Események

Rendezvény neve: Digitális eszközök, módszertani fejlesztések
Dátum: 2018. 11. 15. - 2018. 11. 15.
Tartalom: A digitális technológia minden életkorban jelen van akár a szórakozás, a mindennapi élet, akár a tudásépítés területét vesszük alapul. Számos olyan fejlesztés látott napvilágot, mely kimondottan a 4–10 éves korosztály számára készült. Az ELTE TÓK Digitális Tanszéke a kezdetektől fogva keresi ezen eszközök alkalmazhatóságának lehetőségeit, azokat a módszertani újításokat, melyek segítségével a digitális eszközökből a gondolkodást ténylegesen fejlesztő környezet építhető.

Az előadásban ezeket az eszközöket mutatják be használat közben, ismertetik azokat a fejlesztéseket, melyek segítségével hatékonyan alkalmazhatók az oktatásban. Emellett két olyan módszertani kézikönyet is bemutatnak, amelyek a karon folyó kutatások eredményeként jelentek meg, és közvetlenül segítik a digitális technológia oktatási alkalmazást kisgyermekkorban.
Szervező(k):
ELTE TÓK  - Szervező
Helyszín(ek):
ELTE TÓK
1126 Budapest Kiss János altábornagy u. 40.
Típus: Informatikai / Konferencia / Térítéses
További információk
Jelentkezés: Jelentkezés itt!

Kövess minket a Facebookon!

Szoftver híreink

Samsung szilárdtest meghajtók akár 4 terabájtos kapacitással

A Samsung új 860 QVO SSD szilárdtest meghajtói akár 4 terabájtos (TB) kapacitással, kiemelkedő sebességgel érkeznek. A vállalat magas adatsűrűségű, 4 bites MLC NAND flash architektúrájára épülő 860 QVO SSD-knek köszönhetően mostantól a több terabájtos kapacitás kedvező áron érhető el szélesebb körben is.

Közeleg a 27. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje

Az Innovációs Nagydíjon kívül, összesen hat innovációs díj kerül átadásra, március 28-án az Országházban, azon társaságok számára, melyek 2019. február 13-ig beadják pályázatukat.

Az Emirates applikációjában az utasok több mint 4000 szórakoztató csatorna kínálatát böngészhetik

Az Emirates új, innovatív funkciót vezetett be okostelefonos alkalmazásában, mely lehetővé teszi az utasoknak, hogy testreszabott lejátszási listákat hozzanak létre már utazásuk előtt, majd szinkronizálják azokat az ülőhelyükkel a fedélzeten. Így az utazások hatékonyabban tervezhetők, és a fedélzeti élmény még teljesebb lehet, miután a gazdag szórakoztató kínálat mostantól bármikor böngészhető.

Egyre több a szabálysértő drónreptetés

Egy év alatt megnégyszereződött a szabálysértő drónreptetésekkel kapcsolatos bejelentések száma. 2018-ban több mint egy tucat repülőgép személyzete jelezte a HungaroControl légiforgalmi irányítóinak, hogy drónt láttak a gépek közelében. A társaság minden alkalommal megtette a szükséges intézkedéseket.

A View20 globális megjelenésével kapcsolna új sebességre a Honor

Minden eddiginél eredményesebb évet zárt a Honor, a globális telefonpiac visszaesése ellenére. Az IDC adatai* szerint 2018 első három negyedévében 3,1%-os csökkenés jellemezte a piacot, a Honor ezzel szemben 27,1%-os növekedést produkált. Mindemellett a folyamatosan növekvő online piaci értékesítés terén vezető pozíciót vívott ki magának a közép és felső kategóriában egyaránt.

cloudappsportal.com