Események

Rendezvény neve: Az MI és mi - mesterséges intelligencia körülöttünk
Dátum: 2017. 11. 23. - 2017. 11. 23.
Tartalom: A mesterséges intelligencia (MI) kutatásának az 1950-es években induló története sokáig nagyra törő, optimista tervekről, majd rendre kudarcokról, esetleg résztémákban elért részsikerekről szólt. Az utóbbi két évtizedben azonban látványos fejlődésnek indult a terület. Az elképesztő online adatmennyiség és gépteljesítmény, a számítási felhő, a gépi tanulás és irdatlan mennyiségű pénz lett az MI mozgatórugója. Az elméleti eredmények után pedig egy ideje már jönnek az alkalmazások is: arcfelismerő algoritmusok és önvezérlő autók, gépi fordítás és robotok. Az MI lassan mindenütt ott lesz a környezetünkben, beépül az életünkbe. Erről a két évtizede tartó intenzív fejlődésről és lehetséges hatásairól lesz szó az előadáson.
Szervező(k):
MTA Atommagkutató Intézet  - Szervező
Tel.: 52/417 266
Kapcsolattartó: Máté Zoltán
Helyszín(ek):
MTA Atommagkutató Intézet
4026 Debrecen Bem tér 18/c
Típus: Informatikai / Konferencia / Ingyenes
További információk
Jelentkezés: Jelentkezés itt!

Kövess minket a Facebookon!

Szoftver híreink

Megjelentek a 2018-as labdarúgó-világbajnoksághoz kapcsolódó csalások

Az ESET szakemberei nemrégiben felhívták a figyelmet arra, hogy a szurkolók mellett a csalók is készen állnak az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra, és óvatosságra intették a felhasználókat. Az előrejelzéseknek megfelelően sajnos már meg is jelentek a tornához kapcsolódó konkrét átverések, amelyek között a hamis mezek, a fertőzött stream oldalak és a mesés nyereményeket ígérő lottósorsolás is megtalálható.

A hazai e-sport piac helyzete

Egyre nagyobb az érdeklődés Magyarországon a versenyszerűen játszott videojátékok és az e-sport iránt. A magyar e-sport piac mérete 2017-ben meghaladta a 23 milliárd forintot, az e-sporthoz köthető közösséget pedig már több, mint 425 ezer fő alkotja – derül ki az eNET Internetkutató, az Esportmilla – Egymillióan a magyar esportért Egyesület és az Esport1.hu közös kutatásából, amely a hazai e-sportolói szokásokat és a piaci hátteret vizsgálta.

Először díjazott Huawei terméket az EHA

A Huawei csúcstelefonja, a P20 Pro nyerte el idén az EHA (European Hardware Association) legjobb okostelefon („2018 Best Smartphone”) díját. 

Bemutatkoznak a mobil szörnyek – I. rész

Az elmúlt években az okostelefonjaink komoly partnerré léptek elő: mindig és mindenütt velünk vannak. De nemcsak velünk vannak, hanem a legfontosabb eszközünk a dokumentumok, fotók tárolására, használjuk kommunikációs csatornaként és fotókat, videókat készítünk velük. 

Red Bull Air Race élmény a Google segítségével

Páratlan élménnyel gazdagodhatnak a motorsport rajongók: a Google és a Red Bull Air Race elindította a világ első, virtuális valóságra épülő repülési élményét, amely valós adatok segítségével a repülés új dimenzióját hozza el a sport szerelmesei számára. A Google Daydream VR platformján elérhető Red Bull Air Race LIVE VR által a nézők minden eddiginél közelebb kerülhetnek a Red Bull Air Race Világbajnokság száguldó gépeinek versenyéhez – élőben és felvételről egyaránt.

cloudappsportal.com