Események

Rendezvény neve: Generációváltás
Dátum: 2021. 02. 04. - 2021. 02. 04.
Tartalom: Élő videokonferencia

Kiemelt témák

- Generációváltás elhalasztva. Döntési helyzetek alapítóknak és utódjelölteknek a koronavírusjárvány okozta recesszióban.
- A vagyon biztonságba helyezésére a vírusjárvány hívta fel a figyelmet. Összegyűjtöttük a legkapósabb vagyonmegőrzési megoldásokat.
- Az alapító teljes félreállításában vagy a vezetésben maradásában hiszel? Melyik a nyerő?
- A generációváltás előkészítésének mélyinterjúztatásból leszűrt tapasztalatai. Ahogyan a mentorprogram szakértői látják.
- Mit tud átadni az alapító-tulajdonos? A cég fizikai és szellemi vagyonát, vagy/és saját tudását, tapasztalatát, kapcsolatrendszerét is?
- Miben testesül meg a cég sikerét biztonsággal tovább vivő érték?
- Kezd el időben a cégöröklést! Kezd az utód kijelölésénél, és az átadás stratégiájának megtervezésénél!
- Családban marad. Romboló és erősítő tényezők a generációváltáskor?
- Hogyan adjuk át a családtagnak: ajándékba, örökségként, vagyonként vagy tisztséggel együtt járó felelősségként?
- Adj adó- és költségtakarékosan! Figyelj oda!
- Legyen gondunk a társasági szerződésekre, alapítói okiratokra és azok időben módosításaira is!
- Talán most, a nagy világválságban felértékelődött a bizalmi vagyonkezelés intézménye?
- Ha befektető lesz az utódunk! Céget, tevékenységeket, brandet vagy mindent eladunk? Mit tartsunk meg mindenképpen?
- Válságmenedzselésben utolérhetetlenek. Alapítók vallanak a krízishelyzet miatti visszatérésükről.
- Időben rendezd az öröklést! Az öröklés jogi és adózási oldala. Legyünk nagyon körültekintőek!
- Az előd által teremtett értékek megőrzése és az új menedzsmentszemlélet. Hogyan egyeztethető össze a kettő? – Hallgattassék meg az utód!
- Mik a leggyakoribb befektetői és eladói gondok? Befektetőt elűző és az eladókat elriasztó magatartások a gyakorlatban. Kerüld el!
- A családi cégek befektetőképessé válásának feltételei.
- Hogyan kerüljük el a komoly adókockázatokat?
- Jól szervezett, fejlett technológiájú céget könnyebb átvenni és átadni. Alapvető elvárások a szervezettel szemben.
- Családi cégcsoportban vagy szerkezetátalakításban gondolkodjunk? Vagyon csak biztonságban és igazságosan szétosztva igazán vagyon.
- Ki tanítsa, képezze az utódot? A HR-es vagy az alapító?
Szervező(k):
Piac és Profit Konferenciaközpont  - Szervező
Helyszín(ek):
Típus: Üzleti / Konferencia / Térítéses
További információk
Jelentkezés: Jelentkezés itt!

Kövess minket a Facebookon!

Szoftver híreink

Fejlett kijelzős képességekkel erősíti meghatározó szerepét az LG a tévés piacon

Az LG Electronics (LG) az új OLED, QNED Mini LED, valamint NanoCell készülékeivel az eddigi legimpozánsabb prémium kategóriás tévépalettáját mutatja be. A sorozat 48C1 modellje elnyerte a CES legjobb innovációinak járó Best of Innovation díjat, de az online megrendezett eseményen számos további LG televízió is elismerésben részesült. Az LG prémium tévéi idén kívül-belül megújultak: az új OLED képernyő mellett bekerült a kínálatba a Quantum NanoCell színtechnológiát mini LED háttérvilágítással ötvöző, így pontosabb színvisszaadásra és nagyobb kontrasztarányra képes, továbbfejlesztett LCD panelstruktúra — azaz a QNED Mini LED —, továbbá a frissített, mesterséges intelligenciával felvértezett processzor, de megújult a webOS felhasználói felület és a dizájn is.

Több mint 25 millió tévét adott el 2020-ban a Hisense

Zászlóshajó termékét, a lézertévét helyezi előtérbe 2021-ben a kínai Hisense. A vállalat az első online megrendezett CES keretében bejelentette, hogy idén a TriChroma lézertévék széles választékát tervezi piacra dobni. A Hisense tavaly több mint 25 millió eladott készüléket tudhatott magáénak világszerte, amely után ígéretes piaci részesedést prognosztizál 2021-re is és a magyar piacon is számos újdonságot készül bemutatni idén.

Öt egészségügyi fejlesztés, amelyre érdemes figyelni 2021-ben

Az EIT Health minden évben több mint 120 olyan csapatot támogat Európa-szerte, amelyek progresszív eredményeket érnek el az egészségügyi innováció területén Európa fejlődő régióiban, többek között Magyarországon is. Öt olyan innovációt mutatunk most be, amelyek az elkövetkező években nagy hatással lehetnek majd az orvostudomány és az egészségügy jövőjére.

Több mint félmillióval kevesebb gépet kezelt tavaly a HungaroControl

Közel hatvan százalékkal esett vissza a HungaroControl légi navigációs szakemberei által kezelt repülőgépforgalom 2020-ban, a koronavírus-járvány következtében. A jelenleg elérhető optimistább előrejelzések szerint legkorábban három év múlva térhet vissza a hazai légi közlekedés a 2019-es szintre.  

Az LG bemutatja legújabb, továbbfejlesztett Ultra szériás monitorait

Az LG Electronics (LG) tovább erősíti pozícióját a prémium monitorok piacán új, a 2021-es CES kiállításon debütáló Ultra monitoraival. A gamerek, digitális művészek és professzionális felhasználók igényeit szem előtt tartva a legújabb UltraGear, UltraWide és UltraFine szériás kijelzők magas szintű hatékonyságot és szórakozási élményt kínálnak, így otthoni és irodai használatra is tökéletesek.

online sportfogadás