Események

Rendezvény neve: Business Fest 2024
Dátum: 2024. 06. 13. - 2024. 06. 13.
Tartalom: Ahol az üzleti élet találkozik

A rendezvény színpadjain megvitatják számos szakterület érintésével a változással járó stratégiákat, a valódi jóléti megoldásokat és a hatékony működést. Fókuszban tartják az AI-t, mint a munkaerő begyűrűző szövetségesét.

- Hogyan lehet racionalizálni és növelni a hatékonyságot?
- Milyen stratégia szükséges a megfelelő egyensúlyozáshoz – a munkában és azon kívül?
- A munkahelyi jólét valódi befektetés vagy csak a munkaterhelés optimalizálása?
- Hogyan fejleszd tökélyre a mesterséges intelligencia használatát és érj el vele valódi hatékonyságot?
- Milyen módszerekkel hangolhatod össze a belső és külső kommunikációt?
- Hol tart a fenntartható és etikus cégkultúra?
Szervező(k):
Helyszín(ek):
Millenáris Park
1024 Budapest Lövőház utca 39.
Típus: Informatikai / Rendezvény / Térítéses
További információk
Jelentkezés: Jelentkezés itt!

Kövess minket a Facebookon!

Szoftver híreink

Növényvédelmi drónpilótaképzést indít a Széchenyi-egyetem, az ABZ Drone és a CloudIA

A Széchenyi István Egyetem, az ABZ Drone Kft. és a Cloud for Intelligent Airplace Zrt. (CloudIA) együttműködési megállapodást kötöttek, amelynek keretében növényvédelmi drónpilóta-képzést indítanak, először május végén. Az oktatás az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karon valósul meg, elérhetővé téve a legmagasabb szintű drónképzést a régió szakemberei számára.

Mitől lesz okos a jövő hálózata

A jövőben a megújuló energiaforrások arányát növelnék a legtöbben, 2030-ra pedig a digitalizáció és az energiaellátás zöldülése a legmarkánsabban megmutatkozó igény - derül ki az E.ON Hungária Csoport reprezentatív kutatásából. A vállalatcsoport felkészülve a jövő kihívásaira, az elkövetkező években 1 milliárd eurót tervez költeni áramhálózatának fejlesztésére Magyarországon és folyamatosan keresi és alkalmazza azokat a megújuló energia használatát segítő innovatív eszközöket, amelyek a hálózat stabilitását és rugalmasságát szolgálják.

Megváltás lehetne, a bankok mégis hadilábon állnak a mesterséges intelligenciával

A bankok mindössze 6%-a készített ütemtervet a mesterséges intelligencia tömeges méretű kiaknázására. Míg a banki alkalmazottak tárt karokkal fogadják az MI beépítését, a bankok nehezen integrálják azt.

K&H: Kate tiszta nyereség

Tavasztól a kis- és középvállalkozásokat is segíti Kate, a K&H digitális pénzügyi asszisztense. A mesterséges intelligencia-alapú megoldás egyetlenként az országban hangalapú utasításokat is megért és végrehajt, egyben felveszi a versenyt a legfejlett technológiákkal.   

Nagy a magyar cégek lemaradása a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az országban körülbelül 300 ezer főnyi potenciális munkaerő áll rendelkezésre, bár ez a szám régiónként változó. A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szükség van a kisgyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci reintegrálásának fokozott támogatására.