érdekvédelem kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: érdekvédelem

A Biztonságos Internet Nap idei jelszava: az életed több, mint játék

A Safer Internet Day célja, hogy az Európai Unió Safer Internet Plus program akciótervének keretein belül világszerte ugyanazon a napon hívja fel a figyelmet az interneten leselkedő veszélyekre, így a zaklatásra, a gyermekpornográfiára és egyéb illegális vagy káros jelenségekre és tartalmakra. A szervezők emellett fontosnak tartják azt is, hogy tájékoztassák a gyermekeket, szülőket és pedagógusokat a problémákról és azok lehetséges kezeléséről. A Biztonságos Internet napot az idén február 8-án rendezik meg, több. mint 60 országban, köztük Magyarországon is. 

Kulcsszavak: érdekvédelem gyerek
2011. február 3. 14:30

Bejegyezték a MELT egyesületet

Mint korábban hírül adtuk, megalakult a Magyarországi Elektronikai Társaság (MELT), amelyet néhány nappal ezelőtt, 13021-es sorszám alatt nyilvántartásba vett a Fővárosi Bíróság.

Kulcsszavak: MELT érdekvédelem
2008. július 7. 10:20

Informatikai Felhasználóvédelmi Iroda alakul

Az Inforum keretében május 1-jével Magyarországon megkezdi működését az informatikai eszközöket használók és felhasználók jogait és érdekeit védő iroda.

2004. március 8. 14:42

Internetcenzúra Magyarországon: lesz vagy nem lesz?

Cáfolja Pósvári Sándor, hogy internetcenzúrát tervez a hamarosan megalakuló Magyar Internet és Digitális Média Kamara, melynek ő maga is egyik alapítója. A kamara alapító szabályzatának tervezetében ugyanakkor ez áll: "A kamara szakértői bizottsága útján felügyeleti jogkört gyakorol a médiaszolgáltatói tevékenységet végzők stratégiája és fejlesztési tevékenysége felett, e jogkörében adatot és tájékoztatást kérhet."

2002. november 10. 11:14

Kinek hiányzanak az informatikusok amerikában?

Bill Gates és Andrew Grove júniusban drámai beszédben fordult a kongresszushoz, hogy engedélyezzék több informatikus "importját" az USA-ba. Úgy tűnik azonban, hogy az ideiglenes munkásokra csak a fizetések letöréséhez van sürgős szükség.

2000. szeptember 6. 22:03

Zorán a MIME elnöke

Az internet a megújulás technikája. A magújulás most, a hazai internet exponenciális pályára állása előtti időszakban létfontosságú: most alakulnak azok a szabályok, azok a rendszerek, technikák és praktikák, amelyeket a remélhetően hamarosan "berobbanó" fiatalok tömege mintaként lát maga előtt, amihez internetes stílusát alakítani fogja.

Kulcsszavak: MIME érdekvédelem trend
1999. december 8. 23:43

Internetezők MÁSIK érdekképviselete

A hét végi, MIME-vel kapcsolatos internetes érdek-képviseleti hírünk után ma a MÁSIK-ról is beszámolhatunk. MÁSIK, azaz Matáv Által Sújtott Internetezők Köre néven megalakult a magyar internetezők érdekvédelmi szervezete. Az alapító ügyvivő-elnök első nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy konstruktív, építő jellegű párbeszédre törekszenek a jelenleg legnagyobb vonalszolgáltatóval éppúgy, mint majdani versenytársaival, valamint a kábel- és az internetszolgáltatókkal egyaránt.

1999. december 7. 22:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

Újabb fontos mérföldkövet jelenthet a hazai digitális oktatás megvalósításában, hogy idén ősztől az Európa 2000 Középiskola több mint 100, speciálisan tanuláshoz fejlesztett laptopot von be az oktatásba. A beruházásnak köszönhetően az intézményben olyan, nyugat-európai színvonalú, kooperatív tanulás valósulhat meg, amely kulcsfontosságú a technológiával szimbiózisban élő fiatal generációk számára.

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

 

1999-ben fél tucat technológiai cég létrehozta a Wireless Ethernet Compatibility Alliance (WECA) szervezetet. Ugyanazon évben, szeptember 30-án kereskedelmi forgalomba kerültek az első eszközök, amelyek a 802.11b vezeték nélküli LAN szabvány alapján működtek. Ezzel kezdetét vette a vezeték nélküli hálózatok, másnéven a Wi-Fi korszaka. Az elmúlt két évtizedben a vezeték nélküli hálózatok újabb és újabb generációival találkozhattunk. A Wi-Fi 20. születésnapja alkalmából a Cisco összegyűjtötte a legfontosabb mérföldköveket az elmúlt két évtizedből a Wi-Fi technológia fejlődéséről és a felhasználókra gyakorolt hatásairól.

2019. szeptember 30. 11:26
online sportfogadás