Események

Rendezvény neve: Tanulóközpontú oktatás a tudás évszázadában
Dátum: 2018. 11. 12. - 2018. 11. 12.
Tartalom: Csapó Benő előadásában áttekinti, hogyan lehet az alábbi kérdésekre a tudomány eszközeivel, különböző tudományágak együttműködésével válaszokat keresni.

* Miért járnak gyermekeink iskolába?
* Mennyi ideig tartson a mindenki számára hozzáférhető, szervezett keretek között folyó oktatás?
* Hogyan szolgálhatja az iskola legjobban az egyén és a társadalom érdekeit?

Bemutat néhány újabb eredményt a tanulással, a képességek fejlődésével, a tudás alkalmazásával kapcsolatban, és felvázolja, miként lehet a diákok által természetes könnyedséggel használt technológiai eszközöket az iskolai tanulás megújult céljainak szolgálatába állítani, hogyan lehet a segítségükkel a tanítást, a fejlesztést egyénivé, személyre szólóvá és örömtelivé tenni.
Szervező(k):
MTA  - Szervező
Helyszín(ek):
MTA Székház Díszterem
1051 Budapest Széchényi Istvván tér 9.
Típus: köz- és államig. / Rendezvény / Ingyenes
További információk
Jelentkezés: Jelentkezés itt!

Kövess minket a Facebookon!

Szoftver híreink

Samsung szilárdtest meghajtók akár 4 terabájtos kapacitással

A Samsung új 860 QVO SSD szilárdtest meghajtói akár 4 terabájtos (TB) kapacitással, kiemelkedő sebességgel érkeznek. A vállalat magas adatsűrűségű, 4 bites MLC NAND flash architektúrájára épülő 860 QVO SSD-knek köszönhetően mostantól a több terabájtos kapacitás kedvező áron érhető el szélesebb körben is.

Közeleg a 27. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje

Az Innovációs Nagydíjon kívül, összesen hat innovációs díj kerül átadásra, március 28-án az Országházban, azon társaságok számára, melyek 2019. február 13-ig beadják pályázatukat.

Az Emirates applikációjában az utasok több mint 4000 szórakoztató csatorna kínálatát böngészhetik

Az Emirates új, innovatív funkciót vezetett be okostelefonos alkalmazásában, mely lehetővé teszi az utasoknak, hogy testreszabott lejátszási listákat hozzanak létre már utazásuk előtt, majd szinkronizálják azokat az ülőhelyükkel a fedélzeten. Így az utazások hatékonyabban tervezhetők, és a fedélzeti élmény még teljesebb lehet, miután a gazdag szórakoztató kínálat mostantól bármikor böngészhető.

Egyre több a szabálysértő drónreptetés

Egy év alatt megnégyszereződött a szabálysértő drónreptetésekkel kapcsolatos bejelentések száma. 2018-ban több mint egy tucat repülőgép személyzete jelezte a HungaroControl légiforgalmi irányítóinak, hogy drónt láttak a gépek közelében. A társaság minden alkalommal megtette a szükséges intézkedéseket.

A View20 globális megjelenésével kapcsolna új sebességre a Honor

Minden eddiginél eredményesebb évet zárt a Honor, a globális telefonpiac visszaesése ellenére. Az IDC adatai* szerint 2018 első három negyedévében 3,1%-os csökkenés jellemezte a piacot, a Honor ezzel szemben 27,1%-os növekedést produkált. Mindemellett a folyamatosan növekvő online piaci értékesítés terén vezető pozíciót vívott ki magának a közép és felső kategóriában egyaránt.

cloudappsportal.com