Események

Rendezvény neve: Digitális eszközök, módszertani fejlesztések
Dátum: 2018. 11. 15. - 2018. 11. 15.
Tartalom: A digitális technológia minden életkorban jelen van akár a szórakozás, a mindennapi élet, akár a tudásépítés területét vesszük alapul. Számos olyan fejlesztés látott napvilágot, mely kimondottan a 4–10 éves korosztály számára készült. Az ELTE TÓK Digitális Tanszéke a kezdetektől fogva keresi ezen eszközök alkalmazhatóságának lehetőségeit, azokat a módszertani újításokat, melyek segítségével a digitális eszközökből a gondolkodást ténylegesen fejlesztő környezet építhető.

Az előadásban ezeket az eszközöket mutatják be használat közben, ismertetik azokat a fejlesztéseket, melyek segítségével hatékonyan alkalmazhatók az oktatásban. Emellett két olyan módszertani kézikönyet is bemutatnak, amelyek a karon folyó kutatások eredményeként jelentek meg, és közvetlenül segítik a digitális technológia oktatási alkalmazást kisgyermekkorban.
Szervező(k):
ELTE TÓK  - Szervező
Helyszín(ek):
ELTE TÓK
1126 Budapest Kiss János altábornagy u. 40.
Típus: Informatikai / Konferencia / Térítéses
További információk
Jelentkezés: Jelentkezés itt!

Kövess minket a Facebookon!

Szoftver híreink

Ezt kell tudnunk, ha nem akarjuk, hogy minket is leváltson egy robot

Az elkövetkező 15 évben az amerikai állások közel fele automatizálttá válhat – derül ki egy, az Oxfordi Egyetem kutatói által végzett felmérésből. A munkaerőpiaci elvárások gyors változása miatt egyre fontosabb a „lifelong learning”, azaz az élethosszig tartó tanulás, és az ehhez szükséges készségek elsajátítása. 

Már több mint félmillió jegyet vásároltak a Vonatinfóval

November elejéig több mint félmillió menetjegy kelt el a jegyvásárlási funkcióval is kibővített Vonatinfó mobilalkalmazáson keresztül. Az elektronikus jegyváltás egyre növekvő népszerűsége a gyorsaság és a kényelem mellett a kedvezményeknek is köszönhető; ezáltal csaknem 750 millió forintot takarítottak meg az utasok, ugyanakkor a MÁV-START bevételei is emelkedtek.

Az Xperia XZ3 tulajdonosok már élvezhetik a Sony Networks applikációt

Elindult a Sony Networks applikáció, a Sony Pictures Television közép-európai csatornáinak és a Sony Mobile egyedülálló szórakoztató megoldása. A Sony Xperia XZ3 tulajdonosok számára az applikáció prémium verziója érhető el a Google Play Store-ban, három hónapos korlátlan hozzáféréssel*, ahol háromszázötven óra prémium, és összesen közel ezer óra szórakoztató tartalom várja a felhasználókat.

Minden idők legnagyobb eMAG Black Friday akciója jön

A karácsonyi vásárlási szezont nyitó, hatalmas kedvezményekkel gyorsan a figyelem középpontjába kerülő eseményt hazánkban 2014 óta rendezi meg a legnagyobb látogatottsággal rendelkező hazai webáruház, már első alkalommal egymillió látogató érkezett az oldalra, míg tavaly 2,2 millióan voltak kíváncsiak az év legnagyobb akcióira. Az első évben 1,8 milliárd forintos forgalmat realizált a vállalat Fekete Pénteken, tavaly már 5,6 milliárdot. Idén 6,4 milliárd forintot vár az eMAG egyetlen nap alatt. Ez jól mutatja mind az online vásárlás térnyerését, mind a Black Friday népszerűségének növekedését.

A Columbia Pictures technológiai kiszolgálója lett az OTT-One Nyrt.

Együttműködésre lépett a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett OTT-One és a Columbia Pictures Corporation Limited. A megállapodás értelmében Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, a Lengyel Köztársaságban és Romániában is a magyar informatikai vállalat lesz a technológiai kiszolgálója a Sony Corporation leányvállalata induló „Sony Networks” nevű online videómegtekintő alkalmazásának.

cloudappsportal.com