Események

Rendezvény neve: Infotér e-Health konferenca
Dátum: 2017. 10. 17. - 2017. 10. 17.
Tartalom: A rendezvény az e-egészségügyet jelenleg legjobban foglalkoztató két téma köré szerveződik. A 2014-2020-as uniós finanszírozási ciklus EFOP konstrukció keretén belül megvalósuló ehealth fejlesztések állásáról és az Egészségügyi Elektronikus Szolgáltatási Tér (EESZT) bevezetéséről tájékozódhat a közönség a projektben dolgozó vezetők beszámolóiból. Másrészről a főváros és Pest megye egészségügyi ellátását több év alatt átalakító Egészséges Budapest Program kórházi informatikai fejlesztéseivel, többek között a smart hospital koncepciójával foglalkozik a rendezvény.

A konferenciát terveink szerint az Egészségügyért Felelős államtitkárság vezetőinek és az EBP miniszteri biztosának előadása nyitja meg, majd az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, Országos Gyógyszerészeti- és Élelmezés-egészségügyi Intézet vezetői tartanak előadást. Az ebéd után az ehealth, EESZT projekt és az Egészséges Budapest Program vezetői és az érintett intézmények szakemberei adják elő informatikát érintő fejlesztési koncepcióikat és tapasztalataikat.
Szervező(k):
Infotér  - Szervező
Web: infoter.eu
Helyszín(ek):
Hotel Füred
Balatonfüred Széchényi u. 20.
Típus: Informatikai / Konferencia / Térítéses
További információk
Jelentkezés: Jelentkezés itt!

Kövess minket a Facebookon!

Szoftver híreink

Rádiós döntések a Médiatanács e heti ülésén

Nyertest hirdetett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz és a Veszprém 90,6 MHz rádiós frekvenciák pályázatain, hiánypótlásokat kért a Sopron 94,1 MHz-re benyújtott pályázati ajánlatok alaki vizsgálata keretében, és véglegesítette a Kecel 99,6 MHz hasznosításra kiírt rádiós frekvencia pályázati felhívását. A testület egy bírságot is kiszabott rádiós műsorrendi eltérések miatt.

600 helyszínen valósult már meg a Digitális Jólét Program Pontok fejlesztése

Az idén februárban elindult országos pályázat eredményeként a Digitális Jólét Program (DJP) Hálózat több mint egyharmadát szerelték fel a mai kor igényeinek megfelelő digitális eszközökkel és wi-fivel. 

Mindenkit meghekkeltek már, csak nem biztos, hogy tud róla

Az IoT-eszközök térnyerésével egyre több lehetőség nyílik a digitális fejlődésre. Ma már gyakorlatilag nincs olyan cég, amely ne használna digitális megoldásokat, mivel az általuk nyújtott sokoldalú funkciók és a szolgáltatott adatok kényelmesebbé, átláthatóbbá, valamint hatékonyabbá teszik a szervezetek működését. 

Egyre többen parkolnak a Simple alkalmazással

Rekord félévét zártak az OTP Mobil fizetési megoldásai. A vállalat Simple by OTP alkalmazása tranzakciószám és volumen tekintetében is duplázott, a mobilfizetéses tranzakciók értéke júniusban már meghaladta az 1 milliárd forintot, de a cég online fizetési megoldása, a SimplePay is két és félszer akkora forgalmat bonyolított, mint 2017 első félévében.

A frekvenciaváltók mobil paraméterezése, az Eaton új drivesConnect alkalmazásával

Az EatonPowerXL frekvenciaváltó portfóliójának vezérlése mostantól mobiltelefonnal is megoldható: Az Eaton új drivesConnect alkalmazás bármelyik okostelefont vagy táblagépet képes ember-gép interfésszé alakítani, ezáltal még könnyebbé teszi a gépgyártók és az üzemeltetők számára a DE1, DC1 és DA1 frekvenciaváltók valamint az új DB1 (cold plate unit) sorozat paraméterezését, vezérlését és felügyeletét. 

cloudappsportal.com