Események

Rendezvény neve: Az MI és mi - mesterséges intelligencia körülöttünk
Dátum: 2017. 11. 23. - 2017. 11. 23.
Tartalom: A mesterséges intelligencia (MI) kutatásának az 1950-es években induló története sokáig nagyra törő, optimista tervekről, majd rendre kudarcokról, esetleg résztémákban elért részsikerekről szólt. Az utóbbi két évtizedben azonban látványos fejlődésnek indult a terület. Az elképesztő online adatmennyiség és gépteljesítmény, a számítási felhő, a gépi tanulás és irdatlan mennyiségű pénz lett az MI mozgatórugója. Az elméleti eredmények után pedig egy ideje már jönnek az alkalmazások is: arcfelismerő algoritmusok és önvezérlő autók, gépi fordítás és robotok. Az MI lassan mindenütt ott lesz a környezetünkben, beépül az életünkbe. Erről a két évtizede tartó intenzív fejlődésről és lehetséges hatásairól lesz szó az előadáson.
Szervező(k):
MTA Atommagkutató Intézet  - Szervező
Tel.: 52/417 266
Kapcsolattartó: Máté Zoltán
Helyszín(ek):
MTA Atommagkutató Intézet
4026 Debrecen Bem tér 18/c
Típus: Informatikai / Konferencia / Ingyenes
További információk
Jelentkezés: Jelentkezés itt!

Kövess minket a Facebookon!

Szoftver híreink

Ne hagyjuk, hogy meghekkeljék a karácsonyt!

A magyar webshopok 427 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak le tavaly, ami a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom több mint 5 százaléka. Idén az interneten elköltött összeg várhatóan tovább emelkedik – elérheti az 500 milliárd forintot is -, amely egyre nagyobb kedvet hoz az internetes támadóknak. A karácsonyi szezonban a készpénzfelvétel sem veszélytelen, és sok hamis webáruház is a pénzünkre pályázik. Sőt, a karácsonyfa alá kerülő slágerajándékok - az okoseszközök is komoly kockázatot hordoznak az adatainkra, de akár a családtagjainkra nézve is.

Egyre nagyobb veszélyben vannak az androidos telefonok

Ebben az évben az új androidos kártevők száma eléri a 3,5 milliót. Mivel az Android a legelterjedtebb mobil operációs rendszer, a vírusok az okostelefonok háromnegyed részét veszélyeztetik.

A PSD2-t bevezetni nem kell félnetek...

A magyarországi bankok felét nem hozzák lázba túlságosan az idén október 31-én elfogadott és jövőre bevezetésre kerülő jogszabályok, a PSD2 és a GDPR, és csupán mintegy 10-15%-uk van lemaradva a felkészülésben – hangzott el múlt héten a Portfolio Banking Technology konferencián. Schannen Frigyes szerint rövidtávon csak a magyarországi bankok 17%-a számít bevételcsökkenésre, ez az adat a közép-európai régióban 56%.

Így csökkentse adatközpontja villanyszámláját

Az Európai Bizottság közel 300 EU-s adatközpontot vizsgáló kutatása szerint az adatközponti szektor összesített áramfogyasztása a globális áramfelhasználás 1,4%-át teszi ki, és ez az érték évente 4,4%-kal nő. 

Ünnepi tévéválasztó tippek a szakértőtől

Több mint tíz éve ezen a napon, azaz november 21-én ünnepeljük a televíziózás világnapját, amely egy 1996-os ENSZ konferencia nyomán született meg. 

cloudappsportal.com