Események

Rendezvény neve: IT szolgáltatások adatvédelmi kérdései
Dátum: 2023. 06. 13. - 2023. 06. 13.
Tartalom: A szeminárium témakörei:

- Alapvető fogalmak; adatkezelő, adatfeldolgozó, közös adatkezelők, online adatok, fiók adatok, automatizált adatkezelés, álnevesítés, anonimizálás
- IT szolgáltató adatvédelmi szerepe és a kapcsolódó feladatai, felelősségei, adatfeldolgozói nyilvántartás
- Közösségi média szolgáltatók, mint adatkezelők és/vagy adatfeldolgozók
- Adatvédelmi szempontok felhőszolgáltatásoknál, Európai Bankhatóság és MNB kiszervezésre vonatkozó ajánlásai adatvédelmi aspektusai, EU Cloud Magatartási Kódex, Európai felhő infrastruktúra-szolgáltatók Magatartási Kódexe (CISPE) dióhéjban
- Egyéb IT szolgáltatások adatvédelmi kérdései (karbantartás, szoftver előfizetés, IT projektek)
- A blockchain technológia adatvédelmi kihívásai
- Mit tartalmazzon az adatfeldolgozói szerződés? Feltételek adatkezelő és adatfeldolgozó szempontjából.
- GDPR szerinti adattovábbítási garanciák harmadik országba történő adat továbbítás
- Al-adatfeldolgozókkal kapcsolatos követelmények
- Beépített és alapértelmezett adatvédelem. Milyen adatvédelmi szempontokat kell figyelembe venni fejlesztéskor, szolgáltatások tervezésénél, kialakításánál?
- Adathordozhatóság, profilalkotás, automatizált döntéshozatal
- Adatvédelmi szempontok beszerzésnél. Az adatfeldolgozók adatvédelmi auditja
- Adatvédelmi incidensekkel kapcsolatos kötelezettségek, incidens kezelési szabályzat
- Érintetti jogok
- Röviden a NIS 1 és NIS 2 Irányelvről
- Mesterséges Intelligencia és adatvédelem
Szervező(k):
IIR Hungary  - Szervező
Helyszín(ek):
n.a./Budapest
Típus: Informatikai / Rendezvény / Térítéses
További információk
Jelentkezés: Jelentkezés itt!

Kövess minket a Facebookon!

Szoftver híreink

Együtt alkot különleges digitális világot az Emirates és az AWS

Az Emirates légitársaság az Amazon Web Services-zel (AWS) együtt indul el egy jövőbemutató, magával ragadó digitális utazásra, hogy az iparágban elsők között teljesen átalakítsa a munkavállalói élményt. 

Magyar cég a leginnovatívabbak között Európában

Akár negyedére rövidíti az ipari gépészeti központok, légtechnikai rendszerek és más összetett épületgépészeti megoldások kivitelezési idejét és gyakorlatilag nullára csökkenti az anyagveszteséget egy nemzetközi díjjal elismert magyar technológia. Az Európa tíz leginnovatívabb építőipari cége közé beválasztott GLT Delta az épületszkennelés, a négydimenziós tervezés és az előregyártás kombinálásával vált pécsi családi vállalkozásból európai referenciákkal rendelkező céggé.

A Continental új gumiabroncsa minden személyautóhoz és SUV-hez alkalmas

A négyévszakos autógumik néhány évvel ezelőtt még csak a kisautók réspiacán számítottak elterjedtnek, azonban ma már elképzelhetetlen nélkülük a gumiabroncspiac: az autósok egyre nagyobb számban használják ezt a típust személyautók és SUV-k esetén egyaránt. A többszörösen díjnyertes elődmodell továbbfejlesztésével a Continental AllSeasonContact 2 néven eddigi legjobb egész évben használható abroncsát vezeti be a piacra, amely minden időjárási helyzetben kiváló vezethetőséget biztosít.

Indul a nyár, felpörög a taxipiac is

Közeleg a nyár, indul a buliszezon, így egyre inkább felpörög a taxik iránti kereslet is. A taxisofőrök tapasztalatai szerint a legnépszerűbb budapesti partihelyszínek továbbra is a Belvárosban találhatók, míg a nyári szezonban a Budapest Park kerül az első helyre.

A mesterséges intelligencia demokratizálja a marketinget

Egy újabb marketing demokratizálódási hullám elején vagyunk. A mesterséges intelligencia (AI) hasonló forradalmi változást idéz elő a marketingben, mint korábban az internet. Hatására olyan mértékben egyszerűsödnek le egyes feladatok, hogy azzal kisvállalkozók tömegei számára válik elérhetővé a marketing – állítja Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, a Marketing Commando vezető tanácsadója.