XPLORA eSIM okosóra megoldás gyermekeknek

forrás: Prím Online, 2020. november 25. 14:56

Az első út egyedül, mégis szülői felügyelettel és az első önálló lépések a digitális világban – mindezt együtt nyújtja a Telekom kínálatában elérhető XPLORA okosóra. Hanghívás, illetve fogadás, GPS-nyomkövetés egy okostelefonos alkalmazás és egy vagány, kamerás okosóra segítségével, hogy a szülők jogos biztonságigénye ne korlátozza a gyerekeket a világ felfedezésében, valamint az élmények megosztásában.  

Az első alkalom, amikor a gyermekünk egyedül indul(t) az iskolába, az üzletbe vagy a játszótérre – aki szülőként már átélte, mindig emlékezni fog rá; aki még előtte áll, az bizonyára tart tőle, és készül rá. A világ izgalmas, de nem veszélytelen, a technológia azonban képes rá, hogy a kockázatokat csökkentse, és hogy a gyerekeket mindenhová elkísérhesse a szülői figyelem. Az észrevétlen gondoskodás új, digitális eszköze a XPLORA okosóra a Telekomtól. Külsőre érintő kijelzős, trendi karóra, műszaki tartalmát tekintve azonban ennél sokkal több: egyesíti az okosórák, a mobiltelefonok, a navigációs eszközök és a fitneszkarkötők legfontosabb tulajdonságait. 

Az XPLORA beágyazott SIM-kártyájának (eSIM) köszönhetően megbízhatóan, technikai nehézségek nélkül csatlakozik a mobilhálózatra. A telefon-képességekkel rendelkező gyerek okosóra a kapcsolattartásban is segít: az XPLORA X5 Play eSIM hívások indítására és fogadására, hangüzenetek, képek, videók küldésére is alkalmas, ám csak korlátozott körben, a szülő által előre beállított számokra, illetve számokról. Ezzel úgy növeli a gyerek önállóságát – bevezetve őt a digitalizáció első, mobilhasználat előtti szintjére –, és úgy segíti az élmények átélésében, megosztásában, hogy közben a háttérben zajló szülői felügyeletnek hála a biztonság is mindvégig megmarad. Az azonnali segítség funkció pedig a váratlan szituációk megoldását és a vészhelyzetek elhárítását is lehetővé teszi: az SOS-gomb megnyomásával két, előre megadott telefonszámot hív fel. Az óra GPS modulja a navigációs műholdak jeleit fogadja –a szülők egy okostelefonra telepített alkalmazásban a bázisállomás-adatoknak, WiFi hálózatoknak, valamint a műholdjeleknek köszönhetően folyamatosan nyomon tudják követni, hogy hol van, merre jár a gyermekük.  Az XPLORA X5 Play órához ajánlott Gyerekóra 2020 díjcsomaggal, mindez nem csak idehaza, hanem – roaming helyzetben – külföldön is elérhető.

Az alkalmazásban lehetőség van biztonsági zónák beállítására: ha az órát viselő gyerek be- vagy kilép a zónahatáron, a készülék automatikusan üzenetet küld a szülő telefonjára. Az önfeledt játék, kirándulás, sőt a kalandozás sem jelenthet akadályt, mert az óra por- és vízálló. 

 

Az óra akkumulátora akár 36 órán át biztosítja az energiaellátást. Lépésszámlálója az egészség, a sport és a versengés terén ad új impulzusokat a világ felfedezéséhez. Az Iskola mód bekapcsolásával az órára érkező telefonhívások tiltásra kerülnek, nem tereli el a figyelmet a tanóra, vagy az otthoni tanulás közben. 

 

Az XPLORA gyerekóra még nem telefon -de már majdnem az-, használatához eSIM-es mobil előfizetés szükséges. A Telekom kifejezetten ehhez a megoldáshoz fejlesztette ki új Gyerekóra díjcsomagját. A megoldás kedvezményes díja a promóció ideje alatt 3 980 Ft/hó, ami a készülékrészletét és a díjcsomag havi díját is tartalmazza*, ezzel is segítve a szülőket, hogy a távolból is mindig karnyújtásnyira tudhassák azokat, akik a legfontosabbak számukra. 

 

________________ 

* 0 Ft kezdőrészlettel; készülék részlet + Gyerekóra 2020 díjcsomag2 év hűséggel, 22 havi részletfizetéssel. 23 hónaptól 2 490 Ft/hó. A promóciós ajánlat visszavonásig vagy a készlet erejéig érvényes.

Kulcsszavak: Telekom XPLORA okosóra

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megjelent a Genesis Selen 400 vezeték nélküli fejhallgató

A Selen 400 a Genesis legújabb vezeték nélküli Gamer fejhallgatója, ami prémium szintű hanggal és anyagminőséggel, valamint hosszú akkumulátor üzemidővel biztosít zavartalan játékélményt felhasználóinak.

2021. január 20. 19:41

Mindössze 6 grammos a Huawei legújabb okoskarkötője

A Huawei bemutatta legújabb fitnesz kiegészítőjét, a Band 4e Active okoskarkötőt. A pehelykönnyű, csupán 17 grammos – szíj nélkül mindössze 6 grammos – okoseszköz hattengelyes mozgásérzékelőt, valamint OLED érintőkijelzőt kapott, és akár 14 napig is bírja egyetlen töltéssel átlagos használat mellett. Beépített csatjának köszönhetően egy mozdulattal kivehető a szíjból és a cipőre erősíthető, hogy még pontosabban mérje a futást vagy a biciklizést.  Emellett teljes értékű okoseszközként kapcsolódik a telefonunkhoz – Android és IOS rendszerekhez egyaránt – és megjeleníti a legfontosabb értesítéseket.

2021. január 19. 19:23

Itt a Samsung eddigi legerősebb vezeték nélküli fülhallgatója

A Samsung bemutatja újgenerációs fülhallgatóját, a Galaxy Buds Prót. Az új okoseszköz kiemelkedő hangzást, hívásminőséget, intelligens aktív zajszűrést és sokoldalú csatlakoztathatóságot biztosít, mindezt modern és letisztult formában. A Galaxy Buds Pro a vállalat eddigi legfejlettebb vezeték nélküli fülhallgatója, amellyel a felhasználók a legtöbbet hozhatják ki a munkából és a szórakozásból is. 

2021. január 15. 18:11

A Sony új hangszórói újraértelmezik az otthoni zenehallgatást

A Sony bejelentette két legújabb vezeték nélküli hangszórójának érkezését. Az SRS-RA5000 és az SRS-RA3000 készülékek biztosítják a prémium minőségű, harmonikus hangzást otthonainkban. A Sony egyedülálló és speciális hangtechnológiájának köszönhetően a hangszórók képesek akár egész szobát betöltő hangot is létrehozni. A kiegészítők bármely otthonnak tökéletes elemei, hiszen segítségükkel kiváló minőségben élvezhetjük a zenét.

2021. január 15. 13:44

A Razer okosmaszk- és gamerszék-koncepcióterveket mutat be a ces 2021-en

A Razer új technológiai koncepciók fejlesztésén dolgozik a társadalmi távolságtartás alatti biztonságosabb kapcsolattartáshoz, valamint egy immerzív funkciókkal és módosítható kialakítással rendelkező, következő generációs játékállomáshoz.

2021. január 14. 16:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás