újságírás kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: újságírás

A Google támogatja a digitális újságírást

A Google 150 millió eurós, kb. 46,7 milliárd forintos Innovációs Alapot nyit a digitális újságírás támogatására, melyre már lehet jelentkezni. A Digital News Initiative kezdeményezés keretében meghirdetett pályázatra magyar sajtótermékek jelentkezését is várják.

2015. október 24. 13:20

Ki lesz 2015 legjobb informatikai újságírója?

Idén is elindul a Kovács Attila díjért való küzdelem. A szervezők azt a magyar újságírót szeretnék megtalálni, aki ebben az évben a nyomtatott vagy az elektronikus médiában (TV, rádió, internet) a legtöbbet tette az infokommunikáció népszerűsítéséért.

2015. augusztus 11. 14:22

Az PC World főszerkesztője lett az Év információbiztonsági újságírója

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2006-ban alapította meg az „Év információbiztonsági újságírója” címet, melyet minden évben nyílt pályázati felhívás keretében hirdet meg. Az idei évben is több pályázat érkezett, és az értékelés után Molnár József, a PC World főszerkesztője vette át az erkölcsi elismeréssel járó díjat az Egyesület március 18-i „Információvédelem menedzselése” LXV. szakmai fórumán.

2015. március 19. 08:33

Az Index munkatársa az év informatikai újságírója

Ahogy már beszámoltuk róla, átadták a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság kitüntetéseit, többek között a Kovács Attila-díjat is, melyet idén Tóth Balázs, az index.hu újságírója kapott.

2014. november 21. 10:02

Idén is kerestetik az év informatikai újságírója

Elindult a Kovács Attila-díj jelölése. A szervezők azt a magyar újságírót szeretnék megtalálni, aki ebben az évben a nyomtatott vagy az elektronikus médiában (TV, rádió, internet) a legtöbbet tette az infokommunikáció népszerűsítéséért. A jelöléseket október 6-áig várják.

 

2014. szeptember 8. 15:32

Csizmazia-Darab István az „Év információbiztonsági újságírója”

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2006-ban alapította meg az „Év információbiztonsági újságírója” címet, melyet minden évben nyílt pályázati felhívás keretében hirdet meg. Az idei évben is több pályázat érkezett, és az értékelés után Csizmazia-Darab István, a Sicontact Kft. IT biztonsági szakértője, újságírója vette át az erkölcsi elismeréssel járó díjat az Egyesület március 19-i „Információvédelem menedzselése” LX. szakmai fórumán.

2014. március 19. 15:49

Először jelent meg robot írta tudósítás online napilapban

Először jelent meg robot írta tudósítás online napilapban: a Los Angeles Times egyik hétfői cikkét olyan program generálta, amely földrengés esetén automatikusan készít rövid tudósítást.

Kulcsszavak: robot média újságírás
2014. március 19. 08:45

Facebookoznak és blogolnak a magyar újságírók

Munkaeszközzé vált a magyar újságírók számára a Facebook – derül ki a Trendlabor Médiaindex kutatásából. Bár továbbra is vannak fenntartásaik a hitelességgel kapcsolatban, de egyre többen használják hírforrásként. A legszembetűnőbb változás a négy évvel ezelőtti adatokhoz képest, hogy a médiában dolgozó szakemberek körében megduplázódott a blogokat használók és írók aránya. Jelentős mértékben nőtt továbbá a videómegosztók népszerűsége, ellenben a többi közösségi csatornát továbbra is kevesen használják.

2014. március 17. 13:27

A közösségi média helyett e-mailben szereznek sztoriötleteket az amerikai újságírók

Az újságírók alapvetően az olvasókkal és nézőkkel való kapcsolattartás, illetve saját anyagaik reklámozásának eszközeként tekintenek a közösségi médiára, nem pedig a sztorik forrásaként.

2014. február 7. 09:34

Molnár Csaba kapta a Kovács Attila-díjat

A Magyar Nemzet munkatársát, Molnár Csabát tüntette ki a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége és az Informatika a Társadalomért Egyesület az év informatikai újságírójának ítélt Kovács Attila-díjjal.

2013. november 29. 11:03

Az online kommunikáció alapjai: hathetes újságíróképzés a Sajtóházban

A Bálint György Újságíró Akadémia november elején induló tanfolyama a legkorszerűbb infokommunikációs eszközök magabiztos használatához nyújt segítséget az érdeklődőknek.

2013. október 24. 09:16

Megjelent a Google Media Tools

A Google tegnap új oldalt indított útjára kifejezetten újságírók és riporterek számára. A Google Media Tools emellett bárki számára hasznos lehet.

2013. október 18. 12:05

Online kulturális szerkesztőségek éjszakája először Budapesten

Szeptember utolsó szombatján első alkalommal lehet betekinteni az online kulturális szerkesztőségek munkájába a szerk.éj elnevezésű programon, amelyen délután két órától egészen hajnalig lehet találkozni kulturális újságírókkal, szerkesztőkkel a Jurányi Inkubátorház tereiben.

2013. szeptember 22. 08:14

Kovács Attila-díj 2013: Idén is keresik az információs társadalmat népszerűsítő újságírókat

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT), az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) ismét közösen hirdeti meg Az év informatikai újságírója díjat, amely az elhunyt kiváló újságíró, Kovács Attila nevét viseli.

2013. július 19. 12:21

Kristóf Csaba másodszor az „Év információbiztonsági újságírója”

 A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2006-ban alapította meg az „Év információbiztonsági újságírója” címet, melyet minden évben nyílt pályázati felhívás keretében hirdet meg. Az idei évben is több pályázat érkezett, és az értékelés után - ahogy 2006-ban is – Kristóf Csaba, a Biztonságportál főszerkesztő-újságírója vette át az erkölcsi elismeréssel járó díjat az Egyesület május 15-i „Információvédelem menedzselése” LVI. szakmai fórumán.

2013. május 16. 09:24

Menesztették a Der Spiegel és a Spiegel Online főszerkesztőit

Azonnali hatállyal felmentették kedden a Der Spiegel vezető német nyelvű hírmagazin és internetes kiadása, a Spiegel Online főszerkesztőit. A lap fejlesztésére vonatkozó stratégiai kérdésekben kialakult nézeteltérések miatt mentették fel a liberális irányultságú hírmagazin nyomtatott kiadásáért felelős Georg Mascolót és a Spiegel Online-t irányító Mathias Müller von Blumencront - közölte a kiadó.

2013. április 10. 10:54

Kerekasztal-beszélgetés az etikus újságírásról a digitális korban

Az etikus újságírás fenntarthatóságáról tartottak nemzetközi kerekasztal-beszélgetést a Goethe Intézet, a Független Médiaközpont és a Főszerkesztők Fóruma szervezésében kedden Budapesten.

Kulcsszavak: média újságírás
2013. április 10. 10:21

Augusztus 10-ig lehet pályázni a Telekom fenntarthatósági sajtódíjára

Második alkalommal hirdette meg a  Magyar Telekom a hello holnap! Sajtódíjat a magyar sajtó munkatársai részére. A díjra augusztus 10-i határidővel várják a pályázatokat, a nyertes pályázatot 1 millió Ft összegű díjjal jutalmazzák.

2012. július 30. 09:38

Idén is keresik az információs társadalmat népszerűsítő újságírókat

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT), az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) ismét közösen hirdeti meg Az év informatikai újságírója díjat, amely az elhunyt kiváló újságíró, Kovács Attila nevét viseli.

2012. május 17. 11:10

Élő tudósítás bárhonnan

Lendületet adhat a mobil újságírásnak a LiveU új eszköze, amely övtáskaméretűre zsugorítja a közvetítőkocsit.

2011. december 19. 15:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

A koronavírus járvány okozta rendkívüli gazdasági és társadalmi helyzetben három hónapig ingyen digitális védelmet nyújt a Panda Security minden meglévő és új vállalati ügyfelének, valamint tanároknak és diákoknak világszerte. A távmunkára és az online oktatásra való hirtelen átállás komoly biztonsági kockázatot jelent megfelelő technológiai háttér nélkül. Ezért a cég több mint 30 millió meglévő felhasználója és az új belépők számára biztosít díjmentesen kibervédelmi szolgáltatásokat az online támadásokkal szemben. A kezdeményezéssel a társaság célja, hogy a vállalkozások és az oktatási intézmények biztonsággal munkatársaikra és alaptevékenységükre koncentrálhassanak.

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

Az ország összes iskolájában múlt hétfőn digitális oktatás kezdődött. Ez azt jelenti, hogy a gyerekeknek és a tanároknak sok esetben kapkodva, pár óra alatt kell megismerkedniük rengeteg platformmal, letölteni mindeddig ismeretlen programokat, felkészülten állniuk a virtuális világ kihívásai elé. Ez sokszor nem könnyű, főleg hogy a szülők nem tudják ezekben a napokban teljes figyelmükkel a gyerekek internetes tevékenységén tartani a szemüket, hiszen esetleg maguk is ugyanezekkel a kihívásokkal küzdenek a home office munkavégzés kapcsán. Az ESET szakemberei összegyűjtötték, hogy mire érdemes figyelni ilyenkor, és hogy levegyék a terhek egy részét a szülőkről, most 3 hónapos ingyenes próbaverziót biztosítanak az ESET Internet Security biztonsági megoldásból minden diáknak és tanárnak.

2020. március 25. 10:43
online sportfogadás