen előnyeit.

 

Innováció a Samsung Galaxy Ökoszisztémában

A Samsung olyan felhasználói élményt nyújt, amely a legtöbb felhasználó igényeinek megfelel, miközben kihozza az eszközökből a maximumot. A legújabb készülékek sokfélesége és egyedi formavilága révén pedig a fejlesztőknek számos lehetőségük nyílik az újítások kipróbálására.

 

Az SDC21 rendezvényen a Samsung bemutatta az új One UI 4-et, a mobileszközökhöz készült felhasználói felületének legújabb verzióját. A One UI 4 új szintre emeli a testreszabhatóság lehetőségeit. A Samsung kiemelkedő adatvédelmi és biztonsági funkciói mellett a felhasználók a személyre szabott jogosultságokkal mindig kézben tarthatják adataikat miközben a Samsung készülékeit használják.

 

 

A Samsung bemutatta a fejlesztőknek a One UI 4 lehetőségeit, különös hangsúlyt helyezve az olyan kihajtható eszközökre, mint a Galaxy Z Fold3 5G és a Z Flip3 5G. A One UI 4-nek köszönhetően a felhasználók olyan funkciókat használhatnak majd, mint a Hajlított mód és a Többablakos mód, amelyekkel különleges, kizárólag a kihajtható kijelzős modellekre jellemző élmények érhetők el. Az SDC21 eseményen a Galaxy Watch olyan fejlesztői eszközeit is bemutatta a Samsung, amelyekkel új alkalmazások hozhatók létre az új ökoszisztémában.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2021 harmadik negyedévében az OPPO Európában 45 százalékos éves növekedést ért el

A Canalys* piackutató adatai szerint 2021 harmadik negyedévében az OPPO növekedés tekintetében minden versenytársat maga mögé utasított a közép- és kelet-európai régióban, az olyan fontos piacokon is mint például Románia (+130% év/év), Törökország +60% (év/év), vagy Lengyelország (+44%/év). Az összességében 45 százalékos éves növekedés rávilágít az OPPO  egyre nagyobb népszerűségére a régióban, illetve hozzájárult ahhoz, hogy a márka megszilárdítsa pozícióját Európa negyedik legnagyobb okostelefon-gyártójaként.

2021. december 8. 12:29

6,5 milliárdos közbeszerzést nyert a Delta Systems

Jelentős értékű, 6,5 milliárd forintos közbeszerzés nyertese lett a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonában álló Delta Systems Kft. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) harmincezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos feltételes közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a cégcsoportot. Az informatikai eszközök nyolc megye köznevelési intézményeiben járulnak hozzá az oktatási szektor digitális felzárkóztatásához. 

2021. december 8. 11:10

Az Eplan bemutatta az eManage új, kibővült funkcionalitású verzióját

Az eManage ingyenes verziója már korábban is lehetővé tette a felhasználók számára az Eplan Platform projektek felhőkörnyezetben történő feltöltését, megosztását és kezelését. Az Eplan most bemutatta a szoftver teljes funkcionalitású verzióját, amely lényegesen több hozzáadott értéket tartalmaz: a felhőben elérhetők a törzsadatok, valamint a kiegészítő dokumentumok, a kapacitást pedig nagyobb teljesítmény növeli. Az OEM-eket, rendszerintegrátorokat, gépgyártókat és üzemeltetőket összekapcsoló alkalmazás középpontjában az együttműködés áll.

2021. december 8. 09:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Egy évtized alatt 260-szorosára nőtt a mobil adatforgalom

2021. december 8. 18:01

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45