Események

Rendezvény neve: Az MI és mi - mesterséges intelligencia körülöttünk
Dátum: 2017. 11. 23. - 2017. 11. 23.
Tartalom: A mesterséges intelligencia (MI) kutatásának az 1950-es években induló története sokáig nagyra törő, optimista tervekről, majd rendre kudarcokról, esetleg résztémákban elért részsikerekről szólt. Az utóbbi két évtizedben azonban látványos fejlődésnek indult a terület. Az elképesztő online adatmennyiség és gépteljesítmény, a számítási felhő, a gépi tanulás és irdatlan mennyiségű pénz lett az MI mozgatórugója. Az elméleti eredmények után pedig egy ideje már jönnek az alkalmazások is: arcfelismerő algoritmusok és önvezérlő autók, gépi fordítás és robotok. Az MI lassan mindenütt ott lesz a környezetünkben, beépül az életünkbe. Erről a két évtizede tartó intenzív fejlődésről és lehetséges hatásairól lesz szó az előadáson.
Szervező(k):
MTA Atommagkutató Intézet  - Szervező
Tel.: 52/417 266
Kapcsolattartó: Máté Zoltán
Helyszín(ek):
MTA Atommagkutató Intézet
4026 Debrecen Bem tér 18/c
Típus: Informatikai / Konferencia / Ingyenes
További információk
Jelentkezés: Jelentkezés itt!

Kövess minket a Facebookon!

Szoftver híreink

Különdíj az EU Fiatal Tudósok Versenyén

Az Európa Unió által évente szervezett, legjelentősebb és legrangosabb tehetség-kutató és -kiválasztó versenyt, a Fiatal Tudósok Versenyét  melyre a világ 38 országából érkeztek fiatalok  az idén szeptember 14. és 19. között Dublinban rendezték meg, ahol az egyik magyar fiatal - Novák Blanka - megkapta a különdíjat.

A Galaxy A7 Magyarországon október elejétől lesz elérhető

A Samsung Electronics bemutatta a Galaxy A széria legújabb tagját, a Galaxy A7 készüléket. „A Galaxy A7 okostelefonnal egy új, innovatív funkcióval bővül az A széria repertoárja."  – mondta el DJ Koh, a Samsung Electronics elnöke, az IT és mobilkommunikációs üzletág vezérigazgatója. 

Pehelykönnyű Sony-objektív igényes fotósoknak

A Sony bemutatta az egyedülálló full-frame G Master sorozat legújabb tagját, a sokak által már nagyon várt 24mm F1.4 objektívet. Az új FE 24mm F1.4 GM (SEL24F14GM) objektívet úgy tervezték, hogy kategóriájának legjobb teljesítményét nyújtsa bármilyen rekeszbeállítás esetén. A kis méretű és pehelykönnyű lencsében egy φ67 mm átmérőjű szűrő foglal helyet, amelynek mérete 75,4 mm x 92,4 mm, tömege pedig alig éri el a 445 grammot.

 

Gazdasági és etikai kérdések a mesterséges intelligencia kapcsán

Az infokommunikációs technológia látványos fejlődése kapcsán a vezetői döntések utóbbi években tapasztalható komoly kihívásairól, az üzleti életnek és az etikának a jövőre kiható égető kérdéseiről és a lehetséges megoldásokról tartottak ma könyvbemutatóval egybekötött sajtóbeszélgetést a Református Zsinati Hivatal Dísztermében, ahol a szerzők mellett felszólalt dr. Nemes Ferenc, a vezetéstudomány professor emeritusa, az MTA doktora, dr. h.c. Szebik Imre nyugalmazott evangélikus püspök, valamint Reményi Csaba, az Oracle Hungary cégvezetője.  

Magyarországon nyolcszor annyit kell dolgozni a legdrágább IPhonért, mint Svájcban

A Picodi adatelemző csapata górcső alá vette, hogy hány napot kell egy átlagos (KSH adatai alapján, további 41 országhoz viszonyítva) egy orosznak, írne, svájcinak vagy épp magyarnak dolgoznia ahhoz, hogy megvehesse magának az Apple új csodáját. (Az utóbbi kettőt összehasonlítva az - a nem épp meglepő eredmény - jött ki, hogy egy magyarnak többet, majdnem nyolcszor annyit, mint egy svájcinak.)
 

cloudappsportal.com