újság kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: újság

Papíron a net hőskora: letölthető az Internet kalauz

1996. februárjában – vagyis a magyarországi internetezés hajnalán - jelent meg az első, és gyakorlatilag egyetlen teljes körű internetes műsorújság, az Internet kalauz, akkor, amikor ahhoz, hogy mit keressünk fel a neten (a havi 5-10 órás csomagok mellett) nélkülözhetetlennek bizonyult egy ilyen itiner. A magazin ma már muzeálisnak számító írásai most felkerültek az Országos Széchenyi Könyvtár elektronikus periodika archívumába.

Kulcsszavak: internet újság média
2016. április 17. 09:16

A nyomtatott média megmentője az intelligens újságolvasás

A Canon egy kerekasztal-beszélgetést szervezett, melynek témája a média jövője volt. A nyomtatott média megmentője, mint kiderült, az intelligens újságnyomtatás lehet, amely révén akár egyénenként, de városonként is egyéni tartalmat kaphatnak az újságolvasók.

2015. június 18. 10:31

Újságként lesz olvasható hétfőtől a Facebook

Február harmadikán, hétfőn debütál a világ legnagyobb közösségi oldalának, a Facebooknak az új olvasó applikációja, a Paper. Az új alkalmazás látványos és praktikus is egyben, de egyelőre csak iPhone-okon lesz elérhető.

2014. február 2. 13:21

Egy kínai milliárdos megvásárolná a The New York Timest

A kínai sajtóban jelent meg a hír, miszerint  megvásárolná a The New York Times című amerikai lapot egy kínai milliárdos, aki pénteken New Yorkba utazik, hogy erről tárgyaljon.

2014. január 2. 12:48

Az Amazon feje felvásárolta a The Washington Postot

Ma jelent meg a hír, miszerint az Amazon vezérigazgatója, Jeff Bezos felvásárolta a The Washington Post újságot és más kapcsolódó kiadványokat.

2013. augusztus 6. 13:57

Végre a vak emberek is olvashatnak újságot

Vannak, akik nyomtatott formában szeretnek újságot olvasni, akiknek külön élvezet, hogy a kezükben tartják kedvenc lapjukat. Mások az interneten keresztül futják át a választott újság híreit, hiszen az internet révén most már szinte minden újság elérhető.

2013. augusztus 2. 17:23

Megérkezett a jövő újságos standja

A Ricoh nyomtatási technológiáját választotta a Meganews Sweden, ami a világ első azonnali nyomtatással működő újságos standját kínáló vállalkozás. A Meganews innovatív szolgáltatása keretében a cím kiválasztása után kinyomtatható és megvásárolható az adott újság.

2013. július 17. 08:52

M - Együtt ad ki nyomtatott magazint a SZIGET, a MEEX és a MOHA

A MOHA (Mindent az Oktatásról Hallgatóknak) magazint kiadó Scholaris és a MEEX Group 2013 áprilisában kötött stratégiai együttműködésével a legnagyobb magyar felsőoktatási magazin és legismertebb egyetemi programszervező csapat egyesíti erőit, és M, MOHA-MEEX magazin néven gondolja újra az összegyetemi kommunikációt.

2013. május 22. 14:45

Honnan tájékozódnak a fiatalok?

Meglepő, hogy az egyre növekvő internet- és okostelefonpenetráció ellenére a fiatalok többsége még mindig a TV-ből szerez tudomást a világban történtekről. Bár a nyomtatott sajtó visszaszorulása egyre nagyobb – még a rádióhallgatás is megelőzi –, az internetnek még nem sikerült felkúsznia az első helyre - derült ki az Ipsos felméréséből.

2013. április 8. 11:33

Az olaszok a napilapot még az újságosnál veszik

A La Repubblica baloldali napilapból fogy a legtöbb az olaszországi újságosstandokon, miközben egyre több olasz olvas interneten újságot.

Kulcsszavak: újság
2012. szeptember 10. 18:20

Világhálós változattal is jelentkezik a Tiszatáj irodalmi folyóirat

A lap szépirodalmi profilját megőrizve a társművészetek felé is nyitó világhálós változattal jelentkezik a 65 éve elindult szegedi Tiszatáj folyóirat a tiszatajonline.hu címen.

Kulcsszavak: média újság
2012. március 6. 08:30

Ajándék digitális újságok egyes Telekom mobil és otthoni előfizetőknek

Háromezer forint értékben válogathatnak a Digitalstand kínálatában szereplő digitális magazinok közül azok a T-Home és T-Mobile ügyfelek, akik november végéig bizonyos okostelefonokat és táblagépeket vásárolnak.

Kulcsszavak: T-mobile-hu újság
2011. augusztus 24. 09:21

Egyre több újság a Digitalstand kínálatában - immár okostelefonokon is

A Heti Válasz kiadói és a Netspring Kft. fejlesztői tudásbázisával létrehozott platformfüggetlen online lapolvasó szolgáltatás - a Digitalstand - vezetői két jelentős előrelépésről számoltak be mai sajtótájékoztatójukon. Az egyik a tartalmi bővülés: a napról napra gazdagabb és immár ötvennél is több digitálisan előfizethető kiadvány közé - a Ringier Kiadóval kötött együttműködés révén - Magyarország három vezető sportmagazinja, a Nemzeti Sport Magazin, a Képes Sport és a Sport & Style is bekerült. A másik: a Digitalstandhoz való hozzáférés módja is kiegészült, immár nem csak táblagépeken és PC-ken, hanem Android-os okos-telefonokon is iPhone-on is kényelmesen olvashatók a papírújságok digitális verziói.

2011. június 28. 15:39

190 éves a Guardian

Az 1821-ben alapított angol újság, a Guardian, 190. születésnapja alkalmából egy régi újság stílusában szerkesztett és megírt cím-honlappal jelent meg az évfordulón. (http://www.guardian.co.uk/guardian-1821 ). 

 

 

Kulcsszavak: média újság
2011. május 27. 23:44

A Google leállította az újságok archívumának digitalizálását

A Google leállította újságok archívumainak digitalizálását, mert úgy találta, hogy az újságok - ahelyett, hogy ingyenesen felkínálnák őket honlapjukon - inkább pénzért értékesítik régi cikkeiket.

Kulcsszavak: újság Google
2011. május 23. 08:37

Búcsú a Terminal.hu-tól

Befejezte működését Magyarország egyik legrégebbi online számítástechnikai magazinja a Terminal.hu. 10 év, közel ötvenezer írás és negyvenmillió elolvasott cikk marad utána.

Kulcsszavak: Terminál újság média
2011. május 3. 14:13

Google One Pass kontra AppleStore - 10 százalék a 30-cal szemben

Egy nappal azután, hogy az Apple hivatalosan bejelentette az AppleStore előfizetési rendszer tervét, miszerint az Apple 30%-ot kér a tartalomszolgáltatóktól, ha az előfizető az Apple alkalmazáson keresztül lép be, a Google bejelentette a Google One Pass, online újság és magazin szolgáltató oldalt, amelynél ők beérik 10 százalékkal.

Kulcsszavak: Apple média újság Google
2011. február 16. 23:33

Az Apple egy keveset enged: a kiadókból érkező előfizetők befizetéseit nem vámolja meg

Az Apple előfizetési szolgáltatásának keretén belül az Apple Store oldalon keresztül magazinokra, újságokra fizethetünk elő, vásárolhatunk zenét vagy videókat, ám mindazt, amit ily módon az Apple hoz a kiadóknak, "Apple-adó" terheli, a cég 30 százalékot kér a közvetítésért. Ha az előfizető a kiadót kereste fel előszőr, és onnan lép az Apple Store oldalára, akkor az Apple nem kér részesedést a bevételből, de azt szigorúan ellenőrzi, hogy a kiadó nem terelheti olcsóbb árral erre az útra az olvasókat. 

Kulcsszavak: Tablet PC Apple újság
2011. február 15. 22:24

Új Yahoo termék: Livestand, avagy személyre szabott hírek

Új szolgáltatást vezetett be ma a Yahoo: a Livestand egy személyre szabott böngésző a tablet és más mobil eszközök használóinak, amellyel a felhasználó testreszabott információkhoz juthat:  például az időjárásjelentés igazodhat a naphoz, órához és a földrajzi helyhez, vagy beállíthatjuk, milyen híreket olvasnánk szívesen.

2011. február 10. 23:22

A német lapkiadók nem akarják, hogy előfizetőik inkább AppStore-ügyfelek legyenek

A  Német Lapkiadók  Országos Szövetsége (BDZV) rendkívüli ülést kíván összehívni, hogy az online lapok közösen léphessenek fel az Apple ellen. Az Apple március 31-ig adott határidőt az online tartalomárusok számára, hogy elszámolásukat az Apple App Store számlázási rendjéhez igazítsák. Az Apple döntésének hátterében az áll, hogy az Apple nem csak az alkalmazások árából szeretné a maga 30 százalékos részét megkapni, hanem minden AppStore álta generált kerskedelmi forgalom nyereségéből is, beleértve azt is, ahol az alkalmazás ingyenes, de utána a az alkalmazás révén szolgáltatásokat fizetnek ki. (Ld. még korábbi hírünk, a Sony alkalmazásának kiutasításáról.)

2011. február 6. 14:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

Többek között a roaminggal és a határozott időre szóló szerződésekkel kapcsolatos előírásokat ellenőrzi majd a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az idei felügyeleti terve alapján. A szolgáltatók kötbérkezelési folyamatai a korábbi évekhez hasonlóan idén is a fókuszban lesznek. Jó hír, hogy a nemzetközi hívások tavalytól érvényes árcsökkentési uniós előírását megfelelően alkalmazták a hazai szolgáltatók.

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

Az SAP ökosztisztémában és a régióban is kiemelt szerepet betöltő budapesti fejlesztőközpont új üzletágat indít, melyhez első fázisban 20 magasan képzett informatikai szakembert keres. Ezzel a céges utazások szervezésére és költségelszámolásokra szakosodott SAP Concur is felkerül a szervezet termékpalettájára.

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás