Események

Rendezvény neve: A közlekedés digitalizációja
Dátum: 2019. 04. 01. - 2019. 04. 01.
Tartalom: A közlekedés digitalizációjaszó
(avagy a kvantitatív ITS ökoszisztéma kialakulása)

Miről lesz szó?

- Vajon az önvezető járművek minden problémáját megoldja-e az 5G ?
- Rábízható-e egy család, egy munkavállaló sorsa egy-egy olyan, nem kötött pályás járműre, melyeket számítógépes algoritmusok vezérelnek és felügyelnek emberi kontroll nélkül ?
- Milyen lesz az átmenet a hagyományos járművek és a önvezető rendszerek együttes működése esetén? Megoldható-e a két rendszer szimbiózisa?
- Hogyan oldható fel az emberek bizalmi deficitje az önvezető rendszerekkel szemben?
- Az automatizált közlekedés élet- és vagyonbiztonsági, valamint jogi kérdései
- Egy kontrollált együttműködésen alapuló, országos horizontális közlekedési rendszer, az ITS (Intelligent Traffic System) ökoszisztéma bevezetésével kapcsolatos feladatok.
Szervező(k):
HTE Szenior szakosztály  - Szervező
Helyszín(ek):
TEB Központ
Budapest Kmety György u. 3. IV.406
Típus: Informatikai / Rendezvény / Ingyenes
További információk
Jelentkezés: Jelentkezés itt!

Kövess minket a Facebookon!

Szoftver híreink

Honor kutatás az AI nyomában

A technológiai ipar gyártási dinamikáját egyre jobban meghatározó két tényező, a mesterséges intelligencia (AI) és az egyre fontosabbá váló formatervezés lehetőséget ad az iparág vezetőinek arra, hogy kísérletezzenek, optimalizálják és fokozzák az agilitást. 

Mio tippek, hogy ne legyél egyedül

Sokak álma a jogosítvány, és meg is tesznek mindent, hogy a rózsaszín plasztik kártya végre az övék legyen. De az igazi kihívások csak ez után jönnek! Kezdő vezetőként, oktató nélkül, egyedül lenni az autóban, a hömpölygő forgalom közepén, egyszerre felemelő és sokkoló érzés. 

Negyedjére díjazta a közeljövő szakembereit az NMHH Médiatudományi Intézete

A média- és hírközlési jog aktuális kérdéseit kutató tehetséges hallgatókat és konzulenseiket díjazta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatudományi Intézete (MTMI) az Országos Tudományos Diákköri Konferenciához (OTDK) kapcsolódó pályázatán. A díjakat Karas Monika, az NMHH elnöke adta át március 21-én az NMHH Ostrom utcai székházában. A beérkező pályázatokban a legnépszerűbb témák egyre inkább az internethez kötődnek.

Egy jó ötlettel most feltuningolhatjuk vállalkozásunkat

A dicsőség mellett most digitális szakmai segítséggel, ingyenes oktatással és 3 millió forint értékű támogatással gazdagodhatnak azok a kisvállalkozások, akik március végéig jelentkeznek a UPC Business által életre hívott Nagy Tuning Show pályázatra. A győzelemhez mindössze egy jó ötletre van szükség.

Miként veszélyeztetheti a digitalizáció a demokráciát?

Szoftveres fenyegetések, választási visszaélések, a biztonsági rendszerek feltörése – avagy milyen kihívásokat állít a digitalizáció a demokratikus politikai rendszerek elé? – tették fel a kérdést az Antall József Tudásközpont által, a közelgő európai parlamenti választások kapcsán szervezett brüsszeli konferencián, ahol szakértők bevonásával elemezték az európai kiberbiztonsági helyzetet. A téma aktualitását mutatja, hogy ez lesz várhatóan az egyik legérdekesebb panelbeszélgetése az idei think.BDPST konferenciának is.

cloudappsportal.com