Események

Rendezvény neve: Az MI és mi - mesterséges intelligencia körülöttünk
Dátum: 2017. 11. 23. - 2017. 11. 23.
Tartalom: A mesterséges intelligencia (MI) kutatásának az 1950-es években induló története sokáig nagyra törő, optimista tervekről, majd rendre kudarcokról, esetleg résztémákban elért részsikerekről szólt. Az utóbbi két évtizedben azonban látványos fejlődésnek indult a terület. Az elképesztő online adatmennyiség és gépteljesítmény, a számítási felhő, a gépi tanulás és irdatlan mennyiségű pénz lett az MI mozgatórugója. Az elméleti eredmények után pedig egy ideje már jönnek az alkalmazások is: arcfelismerő algoritmusok és önvezérlő autók, gépi fordítás és robotok. Az MI lassan mindenütt ott lesz a környezetünkben, beépül az életünkbe. Erről a két évtizede tartó intenzív fejlődésről és lehetséges hatásairól lesz szó az előadáson.
Szervező(k):
MTA Atommagkutató Intézet  - Szervező
Tel.: 52/417 266
Kapcsolattartó: Máté Zoltán
Helyszín(ek):
MTA Atommagkutató Intézet
4026 Debrecen Bem tér 18/c
Típus: Informatikai / Konferencia / Ingyenes
További információk
Jelentkezés: Jelentkezés itt!

Kövess minket a Facebookon!

Szoftver híreink

EY: Minden akadály elhárult az online számlázás rendszere elől

Júliustól élesben is elindul az online számlázás rendszere Magyarországon. A rendelettervezet azonban még mindig nem tekinthető véglegesnek, miközben a számlázó programokat a vártnál komplexebb technikai specifikációnak kell megfeleltetni. 

Felhős, mégis nyílt kilátások

A felhő „felnőtt”, de a használata még mindig okozhat nehézségeket. A fejlődést továbbra is a nyílt forráskód hajtja, és az adatközpontokban a szoftveres vezérlés az új hívószó. A fejlesztőknek pedig a konténerek és a felügyeletet egyszerűsítő megoldások kínálják a választ a kihívásokra. Ez vár ránk 2018-ban a SUSE szakértői szerint.

A megújult GEFCO új ambíciókat tükröz

A GEFCO, az ipari logisztikai szolgáltatások globális szolgáltatója és az autóipari logisztika vezető európai szereplője bemutatta a vállalat megújított arculatát, ezzel együtt új logóját és szlogenjét. 

Karbantartás a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. rendszerén

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. rendszerét érintő tervezett karbantartási munkálatok miatt 2018. február 18-án (vasárnap) 00:00 – 01:30 óra között a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül nem lehet mobilfizetéssel autópálya matricát (e-matrica), illetve használatarányos útdíjat (HU-GO) fizetni.

Huawei és Samsung okostelefonok a Telenor ajánlatában

Online filmnézés, kitűnő minőségű szelfik, szuper videók az Instagramra és a Facebookra... A Telenor legújabb promóciójában népszerű okostelefonokat kínál kedvező áron azoknak, akik szeretnék a Hipernet előnyeit maximálisan kihasználni, ha tartalomfogyasztásról és -rögzítésről van szó. A négy androidos készülék akár 0 forintért elérhető.

cloudappsportal.com